2013. február 2., szombat

Ne hagyd veszni adód 1%-át, támogass egy jó ügyet! ( - csapdázás és ketrecezés helyett)

Ne hagyd veszni az állatot! Ne zárják ketrecbe!

Inkább adód 1%-ával, támogass egy jó ügyet!

 

Ócsa polgármestere Bukodi Károly a város honlapján jelentette be, hogy a kóbor állatok, (kutyák, macskák) csapdázását a helyi közterületeken megkezdik.     

Ezt az eljárást a magunk részéről állatellenes, durva és az állatokra nézve is hátrányosnak tekintjük, mert a csapdákban órákig magukra maradva akár vergődhetnek is amíg a közterületi járőr, vagy a drágán fizetett sintér megérkezik. Mint ismert mind a helyi közterület-felügyelet és mint az állatbefogással megbízott, mindezért közpénzből fizetett, megtévesztő nevű Polisz szolgáltató sok vitát és kétséget támaszt a lakosság körében. Tevékenységük a polgármesteri bizalom ellenére is visszás. Számos, mondhatni jogos kritikai megfogalmazás, észrevételezés kíséri ténykedésüket. Egyszerűen fogalmazva egyikük sincs a helyzet magaslatán. Sokszor szakszerűtlenség, máskor ennél jelentősebb érvek is elhangzanak velük szemben és a munkájuk megítélése kapcsán, amiről időről-időre, sajnálattal olvasni is lehet. 

Az ócsai csapdázás ellen a magunk részéről kifogással élünk és jelen írásunkkal szeretnénk felhívni az állatvédők, valamint a lakosság figyelmét, hogy minden eszközzel utasítsák vissza az állatok ekként való befogását, kínlódásos felszámolást. 

Szívesebben vennénk, ha az önkormányzat a különböző helyekre megszavazott pénzszórását megszüntetve erre áldozna némi figyelmet, és megpróbálná rendezni viszonyát a drágán megfizetett szerződéses partnerével, a Polisz által biztosított állatbefogóval, hogy a kóbor állatok befogására kíméletesebb módszert alkalmazzon. Jó lenne, ha ebben a ketreces történethez Bukodi Károly nem adná nevét és személyét, hiszen a ketreces állattartást az Eu már a tyúkok esetében is megtiltotta. 

Nem szeretnénk, ha az alsópakonyi bértelep kapcsán a Máltai Szeretetszolgálat után most még a Négy Mancs, vagy más állatvédő egyletektől lenne hangos az amúgy is felzaklatott városka népe.

Jobb szeretnénk, ha az állatokkal a hozzáértők foglalkoznának a pénzhajhász politikus köztisztségviselők helyett.    

Ezért és az eset kapcsán kiemelten kérjük adójuk 1 %-val támogassák inkább az állatvédőket.

  

 


Adományozd adód 1 %-át a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és Agár Fajtamentés javára, csak 5 percedbe kerül, de nagyon sok gazdátlan négylábú életét teszed jobbá.
Köszönjük szépen az árva kutyák, macskák nevében!

Kedvezményezett adószáma: 18078477-1-13
Kedvezményezett neve: Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány


*

18 megjegyzés:

  1. Az idióta bohócot kellene becsapdázni meg a bunkó alfelét aztán elvinni mindkettőt jó messzire.

    VálaszTörlés
  2. Karesz okos közleményében azt nem írta, hogy a csapdák merre lettek kihelyezve.
    Egy darab van kihelyezve az is a Spar oldalába a focipálya kerítésének tövébe. (állatbarátoknak)
    Aztán az hogy zárt nem állja meg a helyét. Ez egy fém ketrec csapda és ha szerencsétlen állat belesétálna, most ázhatna órákat vagy napokat is benne, mire valaki elvinné.
    Mellesleg érdekelne kik azok és hova viszik az állatot, mert erről sem szól a fáma.
    Karesz szerint ez a humánus befogás.
    Aztán azt is elfelejtette közölni okos Karesz, hogy a megadott telefonszám mettől meddig hívható, esetleg 24 órás e az elérhetőség. Egyébként ott azon a helyen nincs az az ember, aki észlelné maximum az aki kihelyezte a csapdát.
    Ez az egész akció arról szól, hogy Kareszunkat zavarja, hogy a kutyák bejárnak focipályára és azon át közlekednek a Spárhoz.
    Ez a probléma megoldható lenne, ha a Lavinamixes kerítése alatt nem tátongana félméteres rés, és normálisan körbe lenne kerítve a sportpálya.
    Na de ügye Kareszt nem az esze miatt szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. Ha már ekkora a pénzosztogatás, (pl. 1000 euró egy erdélyi valakinek a számlájára, ahová kilátogattak 2012-ben) segíteni lehetett volna azoknak, akik nem tudják kifizetni a csip be tételét és akkor nem lenne ennyi kutya az utcán, vagy felelősségre lehetne vonni a gazdáját.
    Ez ugyanis állatkínzás. Ezt a problémát körültekintőbben kellene megoldani.
    De hát mit várunk ettől a vezetéstől, mikor nekik az ember sem számít, nem még egy állat.
    Nem beszélve arról a sok felvetésről, amit az előttem író is jelzett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tévedsz, nekünk az állatok is számítanak! Kár, hogy nem érzitek!

      Törlés
    2. Én átérzem annak a kutyának a sorsát amelyik ebben az időben a csapdába kerül és ott várja a sorsát.
      És átérzik az állatvédők és állatvédőrség tagjai is.
      Erről majd ti is megfogtok bizonyosodni.

      Törlés
    3. 17:21 Te ezek szerint érzed a törődést.

      Törlés
  4. Azt nem értem, hogy itt van ez a Szent Ferenc Alapítvány és erre az ócsai városházi zsenik az egyik legmocskosabb céggel, a Polisszal kötnek szerződést, aki a sintért Fótról küldi ide.
    A két hülye szürkeruhás meg a Spar előtt csalogatja négykézláb a kutyát a hatvanezerért iderendelt befogónak. Persze hogy pojácának nézi a fél város az önkormányzati fullajtárokat.
    Bukodi meg olyan állat, amit szintén ketrecben kéne mutogatni.

    VálaszTörlés
  5. Neeeem...nem mutogatni kell...Patkanycsapdat neki!!!! Felhaborito...mi is elmentunk megnezni a csapdat,kepek alapjan konnyu volt megtalalni.Csapda kihelyezese olyan korulmenyek kozott engedelyezett,amely korulmenyek nem veszelyeztetik az allat epseget,egeszseget!!Ez a csapda kihelyezese nem humanus!!

    VálaszTörlés
  6. Ezt is sikerült elqrni a Bukodiéknak ahogy mindent amibe belefognak.Idióta seggfejek.Remélem anyád büszke rád Károly.

    VálaszTörlés
  7. Amit ezen a településen csinálnak emberrel és állattal, azt hiszem egy bizonyos pont után már büntetendő.
    Így legyen.

    VálaszTörlés
  8. Mit fog csinálni a polgármester, ha a csapdába véletlenül egy gyerek szorul be.
    Ez egy felelőtlen intézkedés, körültekintés nélkül.
    A befogásnak természetesen van egy szabályozott módja és csak aszerint lehet befogni.
    Természetesen tenni kell a kóbor kutyák ellen, de nem így.

    VálaszTörlés
  9. Eleve az irány is szánalmas, kutyák/macskák. Érezzük azért. Egy macska olykor 10-15 kilométert is megtesz otthonától, majd úgy tér haza. Nem értem. Ha az én macskám (mert van 2 is, és nagyon szeretem őket) sétál bele ebbe a bizonyos ketrecbe, mert arra egerészett, akkor már az is kóborként van titulálva, és kezelve, én meg elkönyvelhetem, hogy elütötte egy autó?

    Remélem a tisztelt Polgármester jár erre, és észbe kap, majd kézen fogja Horváth urat, és beülnek egy biológia órára. Fizessenek már egy sintérnek x összeget havonta, menne egy héten keresztül, naponta 3 kört a városban, és meg lenne pucolva minden, ezt havonta megtenné egyszer, és happy lenne a dolog. Akkor nem hőbörögne itt mindenki; hozzátenném, okkal.

    VálaszTörlés
  10. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az intelligencia újabb megnyilvánulása ezen a blogon fo-lak segedelmével.

      Törlés
    2. Az elállatiasodás elkezdődött Ócsán a primitív Bukodi ketrecezésével. Hol van ilyenkor a Life és az Opke?! A Szent Ferenc állatotthon munkatársa miért nem emel szót?

      Törlés
    3. Mert tudják, hogy ez az egész kutyabefogás ebben a formában teljesen elfogadott országszerte, sőt maguk az állatvédők harcolták ki! A Life és az Opke, de a többi kevésbé ismert szervezet sem égeti magát ezen a blogon, ami semmi másról nem szól, mint a jelenlegi városvezetés lejáratásáról!

      Törlés
  11. Úgy hallottam, hogy a Városházán, azon belül pedig a testületi ülléseken nyilvánul meg az intelligencia a Horváth-Bukodi tandem segedelmével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Félek, a szó értelmét sem igen ismered.

      Törlés