2014. augusztus 10., vasárnap

Választási előkészületek a Fidesznél és Ócsán - vagy már meg is indították a kampányt ( - csak úgy, pártosan)

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség a KDNP-vel szövetségben döntött az önkormányzati választáson induló polgármesterekről, képviselőkről, megyei közgyűlési listákról, megyei közgyűlési elnökjelöltekről, valamint a főpolgármester-jelöltről és a fővárosi listáról – mondta Kósa Lajos a választmányi ülést követő sajtótájékoztatón.

http://static.fidesz.hu/newsite/gallery-pic/-01/648x364/1392742084-dr-szucs-lajospest07-01.JPGA Fidesz ügyvezető alelnökének tájékoztatása szerint a Fidesz 1167 településen indít polgármesterjelöltet, közülük 893-an fideszes jelöltek, és 274-en függetlenek, de a Fidesz támogatásával indulnak el a választáson. 164 tízezer fő feletti és 1003 10 ezer fő alatti településen állítunk jelöltet – fűzte hozzá, kiemelve, az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel.

A szomszédos körzetben induló Szűcs Lajos a Facebook oldalát használta fel hogy a  YouTube-n elérhető vecsési Fidesz jelölteket bemutassa. Ezzel nincs is baj.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsFux-cQU3bnFNRRNsgAOGM8ciXL96LuKxpwwdWNr-87MZXcZm4HpIZ4subvFpAZReVzQMffrHAcPTurTFXRe9LZs-3GvrnMaVWylva5QcGvdds_izQtlMWyMdWUDEEXH1oiwFB2ggdpt8/s640/SZ5-586.jpg
Ócsán az önkormányzat lapjának hátsó felét a Fidesz "kibérelte" magának és azon politikai hirdetést tett közzé, amiben máris és elsőként bemutatta induló képviselőjelöltjeit. Ezzel nem kicsit olyanná téve a kisvárosi hangulatot, mintha azonnali kampánynyitót tartott volna a polgármester. A lap elvégre önkormányzati és közpénzből tarja fent a város. A Fidesz alkotta helyi pártjelöltek ebbéli bemutatása nem egy kiváltságosan önkormányzati, hanem pártpolitikai feladat. Ehhez közpénzt felhasználni nem ildomos. Ha most a Fidesz nem rendelkezik ehhez a politikai hirdetéshez megrendelővel és fizetést igazoló számlával, akkor bizony nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhet a helyi elit, pár képen szereplő és a képen nem szereplő képviselő-párttagja.


Nem állítom, hogy visszaélés történt, csupán nem járt el korrekt mód az a Kulturális Bizottság, akihez tudtunkkal hivatalosan  az önkormányzati lap tartozik, de nem járhatott el a lap szerkesztésével megbízott önkormányzati foglalkoztatott, Molnár Anna saját önszántából maga rakta be ezt a politikai reklámot úgy, hogy másoknak (pártoknak - LMP, Jobbik, MSZP) ezt a lehetőséget fel sem kínálta, vagy meg sem adta.  Ezzel gyakorlatilag egyenlőtlenné vált a küzdelem és a helyi vezetés alantas, kisstílű húzásával pofátlan előnyre tett szert a kormánypárt önkormányzatban érdekelt vezetése, más indulókkal szemben. Ez megint nem volt fair, - ugye Karesz és a képen propagált páttársak!  Mondhatnám büszkék lehettek előnyös magatokra.

Nem tudni ki és miként döntött ez ügyben, de az ismert, hogy a szerkesztő asszony, korábban már tagadott meg képviselőtől közzétételt, és megszólalást a lap hasábjain, ami ugyebár egyfajta öncélú kisajátítása és felhasználása a közpénzek által biztosította lapnak. 

Jó lenne végre, ha így a választások előtt Bukodi Károly-Horváth Tamás alkotta Fidesz páros is eljutna odáig, hogy a költségvetés, és az önkormányzat nem saját célt szolgál, hanem a közösséget. Az önkormányzati újság sem a saját szócsövük és a haverok hirdetési felületéért kerül milliókba a lakosság számára, hanem azért, hogy önkormányzati hírekkel, információkkal töltsék ki és lássák el a lakosságot.  

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése