2013. február 14., csütörtök

Javára válik Ócsának a rendőrőrs ( - javuló statisztikák)

A tavaly decemberi közmeghallgatáson elhangzott Csernus József alezredes beszámolójában, hogy Ócsán 8 százalékkal kevesebb bűncselekmény történt. 

 

A vagyonelleni bűncselekmények területén a Dabasi Rendőrkapitányság  körzetében nálunk a legjobb a helyzet. Ezt azonban a meghatározott hibaszázalékba eső kifosztottak nehezen tolerálják.  Még akkor is, ha Mezei Tamás rendőr törzszászlós az Ócsai Kisbíró januári számában azt nyilatkozta, hogy a "területünkön az elmúlt időben nem történt bűncselekmény, mely nagyon jó adat'

"Ennek köszönhetően nincs amiről be tudnék számolni, ami szerintem jó hír."

 

Mivel én jó keresztény vagyok, ezért mindent elhiszek. Csupán azt nem értem, hogy akkor Csernus úr miről beszélt és hogy értsem a 8 százaléknyi javulást. Mert ugyebár, ha nincs miről beszámolni, mert nincs cselekmény, akkor az már nem javítható semennyivel. 

Most ezért nem is az x - 8 % javulásról beszélnék, hanem arról ami még ebbe az okfejtésbe statisztikailag belefér.

 

Késsel fenyegetőzött, majd kirabolt egy fiatalembert két férfi Ócsán - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján. Az egyik elkövetőt a rendőrség percekkel később elfogta, majd őrizetbe vette, társát még keresik.


Díjkitűzés: rablás elkövetőit keresi a rendőrségA közlemény szerint a két férfi kedd este cigarettát és pénzt követelt a fiataltól egy ócsai útkereszteződésben. A támadók egyike kést vett elő, hadonászni kezdett vele, miközben társa hátulról lefogta a sértettet, a zsebéből pedig egy csaknem hatvanezer forint értékű mobiltelefont vett ki.

A rendőrség a közelben rövid időn belül elfogta a rablással gyanúsított 18 éves ócsai lakost, társának személyazonossága még ismeretlen.

A Dabasi Rendőrkapitányság a gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

 

 *

1 megjegyzés:

  1. Láthattuk a képeket, hogy átadták a rendőrőrsöt, (aminek természetesen nagyon örülünk) de hol voltak a képviselők, nem látszanak a képeken vagy nekik nem volt fontos az esemény?

    VálaszTörlés