2014. augusztus 15., péntek

Például: Lócitrom és maradéka - nyílt levél és véleményváltás megtörtént az események kapcsán ( - disputa)

Nyílt levél; -  és szóváltás, ha már a Képviselő úr felszólalt (mondja).

http://criticalmass.hu/files/CIMG6539half.jpg
Tisztelt Polgárőrség!! Amennyire ismernek,remélem tudják,hogy teljes mellszélességgel Önök mellett,állok és nagyra tartom odaadó munkájukat!!! Most nem tudtam ellenállni,mert az egyik oldalon/fo-lak/ furcsa dolgot olvastam. Erre is csak azért került sor,mert felháborodott emberek hívták fel a figyelmem. Egyébként nem olvasom az oldalt! A sok kissé ingerült emberrel kell egyet értenem. Az oldal írója kifogásolja a lovas polgárőrök ,munkáját azaz a Lóét!!!!!!! Mivel a ló időnként elenged egy "kupacot" !!! . Hát kérem a Ló mint állat,ilyen!!! Igenis nagyon örülünk,hogy vannak lovas polgárőrök. Ezt bátran állítom sok más nevében is. A bejegyzés írójával nem értek egyet,kérdezem látott lovat,vagy most először? Sajnálom ,hogy a blogon ilyenekkel foglalkozik,nem hogy megköszönné az Önök munkájukat. Arról nem is beszélve ,hogy valaha ezt a lókaki ügyet ,egyszerűen elintézték. A megoldás Seprő!!!!!! Sőt valaha keresték a lókakit,faltapasznak!!! Nagyon elkeserítőnek tartom ,hogy az Önök kemény munkájából csak ezt látja!!! Tehát ,Polgárőrök Lóra !!!! További jó munkát Kívánok !!!!!! Tisztelettel : Buza Ernő képviselő.

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10513337_736732819701913_8698415504953995725_n.jpg


Most hívtak, hogy valaki vagy rossz lovon ül, vagy fordítva ül a lovon ismét. De miről is van szó?
Az egyik képviselő az alábbi kiállást tette közzé, miközben se nem olvasta, se nem értelmezte a leírtakat. Mégis úgy érezte, hogy hozzá kell szólnia. De mihez is, ha nem tudja miről van szó.

Tisztel Buza Ernő képviselő úr!

A blog írója nem a lovas polgárőrök munkáját és nem is a lóét bírálta, hanem elsősorban egy adott polgárőr viselkedését, hozzáállását és vélekedését, mondhatni szarakodását tette szóvá, így azt érte jogos kritika!

Jó lett volna kikérni, elolvasni a bejegyzéseket és a megjelenteket, mintsem felülni a mellébeszélésnek. Mert szép dolog a kiállás, csak tudni kell, hogy kihez és mi mellé. A szarevéshez nem hiszem, hogy a nevét adná.

A blog is csak kiállt egy ügy mentén. Csakhogy itt nem egy személy, hanem a városlakók többsége mellett, érdekében emeltünk szót egy (-két) személy kapcsán. (Egy polgárőr ne kínálgassa a szarát másoknak.) Ez egy teljesen más jellegű kiállás, mint amit Buza úr képvisel.

Tihanyi Attila elhagyott kupacai nem csak a városka utcáját szennyezik, hanem a legyeket is vonzza, amik fertőzéseket, megbetegedéseket terjesztenek. Ócsa mégis csak város lévén, a tisztaságra és rendre törekszik mind kinézetében, mind pedig megjelenésében. Ebben a meleg, párás időszakban az aszfalton bűzölgő lótrágya nem illik a városképbe, és nem is oda való. Az állattartási rendelet, amihez képviselőként Önnek is köze van, szabályozza ezt a kérdést. A közrendre és a közterületre vonatkozó előírások és a közterületen vezetett állat kezelésének, piszkának eltakarítása tárgyában is van érvényben vonatkozó előírás. Aztán, ahogy Ön is jelezte, ott a lapát és s eprű. Ez helyes, csak rossz az üzenet címzése, mert a ló gazdája, hajtója, vagy vezetője, sétáltatója a köteles azt eltüntetni, nem pedig más. Úgy tudom, az önkormányzat erre nem foglalkoztat külön utcaseprőt, és az sem ismert, hogy egyeseknek ez alól felmentést adna. Ahogy kutyák piszkát sem engedik szétszórni, úgy a lótrágya sem az útfelületre való. Gondolom ebben egyetértünk eddig. Ha valaki azonban ezzel akar tapasztani, akkor annak kell odapottyantani. Ezzel be is fejezhetnénk, de a dolog lényege nem itt és nem ebben rejlik.

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10455371_739589926082869_2624385405751718444_n.jpg
 
A baj az, hogy ezért már többször szóltak az ismert lótartónak, hogy egyes emberek orra alápiszkít és aztán otthagyja. Most is egy ilyesfajta dolog történt.
Erre az volt a Facebookon a reagálása, hogy akinek nem tetszik, feleszi!

Na, kedves képviselő úr! - ez ütötte ki a biztosítékot. Tihanyi Attila polgárőr és Hegedüs György azon élcelődött, hogy kivel etesse fel más otthagyott szarát.  (Azóta ők is tudják már, hogy hibáztak.)

Ekkor biztos csak engem hívtak telefonon és Önt nem. Ezért nem tudhat róla, és ahogy írja nem olvass annyit, hogy ez eljutott volna Önhöz. Ez pedig nem másutt, mint a Boross Tibor és a polgárőrök adminisztrálta oldalon jelent meg. Ott zajlott egy vita, aminek majd, hogy nem fenyegetőzéssel és provokációval zárult. Végül a feleket törölték, de ettől még a mentalitás és a hozzáállás maradt. Na ebből született az írás, ami nem a polgárőrség összessége ellen, hanem a egyesek kirovóan közösségellenes magatartására vonatkozóan emelt szó. Szerintem még mindig jobb itt és most rendezni, mintha a rendeletben foglaltak szerint hivatalosan járna el akár Ön, akár más. A szégyen és a felelősség mindenesetre a szennyezőt a lócitromot másnak facsavarót és a polgárvezetőt illeti a kollégája viselkedése és hozzáállása, hozzászólása kapcsán. Felelősséggel tartoznak az urak egymásért és a viselt dolgaikért, ugyanúgy vagy legalább annyira, ha nem is jobban, mint ahogy mi is egymásért.

Most ezt vagy érti valaki, vagy nem.


 Ami a kialakult konkrét ügyet érinti - tényállás:

1.  A blog csak a problémára hívta fel a figyelmet.
2.  A kialakult helyzetet a szennyező hozta létre
 - elsősorban: a lópiszok rendszeres hátragyásával;
- másodsorban pedig:  az agresszív, kirívóan közösségellenes megnyilvánulásával, amikor haverjával felzabáltatásával való törekvéssel állt elő nyílt közösségi oldalon.
3.  A létrejött viselkedést mind a polgárőrség kereti közt, mind pedig egyénileg rosszul kezelték egyesek
4.  A probléma kiváltóját és okozóját még senki nem vonta kérdőre, vagy felelősségre
5.  Tájékozatlanul és megalapozatlanul nem kéne nekiesni a blognak, másoknak - nem azon kell paláverezni, és felháborodni, hogy ezt szóvá teszik, hogy ez megjelenik, hanem azon kell elgondolkodni, hogy ez egyáltalán előfordulhat és lassan rendszerré válik. Azon, hogy egyesek miként szólnak, vélekednek, vagy viselkednek a saját ürülékükkel. Ez nem magánügy, hanem mint látható, társadalmi probléma, vagyis közügy.

A ló csak egy állat. Az ember uralja. Igaza van a képviselőnek, hogy neki is vannak természetes szükségletei. Igen, és ez igaz az emberre is. Csakhogy az ember már eljutott odáig, hogy a magáét már nem hagyja az utcán. Már csak az állatra, (lóra a kutyára) kell odafigyelni. Ezt segíti elő a szabályozás, a rendelet és az egymás iránti tisztelet. Régebben a városokban kötelezték a fuvarosokat, hogy vigyenek magukkal lapátot és seprüt, a lótrágya felszedésére. Ócsa akkoriban még nem volt város. Az utóbbi években vált azzá. Ez az idő azonban kevésnek bizonyult a gondolkodás és a felfogás, a helyi mentalitás változására.
Figyeljünk egymásra és figyeljünk oda a dolgokra. Legyen ez vita, hozzászólás, vagy éppen másnak a bűzös trágyája. Ne haragosokat szedjünk fel, hanem a hátrahágott piszkot magunk, vagy állatunk után. Mert az állat is emberi felelősséggel jár.  Az ember meg ésszel, és felkészültséggel. A város pedig a köztisztasággal. Csupán ezt kell betartani.

Elvégre a városban másutt is gondok jelentkeznek az állattartás (bikák és szaghatásuk) vonatkozásában.

Ezek már Alsópakony új falusi környezetében nem is tarthatók. Ócsa belvárosában pedig hogy gondolja bárki is, hogy ide lehet piszkítani, majd magára hagyni. A felzabáltatásról meg végképp nem beszélve, mert az egy normális halandótól is elfogadhatatlan, nem pedig egy bizalmi szerepvállalótól.

Igazából a Közterületfelügyelőnek kéne eljárnia, ez ügyben a városon belül, de az már hogy nézne ki ügyebár. És különben is tudjuk, látjuk, érezzük a felosztást. Nem is baj, hogy nyakunkon a választás. Talán hoz némi felfrissülést a fejekre.

Addig is van miért mea culpáznia a tisztelt Polgárőség ismert és prominens embereinek.

*


https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-xap1/t1.0-1/c66.66.828.828/s200x200/45999_373775072711262_1329306313_n.jpgA polgárőr személye és maga az őrség nem lehet a társadalmi rétegtől elkülönülő, az emberekre rátelepülő azokkal fölényesen viselkedő, kioktató, tiltó és őket zabolázó közösség, miközben maguk soraiban olyan egyének tűnnek fel, akik a saját lócitromaikat facsarjak mások arcába.

Ezen mélyen el kell gondolkodnia és az eddig ebben a tárgykörben a társai által megjelentett ebbéli véleményalkotások kapcsán le kéne ülnie és beszélnie egymással elsősorban Boross Tibornak, Tihanyi Attilának, Wellmann Ferencnek és Ender Istvánnak.

Mert elsősorban nem az ócsai lakosságot, hanem önmagukat kéne moderálni. Majd csak azután jelennek meg előttünk az utcán, ha ez sikerült. Nem hatalmaskodni kell az emberek felett, hanem szolgálni kell a lakosságot. Ne legyenek szereptévesztésben az urak. Ez a feladatuk, ezért fizetünk és ezért juttatunk az adónkból támogatást a számukra. természetesen örülünk a szomszédos településről itt tevékenykedő segítőknek, de nem kérünk az afféle törekvésekből, amikor egyes külsős, vagy polgári szolgálatos akarja önkényesen megrendszabályozni az amúgy törvénytisztelő helyi lakost. Elvégre most sem ők piszkítottak az utcára, vagy a közösségi hálóra. Nem is a lakos dolga volt feltörölni a szemetet, sem a közterületen, sem a hálón. A polgárőrök is felelősséggel tartoznak egymásnak, a városnak és felén, állampolgároknak is, hogy magát a törvényt ne is említsük. Nem állnak és nem helyezhetik ezek fölé magukat. Boross Tibor is felelősséggel tartozik az embereiért. Tessenek hát felelősségteljesen viselkedni eljárni az utcán, a közéletben a megjelenésekben. És nem csak Ócsán, hanem a világhálón is, hiszen ott még többen látják, olvassák a polgártársak hozzáállását. De ha más véleményét és kinyilatkoztatását tekintjük, akkor gondolom Alsónémedi utcáin és az ottani önkormányzat körül is van mit sepregetni, nem feltétlenül kell itt a "piszkost" felvállalni. Ha pedig úgy gondolja valaki, hogy mégis, akkor az nyugodtan menjen utána a helyi lovasjárőröknek akár egy lapáttal, hogy ne csak a lakosság, hanem a maguk az itt besegítő polgárőrök is moderáltak, tiszták és elfogadhatók legyenek a mi számunkra. Szerintem ez az etikus!
A melléklet nem érhető el.
A mellékletet törölték, vagy a megosztónak nincs engedélye, hogy veled is megossza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése