2014. augusztus 12., kedd

Van, ahol a bárányok hallgatnak - Dabason azonban van már kihívója a polgármesternek ( - Dabasrégió)

Dabason a környéken népszerű és már jól ismert Zábrácki László - alias "zöld-betyár" – a Jobbik színeiben polgármester-jelöltként kihívója a több éve Dabas polgármestereként jegyzett Köszegi Zoltán -Fidesz- jeltőjének.

http://mandiner.hu/valasztas/arckep/2970411.jpgZábrácki László személyében az Eu-s választásokon második helyen végzett Jobbik egyéni és pártos kihívója Kőszegi Zoltán polgármesternek. 

Október derekán már biztosan nem egyedüli indulóiként lesz jelen a Fidesz a polgármesteri székért induláson a városban. Zábrácki Lászlóval új név kerül a palettára és a választási listára. 

Zábrácki neve és személye nem ismeretlen a térségben. "Zöld"-tevékenysége ("betyársága") a környezetvédelemről az állati faj fenntartásáról és mentéséről szól, de humán pályán sem róható fel számára elmaradás. Dabason több esetben emelt szót a transzportált cement (Holcim) beruházás és a járulékos környezetszennyezés okán, de szervezet megmozdulásokon és bejárásokon is részt vett a környéken nem egy esetben. Ócsán a helyi szeméttelep eltüntetése és felemás rekultivációja során vállalt szerepet, bemutatva azt a slendrián és drága kivitelezést, amit aztán az utólagos javítgatással is csak ideiglenes jelleggel tudja befogadni a társadalom.  Mindkét esetben a városnak milliókba került az a projekt, ami így, vagy úgy létrejött.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-_dwJJyIBYfyfXNwl3XZmWX0praVyH6IdatqCz3HxDLGwjhrGvIH5Gem8Lwz6vhrMtMUFPI8AnKvURP4Nv8qMaP6FmNzh7U-jZz7BVXvCyOy4RYQpAKoeWlWXcz1xr-nwMjoTj4TCuPs/s1600/DSCF9158.JPGZábrácki László ezekben a zöld megnyilvánulásokban mindig is élenjáró és kimagasló munkát végzett.
Az utóbbi időben a környezet- és állatvédelem mellett politikai mozgalmi munkát is felvállalt és lassan politikussá érett.  Az országgyűlési választásokon már képviselő-jelöltként járta be a térséget. 
Ezt követően is szakreferens és szakpolitikus, de legfőképpen ember maradt.

A Dabasrégió hírportálon  ezekkel a sorokkal ismerteti a hírt.

"Dabas-Ócsa-Örkény - Zábrácki László a Jobbik országos elnökségének támogatását élvezi. A térségben a legutóbbi országgyűlési képviselő-választáson ismerhették meg a politikust, aki korábban felszólalt a Holcim-beruházás, vagy az ócsai hulladéktároló rekultivációja kapcsán. A Jobbik a jövő hét folyamán mutatja be jelöltjeit a járásban. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Örkényben szintén regisztrált már egy polgármester-aspiráns. Szobotin Gábor függetlenként száll harcba az október 12-i önkormányzati választásokon.

Ócsán a helyi újságban mutatkoztak be a Fidesz jelöltjei. Bukodi Károly jelenlegi városvezető ismét megpályázza a polgármesteri posztot."

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése