2014. augusztus 20., szerda

Ismét református lesz az augusztus 20.-ai megemlékezés Ócsán - némi politikai felütéssel ( - fideszes pásztor)

Ismét Hantos Péter református lelkész, képviselő-jelölt, politikus (Fidesz) köré szerveződött az augusztus 20.-a ünnepe városunkban. 

http://www.ocsa.hu/userfiles/image/20140804_aug20.jpg
"Atyám, bocsásd meg nekik, mert nem tudják mit cselekszenek"
Lassan hagyománnyá válik, hogy az ünnepségeken csak és kizárólag a református lelkipásztorunk szereplésével bonyolítják. Véletlenül nem sikerül a katolikus hívőket is képviseltetni egy-egy alkalommal a saját felekezetük általi pap meghívásával, vagy bevonásával. Még az ökumenikus ünnepséget sem képes a szervező összehozni, ha már egyházi személyt is meghívnak. Ócsán érdekes mód, csak a református pásztort szervezik be ezekbe a közösségi programokba. Most is így van. Az ünnepi megemlékezés most a választások előtt pár hónappal biztos kap némi választási színezetet. Az ünnepi beszédekben fel lehet hívni a figyelmet a lelkész indulásra, az imásságba meg  bele lehet szőni a politikai fenn hangot. Jó alkalom ez a bemutatásra és a közszereplésre. A polgármeseterünk amúgy sem szeret sem lakossági, sem pedig választási fórumot tartani. Általában a fórumtól is viszolyog, mert ott sokat kérdeznek és ezekre nehéz válaszolni. Inkább legyen számos műsor, fellépés, és beszéd, ahol maga választhat monológot, és szinte kötelező az ezt követő taps. Ez az, ami fekszik, a rendőri készenlét, és a polgárőségi fedezet árnyékában. 

Ócsán ehhez az alkalomhoz köthető a Lakatos-ház eltüntetése is, hogy annak egykori helyén emelt ideiglenes talapzaton mondhassák el ugyanezek a felek az ünnepi beszédeiket. Emlékezzünk erre is.

Mert ez a város évente így ünnepel. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése