2013. február 8., péntek

Fel is út, le is út, de van-e kiút - pakony nem végleges megoldás ( - biztos, hogy nem ragadsz ott)

Kitehetik az ócsai lakóparkból azt a bérlőt, akinek a hitellel terhelt ingatlanát nem sikerült egy év alatt elárverezni. Ez is benne van a szerződésben.


 

Ma a hajléktalanság megelőzésének fontosságát a politika félredobta, csupán látszatmegoldásokat kínál. Robbanásszerű veszélyt hordoz magában annak a sok ezer devizahiteles családnak a helyzete, akik a kormány kampányszerű, álságos akcióitól (végtörlesztés, Ócsa, a problémát későbbre toló árfolyamgát) semmilyen segítséget nem remélhet vagy remélhetett, és szociális katasztrófához vezethet a díjhátralékosok és az energiaszolgáltatásokból kiszorultak számának drasztikus emelkedése is.  

Ócsa város vezetése nem mérte fel a helyzetet amikor belement ebbe a csiki-csukiba (játszmába). 

*

24 megjegyzés:

  1. Szerintem Ócsa város vezetésének nem volt túl sok lehetősége felmérni a helyzetet a lakóparkkal kapcsolatban, mivel állami tulajdon a terület, ahol felépül. Fo-lak is egy magánterületen épített lakónegyedben vásárolt magának "házat" ami egy betömött szemétbánya területén van. Persze egy pesti gettó hetedik emeleti lakása után biztosan kecsegtető volt ide kölötözni, és folytatni azt az "építő" munkát, ami miatt korábbi lakóhelyéről is kiutálták.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy néztem, a beillesztett videóban ilyenről szó nincs. Miről zagyválsz itt akkor ember!

      Törlés
  2. Szerintem nagyon frappánsat írtál.
    Tudod, valóban kecsegtető lehetne ez a város, ha te nem lennél itt többed magaddal helyi tahónak.
    "nagymenő"

    VálaszTörlés
  3. De ugye azért, azt nem zárod ki, hogy valaki felhívta rá a figyelmet, még pedig konkrétan térképen megmutatva?

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ostoba, buta és nevetséges emberek ezek. Kár is rájuk fecsérelni a szót, annyit nem ér ez a maroknyi haver és a főkolompos.

      Törlés
    2. Folak fanok! Ahhoz már tényleg pofa kell, hogy ennyi hazugságot összehordjatok. Persze ezt már megszokhattuk.

      Törlés
    3. Akkor ne ezt a blogot olvasgasd,hanem Szűcs Lalát.

      Törlés
    4. ...vagy a Kisbírót, ha már szóba hoztad a hazugságot

      Törlés
    5. A jelenlegi vezetés munkályával egyet nem értőket Fo-lak fanoknak nevezni épp olyan badarság, mint a kisbíróban leírni, azt hogy fejlődik a város.
      Na de ezeket a ferdítéseket már megszoghattuk.

      Törlés
    6. A vezetői munkájukkal kapcsolatban nem is szeretnék reagálni másra, hiszen nem rendelkezem hiteles információval erről, és nem szeretnék semmilyen tévedésbe futni. Az önkormányzat és a jegyző feladata a nyilvánosság biztosítása. Szabó úr nagy sumák ebben is. Amíg ezt nyilvánosságot nem biztosítják, a belátást nem engedik, addig itt senkinek sincs joga szemrehányást tenni.

      Törlés
    7. Nagyon kiváncsi lennék, hogy az ide beírogató és mindent kritizálók közül hányan próbáltak élni jogukkal és személyesen, vagy írásban kérdezni a vezetőktől. Tudtommal szinte senki. Akkor miről irkálnak itt mindent össze-vissza?! Aztán azt sem értem, ha ennyi visszaélésről, pénzpazarlásról van biztos információja a blog szerzőjének és több kommentelőjének, miért nem hallunk rendőrségi feljelentésekről, kivizsgálásokról?! Talán, mert egészen másról van szó? Netán névtelenül rágalmazni a büntetlenség reményében egyeseknek jó szórakozás?! Úgy tűnik, erről van szó!

      Törlés
    8. Úgy tűnik Te sem vagy bátrabb a többi névtelen beírogatónál. Egyszer szeretném látni az arcod és a neved, ahogy Folakét, hogy legalább eljuss az Ő szintjére.

      Törlés
    9. A Károly heverod anno megkapta a kérdéseit, és válaszként beszüntette az on-line fogadó órát.
      Az elnőkök elnőke, aki az őszinteségről meg a bátorságról regél, szintén elsunyogott a válaszadás lehetősége elől.
      Mondjuk az ő választékos nyilatkozatait ismerve, talán jobban is tette, hogy megfutamodott.

      Törlés
    10. 13:59 névtelen! Bár nem vágyom lesüllyedni folak szintjére, ha megadsz egy helyet és időpontot szívesen bemutatkozom és megmutatom az arcom.

      Törlés
    11. 14:38 névtelen! Azt hiszem "Károly haverom" és az "elnökök elnöke" nagyon helyesen teszi, hogy nem ezen a blogon válaszol névtelen kérdésfeltevőknek. Biztos vagyok benne, hogy szemtől szemben mindkettőjük kielégítő és egyenes választ ad, ahogyan volt szerencsém tapasztalni.

      Törlés
    12. Mint írtam, Károly a haverod az on-line fogadó óráján nem fogadta a kérdéseket.
      Az elnökök elnökétől meg név szerint szerettek volna kérdezni, amit pont ő szorgalmazott, pont itt a blogon.
      Az egyenes választ pl. Azori ügyben már megtapasztalhattuk Szűcs úr szájából.
      Elég szánalmasra sikeredett.
      De tudom, te erre is tudsz kedélyjavító magyarázatot adni.

      Törlés
    13. Neked is lehetőséged van megnevezni magad, ahogy a tisztességes és bátor Szűcs Lajosnak a commentek közt. Aztán lehetőséged van eltűnni, mint a tisztességes és bátor Szűcs Lajosnak, amikor szemtől szemben kérdezni akartak tőle. De van lehetőséged közvetlen kapcsolatba lépni a blog bármelyik tagjával, amennyiben írsz a címükre. Ott gondolom face to face előadhatod magad.

      Törlés
    14. Sajnálom, hogy ennyire szánalmasan menekültök a nyilvánosság elöl. Az örök kérdés, melyik névtelen fedje fel madát?! Tisztességről, bátorságról pedig csak az NÉVTELEN írjon, aki hajlandó találkozni velem.

      Törlés
    15. Kár, hogy nem írtál elérhetőséget.

      Törlés
    16. 20:52-nek és csatlakozva 21:14-hez. Én is találkoznék veled, ha lenne elérhetőséged, meg ha vállalnád a neved.
      Robi

      Törlés
    17. 20:52
      Neked a nagy elnökkel kellene találkoznod ő lesz a te embered.Ő bátor és tisztességes.
      Mi beszari emberek vagyunk.

      Törlés
  5. Ezzel a közlekedési dilemmával kapcsolatosan annyi lenne az észrevételem, hogy az önkormányzati vezetőink messze elbagatellizálják a problémát. Ők ugye, nem ingáznak napjában és nem közlekednek tömegében. Számukra könnyen megy a dolog, mert beülnek a légkondicionált autóikba, aminek költségtérítését mi a városi kasszából fizetjünk, és jönnek, mennek a lakás, a kávézó, és az önkormányzat, vagy éppen a városok közt. Nekik fogalmuk sincs az órás buszozásról, a vonatozásról a késésekről és miegyebekről. Ők nem érintettek, ők nem fáznak, nem áznak. Nekik nincs szükségük fedett buszváróra. Nekik elég megnyomni a távirányítót és beszállni az autókba. Ami pedig a blogot illeti. Itt nem először olvasom Fodor úr felvetéseiben a közlekedés javításnak gondolatait. Az M5 autópályán való közlekedés bevezetését, a járatsűrítést és a járatmegosztást, vagy bevonást. Eddig többnyire lehurrogták. Most, amikor az agglomerációs közlekedés szolgáltatóváltása okán ismét felvetette ezt, akkor megint előjöttek azzal, hogy ez ránk nem vonatkozik. A mellékelt videóban sem hozzák szóba. Aztán egyszer csak a második tárgyalási procedúra alkalmával hirtelen előkerült Alsópakony és Ócsa összeköttetése, majd Inárcs, Kakucs elérhetőségének javítása. Ha nem a blog és Fodor László kitartó munkája jött előtérbe amikor egyáltalán szóba hoznak minket, akkor mi? Mert eddig csak az ellenvélemények és az ellendrukkerek serege szónokolt. Szó sem volt másról. Most mitől lett érdekes a téma? Inárcs, Kakucs eddig is jobb közlekedési ellátásban részesült, mégis javításért esdekel. Ócsa rosszabb helyzetben van, még sem lobbizik érte senki. Gondolok itt a nyilatkozó Szűcsre a megyétől, Bukodira és Horváthra a városból, akik ez ügyben abszolúte nem hallatják a hangjukat. A vita a hozzászólok közt mégsem erről, hanem Folakról szól. Ez érthetetlen és elfogadhatatlan a számomra. Ezzel nem az előremenetelt, nem fejlődést szolgáljuk, csupán visszahúzzuk magunkat. Nem véletlen, hogy a szomszédok leelőznek bennünket. Mi meg itt csak tespedünk. Mondja meg már valaki, miként lehetséges, az, hogy a kis Inárcsról sűrűbben jár busz és hamarabb be lehet érni, mint a "nagy" Ócsáról? Csak nem Folak a hibás?

    VálaszTörlés
  6. Névtelen2013. február 8. 20:55
    Szerintem Horváth Tamásnak és Bukodi Károlynak számos lehetősége lett volna jobbá tenni az alsópakonyiak életét, ahogy az ócsai emberekét is. Ez nem történt meg. Úgy látszik egyiküknek sem érdeke.
    ...
    MODERÁLVA
    ...
    Városunk polgármesterét, Bukodi Károlyt pedig a suttyó haveri kör emelte hatalomra, annak ellenére, hogy már alpolgármesterként is annyi kárt okozott, mint előtte a tanácsi rendszer sem tett senki. Persze ebben az időben szintén a Horváth volt a párja a Pü bizottság élén. Bukodi házaló ügynök volt. Semmiféle hozzáértése, tudása nem volt az irányításhoz, csupán vágyakozása élt a jobblétre. Ez a polgármesteri székben öltöt testet. Erről igazából Charles tudna mesélni. Amíg a blog és annak szerzője Folak fel nem bukkant, mindent ideálisnak tűnt. Aztán páran elkezdtek kérdezni, amitől a buksi megrettent. Hazugságai kiderültek, ígéretei bedőltek. Egyre beszűkölt, aztán gyorsan bezárta az online fogadóórát és a városi fórumot. Folak erre előjött a bloggal és borította a bilit. A buksit eddig is támogató fanok megpróbáltak segítségére sietni. A polgármesternek a Mádencia oldalán egy fórummal rukkoltak elő, de az nem jött össze. A blog szinte mindent elsöpört szókimondásával és tényfeltárásával. Azóta sincs élő fórum sehol. Folakot ezért próbálják folyamatosan kikezdeni. Megfenyegették és közölték, hogy feltárják a múltját, amit nyilvánosságra hoznak, ha nem lép vissza ettől a blogtól. Semmi nem lett belőle. Erre az önkormányzati irodából kilopták, lemásolták a felelhető adatait, amit a Mádencia fórumán Charles közreműködésével megjelentettek. Persze ebből sem lett botrány, és a magánokirattal történő visszaéléssel kapcsolatosan indított nyomozást elmismásolták. Helyette inkább más eljárást indítottak. Méghozzá ellene, és még a közterületist is ráuszították, de nem találtak rajta fogást. A jegyző több százezerre bírságolta. Végül kiderült jogtalanul, amit egy adóvizsgálat után visszavontak. A vizsgálat lefolytatását az önkormányzat az adófizetők pénzéből állta. Folak persze ebből is jól jött ki. Sem elmarasztalás, sem büntetés nem érte. Azóta folyamatosan próbálnak rajta fogást keresni. Mindhiába. Ezért próbálják lejáratni. Elkezdtek itt is mocskolódni vele szemben. Nem idegen ez a helyi közélettől. A legutóbbi választások előtt fizetett emberekkel zilálták a szét a fórumot. Kiderült, hogy egy fideszes troll Horváthék megrendelésére jelent meg az ócsai hálón. A módszer most is ugyanez. Aljas mód betámadni a másként gondolkodókat. Minden ilyen jellegű, tényekkel alá nem támasztott beírás ezt igazolja. Már volt itt Magyar Péterhez kapcsolt szenyázás, aztán jött a döntizés és újra a folakozás. Folakra mondták már, hogy a Havannán a tizediken lakott, aztán a hetediken, de volt, hogy a gettóból jött, meg az egyéb butaság. Agyrém. Közben budapesti lakása tudtommal ma is megvan. A gyerekeinek adta át. Ők laknak benne. Maximum az unokák elől menekülhetett el, ha már ilyesmit emlegetsz. Ócsára a rokonai miatt költözött. Az azonban 100 %, hogy ezt az embert nem ismered. Legfeljebb csak az okmányirodából lementett anyagában turkálsz.
    VálaszTörlés

    VálaszTörlés