2013. február 4., hétfő

Irány Alsópakony - immár jöhetnek a depisek is ( - egy tájékozató margójára)

Állítólag téves volt az a hír, miszerint depressziós, mentálisan labilis emberek nem kerülhetnek Ócsára.

Az alsópakonyi településrészbe költöző személyek kiválasztására egy egész vegyes bizottság áll fel, amihez két a szeretetszolgálat két tagot pedig Ócsa is delegál.

A házakra, és a beköltőzésre pályázni kell, a pályázati lehetőség már lassan egy hónapja él, és betelni látszik. A házak elnyeréséhez kitöltendő pályázat tartalmaz kérdőívet,ami az elbíráláshoz kell. Ezzel a bírálattal kapcsolatosan az elmúlt hetekben lezajló sajtótájékoztatót követően téves információ terjedt el a médiában. Eszerint a pályázatbírálók azt is felméri, milyen lelki állapotban van a házat bérelni kívánó személy, elkerülendő, hogy a területre depresszióval küzdők költözzenek.

A Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője a következőképpen reagált az erre irányuló felvetésre:  „A kérdőívben nincs lelkiállapotra vonatkozó kérdés. A  kérdőív adatokat kér a jelentkezők családi állapotáról, foglalkozásáról, jövedelmi viszonyairól. A feltételeknek megfelelő családokat felkeresik a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai, és részletesen átbeszélik velük, hogy a jelenlegi élethelyzetükben valóban az optimális megoldást  jelentené-e az ócsai lakópark. A depressziós emberekre vonatkozó információ egy múlt heti sajtótájékoztatón tévesen a Máltai Szeretetszolgálat képviselőjének tulajdonított mondatból ered, ilyen szempont nincs.

Eszerint tehát nincs szó arról, hogy a lakókat az alapján szűrnék meg, ki depressziós és ki nem. Így semmi nem szab gátat annak, hogy zavarodott rosszérzésű emberek is bekerüljenek a negyedbe. Ezek a tényezők miként zárhatók akkor ki, már nem mondja meg senki.
Pedig valóban vannak kizáró okok, de azok nem lelki állapottal függnek össze. „Egyedülállók nem pályázhatnak, a jelentkezőnek legalább egy gyermeke kell, hogy legyen. A pályázatot a kormányrendelet alapján a lakóparkot fenntartó Eszközkezelő Zrt. írta ki, a feltételeket nem a Máltai Szeretetszolgálat határozta meg, a Szeretetszolgálat szerepe a pályázat lebonyolítása, a jelentkezők rangsorolása. A pályázati feltételeknek nem megfelelő pályázók jelentkezését nem tudjuk figyelembe venni.” – mondta el Romhányi Tamás. 

A pályázati feltételekről itt olvashatnak bővebben: - bérlakás pályázati anyag
 
Romhányi Tamás válasza szerint azok a legesélyesebb jelentkezők, akiknek a felmérés alapján reális esélyt adhat az ócsai Alsópakony lakónegyedébe költözés a talpraállásra. „A pályázati feltételeknek megfelelő családok közül a kormányhatározatban megjelölt bizottság választja ki a nyerteseket, ebben a bizottságban a Máltai Szeretetszolgálat mellett az ócsai önkormányzat és az Eszközkezelő Zrt. képviselői is részt vesznek. Általánosságban elmondható, hogy olyan családok esélyesek, amelyek számára az ócsai lakóparkba költözés reális esélyt adhat az újrakezdésre, a talpraállásra.”


Ócsán, Horváth Tamás az önkormányzati lapba tett nyilatkozata szerint a Városháza előtti szabad területen zöldségpiacot alakítanak majd ki. Ezt látszik erősíteni Bukodi Károly abbéli átirata, ami már piactérként aposztrofálta a területet. Igaz a legutóbbi testületi ülésen és a költségvetés tervezetében azonban egy színpad felállítása látszódott körvonalazódni. 

Az egész projekt így indult. Számos ellentmondás volt a határidőt illetően. Aztán a építendő házak vonatkozásában. Az önellátást és a függőséget illetően, majd a most a kiválasztással kapcsolatosan és végül az önkormányzati megnyilvánulásokban is.

A kormányhatározat március 25-ét jelölte meg a bérlők kiválasztására, ezt követően  még  tavasszal megkezdődhet a beköltözés.  Végül majdcsak meglátjuk, hogy ezzel az egésszel mire jutunk és hogyan boldogulunk. Elvégre az elkövetkező önkormányzati választások kimenetele is függhet attól, hogy ez milyen következményekkel jár a most még békés itt élőkre nézve. 

*

53 megjegyzés:

  1. Ez a város vezetés már azt sem tudja merre van az előre.
    A sok hazugság közt, nem találja az igazságot.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te, bagoly! Nézz már tükörbe, verebet fogsz látni!

      Törlés
  3. Szerintem ti is költözzetek oda.Folak Dönti úr barátnője lehet bár nem látok semmi konkrétumot, hogy mit tett le az asztalra.Tudod kiről írod az alkoholista és egyébb jelzőket? Mert én nem látok nevet a cikkben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te meg két másik ember név szerint sározol be, mert magadra veszed, hogy alkoholista vagy. Ha már így választottál, akkor legalább ne akarj mást is lerántani magadhoz.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. 9:43
      Jól belegabalyodtál a mondatodba, vagy nem is tudtál pillanatnyi állapotodban gondolkozni?
      Ez bizony, rossz bizonyítvány rólad. Kicsit pihenj, szedd össze magad és kezd elölről a fogalmazást.
      Menni fog, okos vagy te, csak kicsit szétestél.

      Törlés
    4. 9:43 Miből gondoltad, hogy rólad írtak? Valaki tudja,hogy ki az anonim alkoholista?

      Törlés
    5. Nem gabalyodott bele semmibe és az állapota is "normális", csak ilyen a tipikus Bukodi fan.

      Törlés
    6. Még csak véletlen sem vagyok Bukodi fan csak tele van a tököm ezzel a sok okos emberrel aki itt osztja az észt.Vajon ebből a sok profi polgármester jelöltből mennyi fog nyíltan kiállni és azt mondani ő sokkal jobb lesz. Hirtelen tippem:0. Csak nyomjátok a hülyeséget, persze csak azért mert ez a nyúl béla folak unatkozik és ugyanazt írja le mindig.Szánalmasak vagytok.Esetleg Dönti fanok.

      Törlés
    7. Vajon mitől keletkezett ennek a jó embernek a fejében ennyi gőz? Ki lépett a lábára? Még gondolkozni sem nagyon tudott, pedig ő is csak észt akart osztani.

      Törlés
    8. Még csak véletlenül sem vagyok Bukodi farok, de mivel egy húron pendülünk a cimbivel, ezért acsarkodok itt.
      Tény, hogy Bukodi polgármestersége alatt nőtt a lakossági adóteher, mégis növekedett az egy főre eső adósságállomány. Tény, hogy Ócsa az a kivételes hely ahol még egyetlen méternyi kerékpárút nem épült. Tény, hogy Bukodi a maximálisan kiaknázható lóvét felmarkolja, még az 5000 forint nyelvpótlékot sem hagyja másra. Az is tény, hogy polgármestersége alatt teljesen értelmetlen dolgokra több milliót elszórtak már, miközben sem buszmegállót, sem járdát nem építettek önkormányzati szinten. Az utak annyira leromlott állapotban vannak, hogy lassan újra kéne aszfaltozni őket, mert a kátyúzást nem győzik, ráadásul már semmit sem ér. A felszíni vizek elvezetése még mindig megoldásra vár a városon belül, de az út menti csatornákat nem fejlesztik. Mindeközben idegeneket támogatnak és dőzsöltetnek a jólétben. Tény, hogy a Bukodi alkalmatlan a polgármesteri pozícióra mind értelmi, tudásbeli, mind pszichés alapon. Felkészületlen, pökhendi, amolyan agresszív, taposó ember, aki uralom és uralkodás vágyában észre sem veszi bábságát. Egy olyan pojáca, aki korábban házalásból élt. A chipsszel slepptúrában járta a vidéket, egészen addig, míg a haverjai meg nem sajnálták és brahiból nem kezdték el számára az ajánlószelvényeket begyűjteni. Ha mindezt nem hiszed, fordulj bizalommal fan társadhoz.

      Törlés
    9. Te, cimbivel egyhúron pendülő!
      Tény, hogy a lakosság adóterhe a Dönti pogármestersége alatt nőtt.
      Tény, hogy az egyfőre jutó adósságállomány a Dönti polgármestersége alatt kibocsájtott svájci frank alapú kötvény elszállása miatt nőtt.
      Tény, hogy egyetlen méter kerékpárút nem épült az elmúlt 23 évben.
      Tény, hogy a Bukodi a maximális illetményt kapja./ Ezt törvény írja elő, ugyanis a polgármesternek nem lehet a fizetése alacsonyabb, mint a jegyzőé. Tény, hogy a Dönti maximális fizetést kapott a jegyzővel együtt tehát az új pogármesterét ehhez kellett igazítani!/
      Tény, hogy nem írod le azokat a tényeket, hogy milyen "teljesen értelmetlen" dolgokra szórnak el milliókat!? /Kinek mi az értelmes?!/
      Tény, hogy buszmegállók épültek /hat db./ a Dönti polgármestersége alatt, igaz ezeket a Bukodi mint alpolgármester és a Horváth harcolta ki a Dönti egyetnemértésével.
      Tény, hogy járdaépítési program indult egy éve, amelynek az összes költségét az önkormányzat állja, ha a lakos munkájával hozzájárul.
      Tény, hogy Dönti polgármestersége alatt kezdődött az utak szilárd burkolattal való ellátása.
      Tény, hogy ennek költsége alig több, mint 30 km-re volt elég.
      Tény, hogy Dönti polgármester utasítására ugyanannyi pénzből 45 km-t kellett megépíteni.
      Tény, hogy ezt csak vékony aszfaltréteggel, silány munkával lehetett megvalósítani.
      Tény, hogy az alig pár éve épült utak az előzőek miatt mennek tönkre!
      Tény, hogy mindennek a költségét részben a lakosságra terhelték, amit a mostaniaknak kell behajtani.
      Ami pedig primitív személyeskedésedet illeti: tény, hogy ez a blog csak a hazúgságokra, csúsztatásokra, ritkábban féligazságokra épül, és az a pár "ember" aki rendszeresen mocskolódik, a tudás és az ismeret teljes hiányáról tesz tanúbizonyságot.

      Törlés
    10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    11. Ne legyél bunkó, még így névtelenül sem! A városrombolók vezetékneve h-val végződik, te városépítő! Egyébkén örülök, hogy magadra vetted utolsó három mondatomat. Neked és a fajtádnak szólt!

      Törlés
    12. Ha jól értem, akkor amikor a Dönti volt a polgármester, 6 buszmegálló létesült a Bukodi szorgalmából.
      Most amikor Bukodi évek őta a polgármester, akkor meg egy se? Mi történt? Elfáradt? Vagy talán nem is volt érdeme azokban az építkezésben? Mond mi az igazság abban, hogy most mindez leállt?

      Törlés
    13. 19:58 Most megkönnyebbültél, hogy kinyílt a fejeden a szelep? Vigyázz nehogy mindent kivigyen a cúg, mert a végén üres fejű leszel.

      Törlés
    14. 19:58 "Ami pedig primitív személyeskedésedet illeti: tény, hogy ez a blog csak a hazugságokra, csúsztatásokra, ritkábban féligazságokra épül, és az a pár "ember" aki rendszeresen mocskolódik, a tudás és az ismeret teljes hiányáról tesz tanúbizonyságot."
      Hát bizony nagyon le sújtó véleménnyel vagy magadról és a környezetedről. Csak sajnálni lehet téged, nagyon ki lehetsz magadtól. Higgadj le! Lehet, hogy kicsit pihenned kellene? Talán tedd azt!

      Törlés
    15. "Tény", ha szerinted ezen a blogon csak hazugságokat terjesztenek, meg csúsztatnak, meg mocskolódnak, meg..., meg..., meg..., akkor úgy néz ki, te sem vagy különb a többi Névtelen-től, vagyis magadról is mondtál véleményt. Mivel erre a bolg-ra írtál, te is ehhez a blogolók táborához tartozol, ha tetszik, ha nem.

      Törlés
    16. Ráadásul, ha annyira magabiztos vagy és annyira tudod az igazságot, akkor miért nem vállalod magad úgy mint a blog szerzője? Vagy miért nem lépsz ki a névtelenség homályából és cáfolod meg a tényektől elrugaszkodott dolgokat? Félsz kimondani az igazságot? Ez esetben ne oszd a másikat.

      Törlés
    17. Ha emlékezetem nem csal, a blog szerzője nem önként és dalolva vállalja magát, hanem mert egy másik - korábban népszerű- blogon megjelentették a fél életrajzát. Előtte esze ágában sem volt a nevét adnia!

      Törlés
    18. A blog szerzője vállalja magát?Mikor és hol? Szívesen megnézném.Ebben a városban egyedül Magyar Péter vállalja a gondolatait.Fo-lak, barnabi csak nick név okoska.Mikor álltak ki a nyilvánosság elé, hogy meggyőzzenek bárkit is? Szívesen lépek a te lábadra ha gondolod és hanyatt is löklek.

      Törlés
    19. "A Mádencia Egyesület fóruma átmenetileg nem elérhető"
      Én is ezt tenném, ha fél évente egy bejegyzés születne a korábban népszerűn.:)

      "Ha emlékezetem nem csal, a blog szerzője nem önként és dalolva vállalja magát, hanem mert egy másik - korábban népszerű- ( ettől a résztől behalok ) blogon megjelentették a fél életrajzát"

      És ettől, és főleg tőletek úgy beszart, hogy hanyat homlok elmenekült a városból.
      Írj még valami okosságot akár folakról, akár a Döntiről, akár a városról, vagy a jelenlegi baráti körről.
      Mindegy, csak szórakoztasd a nagyérdeműt.

      Törlés
    20. Szeretett Tamásunk szemében is népszerű volt a Mádencia.
      Ott még hajadon amarnaként szerepelt, aztán átnyergelt erre a blogra, de közben férjhez ment, így lett belőle Kissné.

      Törlés
  4. És azt tudod, hogy ki mit vet el arról az asztalról? Konkrétan.
    Tudod, laptopok meg ilyesmi. Írjak neveket is, vagy most kivételesen nem játszod a hülyét? Konkrétan.

    Nem tudja valaki, megjelent már "Fo-lak álltal törölt hozzászólások" című kidvány?
    Igérte itt valaki, hogy coming soon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért vették fel kommunikációs vezetőnek Annát aki most dolgozik ezen, mert a Lakatosház eltűnésének második évfordulóján fog megjelenni külön díszkötetbe foglalva. A költségvetésben erre mindjárt az egyházaknak adott és a romániai jóasszonynak odaítélt pénzadomány után különítettek el egy jelentősebb összeget. A megjelenésig mindenkitől türelmet kér buksihorvát és népi zenekara.

      Törlés
  5. Ha már ennyit könnyítettek a pakonyi beköltözésen, és orvosi igazolás sem kell hozzá, akkor a Horváth, meg a többiek is mehetnének már a parkba.

    VálaszTörlés
  6. Folak nem ismeretlen Ócsán, hiszen ő a blog szerzőjeként nagy érdeklődésre tett szert, mert nyíltan és őszintén vállalja a véleményét, még akkor is, ha ez néha, egyeseknek az nehezen emészthető. Nem csoda, ha virtuális támadások érik. Pedig Ó nem közszereplő és nem a városi kincstárnok. Nem használ közpénzt és nem abból él.
    Nem közhivatalnok, és nem közszolga. Csupán társadalmi munkában végzi áldásos tevékenységét. Szerencsére.
    Ezért kérem a jó Istent, segítse útját.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem közszereplő, még nem használ közpénzt. De mindez valószínűleg megváltozik ha az általa nagyra becsült Dönti úr visszakerül a székbe.

      Törlés
    2. Mert te annyira jól ismered,nem?
      Vagy magadból indultál ki.

      Törlés
    3. Sajnos nem ismerem személyesen, de én már rég óta olvasgatom a bizonyítatlan vádjait.Már az első fórumon is csak támadta Bukodit pedig még nem is volt polgármester.Innen eredően személyes bosszút sejtek az írások mögött.Vagy dönti eltitkolt gyereke lehet.Ugyanis pont ugyanazokat a témákat feszegeti évek óta.Szerintem döntinek próbálja visszalapátolni a széket.

      Törlés
    4. Mint "nemecsek", csupa kis betűvel, vagy igeként használtad, mert akkor értelmetlen a mondatod?

      Törlés
    5. Szerintem meg Dönti vállalja a szerző írásait. Én emlékszem, amikor még Dönti volt a polgármester, miként bírálta. A Te szavaiddal élve támadta Őt is. Ha emlékeztetni szeretnélek, akkor a két vezető kapcsán Ócsát Károlyságnak nevezte. Ha ismernéd a történetet és nem lennél részlehajló, akkor talán elfogadnád a tényeket. Bukodi alkalmatlan személy a város élére. Maradj a realitások talaján.

      Törlés
    6. A történet nem erről szól.
      Próbált valami jópofa okosságot írni, hogy ezzel is közelebb kerüljön a nyelve ahhoz a bizonyos segghez.

      Törlés
    7. a te nyelved már biztos odaért folakéhoz.vagy a döntiéhez. kispofa csupa kisbetűvel.

      Törlés
    8. Mondja már meg valaki, miért jobb egy esztergályos /Dönti/ egy érettségizett üzletkötőnél?

      Törlés
    9. Ki nem hányja le, hogy te kisbetűvel, vagy nagybetűvel írod az "okosságod"

      Törlés
    10. 18:38
      Mondta valaki hogy jobb?
      Nem a végzetség számít,hanem a hozzáértés és a hozzáállás.

      Törlés
    11. Ha pincérből lehet valaki megye vezető akkor mi a gond az esztergályosokkal?

      Törlés
    12. Azért azt se felejtsük el, hogy a mostani polgármesternek nyelvvizsgája is van. A nyelvvizsga pedig ebben a helyzetben nagyon fontos is lehet.

      Törlés
  7. Fó-lakot a Képviselő-testületbe!

    VálaszTörlés
  8. kisbetűvel hányva ahogy tanult barátunk kifogásolja.nektek is van nyelv vizsgátok de az csak folak és dönti seggéhez érvényes

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom mi ez a Folak és Dönti gyalázás. Esetleg ha az okát is megmondanád, talán megértenélek. Amíg pedig csak más nevét használod érdemtelenül a sajátod nélkül, addig nem vagy más, csak egy senki.
      Egyébként a cikk nem a két emberrel, hanem a lakóparkról szól.

      Törlés
    2. Mert a te neved nagy betűvel fel van itt tüntetve igaz?A senki ezek szerint te vagy , hiszen magadat is minősíted NÉVTELENÜL.Nem értem ti miért gyalázzátok a polgármestert?Gondolom te Dönti fia és Folak testvére lehetsz.Vicc vagy öreg.

      Törlés
    3. Hú baszki, ez kemény.
      Na nyergelj át a trakira, az a te értelmi szinted.

      Törlés
    4. Nagyot mondtál öblíts.Nincs"trakim" dolgozó ember vagyok. De úgy érzem ezzel a név témával betaláltam.Picinyem, gyakorolj még egy kicsit. Ha már úgyis döntős vagy.

      Törlés
    5. 6:40 Te miért vagy ennyire ideges, ne hagyd magad felhergelni. Ne olvasd a blogot, és akkor meg marad a nyugalmad.

      Törlés
  9. Egyébként meg leszarom ki a polgármester, úgy is tolvaj lesz. Folak pedig előbb utóbb a bíróságon találja magát rágalmazás és becsületsértés miatt. Drasztikusabb esetben a balesetin.Én csak röhögök ezen a sok okos emberen akinek csak szája van, de kiállni az emberek elé nincs mersze.Állj elém akár te vagy folak vagy bárki más és bizonyítsd be, hogy te jobb vagy náluk.Amíg nem teszitek meg addig szánalmasak vagytok a szememben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha leszarod, ki a polgármester, miért kellene bárkinek is eléd állni?
      Neked úgy is mindegy, nem?

      Törlés
    2. Nem értem, ha ennyire nem tetszik, amit itt olvasol, és nem a te kimagasló értelmi szinteddel egyenértékű emberekkel társaloghatsz, miért látogatod a blogot?
      Nem tünt még fel, hogy neked ez nem pálya?

      Törlés
  10. Én eléd állnék, ha lenne gerinced vállalni magad, legalább annyira mint Fo-lak teszi.
    de állítom Fol-lak is ugyanúgy áll elibe ennek, ahogy Szűcsnek és a többinek is. Ő legalább ott van az ülésen és beszámol róla. Nem hiszen, hogy bármivel is vádolhatod.
    Aztán meg az alaptalan és névtelen fenyegetésed nem tudom mire való, de csak a gyávaságodat, vagy érintettségedet jelzi.
    Ha meg úgy érzed sérelmed van, akkor cáfolj, vagy fordulj a bírósághoz. Ha meg csak verekedni akarsz, akkor annak is megvan a formája, de ahhoz is személy kéne. Egyenlőre mögötted ez nem látszik.
    János

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ki akar itt verekedni? Látom az értelmezés nem erősséged.Elém állni azért kell, hogy akár te is bebizonyítsd jobb vezető vagy bárkinél.de látom értelmi szinted megállt a verekedésnél.

      György

      Törlés