2014. augusztus 11., hétfő

Nyomozás indult a múlt hétvégi érpataki bábuakasztás ügyében - a mi miniszterelnökünk esetében persze nem

Nyomozás indult a hétvégi érpataki bábuakasztás ügyében közösség elleni uszítás bűntettének gyanújával.

 

http://m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/1407/erpatak.jpg

A Die Welt című konzervatív német lap az érpataki bábuakasztásról közölt írást pénteken online kiadásában. 
A Magyarország nyomoz a hóhér-polgármester ellen című írás szerzője, Boris Kálnoky kiemelte, hogy a hatóságok nyomozás indítottak az érpataki polgármester ellen az antiszemita lózungokkal kísért bábuakasztós akciója miatt, de a hatósági intézkedés „nem csak támogatásra talált”. Kálnoky hangsúlyozta, hogy az eljárást az Orbán-kormány által elfogadott új szabályok tették lehetővé, amelyek célja a vallási és etnikai közösség elleni uszítás megakadályozása.

http://www.szombat.org/files/2014/01/Ilan-Mor-MINI.jpg?136c34Úgy tűnik, az ügyészség határozott intézkedését mindenekelőtt a sajtó konzervatív része üdvözölte és tárgyalta nagy terjedelemben, a baloldali ellenzéki Népszabadság viszont „megelégedett egy rövid jelentéssel” - emelte ki a szerző. Hozzátette, hogy „a magyar baloldali ellenzék szereti a kormány nyakába varrni a jobboldali radikális kisiklásokat, arról viszont kevéssé kiemelt helyen számol be, ha a kormány fellép a szélsőségekkel szemben”.

A Legfőbb Ügyészséghez az izraeli nagykövetség fordult az Érpatakon történtek miatt.

Érpatakon egy hete, szombaton rendezett "Dicsőség a névtelen palesztin hősöknek! Igazságot Palesztinának! címmel “önkormányzati és civil tiltakozást” a helyi önkormányzat, az Érpataki Modell Országos Hálózata és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom. 

Ezen Orosz Mihály Zoltán polgármester – a YouTube videomegosztón közzétett felvétel szerint – beszéde végén felakasztatott két, Simon Peresz volt izraeli államelnököt és Benjamin Netanjahu miniszterelnököt ábrázoló bábut.

http://croah.fr/wp-content/uploads/2014/08/hongrie2.jpg

A történtekkel mint látjuk, a blogon túl a fél világ is foglalkozik.

Az Interneten persze hamar terjed a hír és röpül az információ. Így a közösségi oldalakon nem csak Orosz Mihály bábus performance, hanem az Orbán-ellenes megjelenítések is terjednek.  Magyarország miniszterelnökét nem egyszer gyalázkodó kifejezésekkel, alantas pózban ábrázolva jelenik meg montázsolt képeken fotó- vagy számítógépes trükkök által elkövetve. Nem egyszer öngyilkosságra, vagy gyilkosságra uszítással, vagy feltételezéssel megfűszerezve. Emlékeztem szerint Frei Tamás író, újságíró, média alany addig volt pofátlan elmenni, hogy még hamis orvgyilkost is kreált egy riport erejéig, hogy bemutassa mennyire nem kerül sokba Orbán Viktor kivégzését elintézni.  Ha jól tudom, Frei Tamás környezetét és a műsort sugárzó tévétársaság székházát, stúdióit nem túrta fel a rendőrség, és az ügyészség sem tett különösebb intézkedéseket. A liberális és a demokratikus világsajtó sem számolt be erről az eseményről, mint a törvényes rend és a megválasztott hatalom ellenes törekvésről, vagy cselekedetről. Egyetlen jogvédő, jogtisztelő, és most buzgó személy sem tett intézkedést eljárásra, mondván, hogy egy élő és cselekvő személy megölésére, kivégzésre céloznak és buzdítanak fizikálisan és történetileg.  

Jelenleg szintén az Interneten (Tumblr) jelent meg Orbán Viktor Prime Minister akasztott ábrázolása, akár az érpataki illusztráció során a múlt szombati színjáték-jelenetben a harcos S. Peresz és B. Netanjahu képes bábuja vonatkozásában. 
  
http://37.media.tumblr.com/b57611c4b2ac1be44ce2f07a23ec89f6/tumblr_n9zxvgNU4x1r60qv1o1_1280.jpg

A különbség csupán annyi, hogy míg Izrael vezetői érdekében a nagykövet felszólamlására azonnal nyomozati szakba lépnek, addig a saját miniszterelnök vonatkozásában hasonlót sem tesznek. Gyakorlatilag azt látni és tapasztalni, hogy egyre jobban háttérbe szorulnak a hazafias magyar érdekek és cserébe olyan hazafiatlan, alantas és nemzetellenes, romboló cselekedet kerülnek előtérbe, ami a magyarság, mint nemzetünk egységét, alanyiságát és alapjait ássa alá.  Ezek a nemzeti öntudat gyengítését célzó törekvéseket vissza kéne szorítani és a nemzet miniszterelnökét ezekkel a támadásokkal szemben Izraelhez hasonlatosan meg kell védeni. 

Gyakorlatilag nem mást, csak legalább annyit kérünk, mint amit a betelepülő kisebbség és az idegen hatalom megkap jogsegélyként és védelem gyanánt hazánkban.
VS.hu és a Butters nyomán
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése