2013. február 15., péntek

Őrsavató - ma ünnepi keretek közt sajtónyilvánosan is átadták a felújított rendőrsöt ( - szolgálatra készen)

Nehezen indult és alakult az ócsai rendőrőrs sorsa, míg végül jelentős csúszással februárban megkezdték a beosztotti szolgálatot. 

A cégér
Azonban az önkormányzat sem volt elég felkészült, mert az őrs kialakításaival a többször hangoztatott vágy ellenére nem készült el időre. Bukodi Károly kisvárosi polgármester még a január 30.-ai ülésen fogadtatta csak el az egykori postamesteri ház rendőrségi helységeinek rendbetételére megszabott összegeket. A sajtónyílvánás átadásra, ami ma történt meg, a rendőrség festést kért, és különböző hozzájárulást. Így a város és a két érintett másik település (Alsónémedi és Bugyi) összefogásával és pénzével rendbe hozták és bebútorozták a ma bemutatott rendőrőrsöt. Ennek az átadásnak és az előkészületeknek a pénzügyi költsége több mint egy millió forint volt. Ebből 500 ezer körüli összeget tett ki a Robotzsaru program eszközei és telepítése, hálózatba kötése. 330 ezerben határozta meg a polgármester a bútorzatot és 170 ezerbe a festési munkálatokat. Ezt a pénzt elmondása szerint 3 település rakta össze.

Az említett munkálatokkal nem készültek el február első hetére. A tervezett nyilvánosságot így nem lehetett idehívni. Ezért a kései, azaz ma pénteki bemutató átadás. 

Balogh János rendőr dandártábornok, országos rendőrfőkapitány-helyettes a rendőrőrs bejárata előtt az átadásra várva.

A mai átadáson megjelent Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aztán Mihály István rendőr dandártábornok Pest Megye rendőrfőkapitánya, majd Szűcs Lajos ócsai lakos, Pest Megye Közgyűlésének elnökeként és Bukodi Károly, Ócsa város jelenlegi polgármestere. 

Az ünnepségen együtt, közösen avatták fel a rend helyi őreinek új objektumát a meghívott vendégek és települések polgármestereinek jelenlétében.

Az ócsai Rendőrőrs, a Pest-megyei városi alosztály jogállású rendőrőrsének ünnepélyes átadása - mindenek előtt Szűcs Lajos

Kontrát Károly, a Bm parlamenti államtitkára
Az államtitkár Pintér Sándor belügyminiszter nevében külön köszöntötte az új rendőrőrs 19 tagú állományát, majd az elmúlt mintegy három évben a közbiztonság megszilárdításáért tett kormányzati erőfeszítésekről szólt.  Méltatta azt az összefogást is, amelynek eredményeként három település, Ócsa, Alsónémedi és Bugyi közösen létesített rendőrőrsöt Ócsa városában.

Kontrát Károly arra kérte a mostantól Ócsán szolgáló rendőröket, hogy a becsületes, törvénytisztelő állampolgároknak minden segítséget adjanak meg, ugyanakkor teljes szigorral lépjenek fel a bűnözőkkel szemben.

Az államtitkár felhívta a figyelmet a polgárőrökkel való együttműködés fontosságára is, hangsúlyozva: az idén 700 millió forintos támogatásban részesül ez a testület. Az országos és helyi szintű összefogás fő célja, hogy "holnap még nagyobb biztonságban éljünk, mint ma" - hangsúlyozta.

Mihály István rendőr dandártábornok, Pest megyei főkapitány a megyében megvalósuló rendőrőrsprogramról szólva örvendetesnek nevezte, hogy egymást követően nyolc őrs avatására kerülhet sor, így a térségben élők a nap 24 órájában rendőri segítséget igényelhetnek. A most munkába álló "kis igazgatási központ" és a többi hasonló őrs állománya is megígérte, "megszolgálják az emberek bizalmát" - fogalmazott a főkapitány. 

Tagállomány Ócsa rendőrőrsének ünnepélyes átadásán,  2013. február 15-én.

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke egyebek mellett arról beszélt ünnepi köszöntőjében: már a nyolcvanas években megfogalmazódott az igény arra, hogy mind több településen hozzanak létre rendőrőrsöt, a terv megvalósításához azonban időre, illetve a megyei önkormányzatok, a rendőrség és a Belügyminisztérium együttműködésére volt szükség. 

Balról jobbra: Balog János rendőr, Szűcs Lajos fázósan, mellette Bukodi Károly, és hátratett kézzel Kontrát Károly a konyhában

Bukodi Károly, Ócsa polgármestere elmondta: a város képviselő-testülete 2008-ban határozott annak az épületegyüttesnek a 64 millió forintba kerülő felújításáról, amelyben az okmányiroda mellett az új rendőrőrs is helyet kapott. Az őrsön munkába álló rendőrök a kilencezer lakosú Ócsán kívül Alsónémedi és Bugyi lakosságát is "vigyázzák" (utóbbi két településen összesen körülbelül tízezren élnek). 

A 19 tagú állománnyal feltöltött rendőrőrs, melyet három település hívott életre

Az ócsai rendőrőrsön dolgozók három autót és egy kutyát is kaptak feladataik ellátásához. A rendőrőrsöt Kontrát Károly és Balogh János rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, országos rendőrfőkapitány-helyettes közösen avatta fel Bukodi Károly közreműködésével közpénzből. 

Szűcs Lajos szerint „Megnyugtató, hogy végre előrelépés történt ebben az ügyben” – közölte Ambrus András, elnöki szóvivő.

A most sajtó-nyilvánosan is átadott rendőrőrs állománya ügyel a közelben épülő szociális lakóparkra is.

*

24 megjegyzés:

  1. Látjátok feleim? Az ott a mi Lajosunk!

    VálaszTörlés
  2. A képviselők miért nem vettek részt az ünnepélyes átadáson? Tudja valaki?

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy város a vezetői úgy gondolták, ők nem vegyülnek a néppel.

    VálaszTörlés
  4. amarna igazoltan volt távol, blogolt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. Szégyen, hogy ilyen és hasonló beírások születnek, de mégnagyobb szégyen, hogy ezeket a blog üzemeltetője, folak nem moderálja!

      Törlés
    4. Ideáig meg az volt a bajotok, hogy moderálnak. Döntsd már el, mit akarsz. Vagy írd meg az oldalsávban olvasható mailcímre, esetleg tegyél panaszt máshol. Már nem csak a két ismert rendőr van erre.

      Törlés
    5. Lényeges dolog. Magam is üzemeltetek internetes fórumokat, így tapasztalatból szeretném felhívni a figyelmedet > a fórum üzemeltetőjének joga van bármely hozzászólást - amit bármi okból kétségesnek talál - eltávolítani (végleg, vagy időlegesen), szerkeszteni. A fórum működésének a szabályait is ő hozza meg, egyedül dönt. Mindez igen egyszerű alapokon nyugszik >> övé a fórum. Ő csinálta, ő hozza a játékszabályokat. Ezt kétségbe vonni értelmetlen, céltalan. :-)
      Ez olyan, mint amikor elmegy az ember valakihez vendégségbe, és a helyi szokás szerint le kell vetnie a cipőjét. Ezt illik tudomásul venni.
      Általános mottó, egy fórumon tagnak lenni, írni nem jog, hanem lehetőség. Amit a házigazda, az üzemeltető biztosít, nyújt.
      További kellemeset :-)

      Törlés
    6. Igazad van de ezt, ha kell a bíróságon is vállalni illik!

      Törlés
    7. Folak csak azt moderálja ami nem a szájaíze szerint van.

      Törlés
  5. Annyi igazítanék az íráson, hogy mindez nem egymillióba, hanem több mint 1,5-be került, amihez 500-500 ezret a másik két település adott. A pénzt amit a zsaruprogramra összeadtak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság részére kellett elutalni.
    Pest Önkormányzata egyetlen fillérrel sem járult hozzá. Ez azért fontos, nehogy valakit megtévesszen az elnök úr jelenléte. Még egyszer mondom semmi szerepe és áldozatvállalása nem volt ebben. Jelenléte szimbolikus, és politikai megfontoltságú. Ennyi.

    VálaszTörlés
  6. Csendesen jegyzem meg, nem tudom miről hablatyolsz. Az oldalsávba meg írjon az, aki emailezni akar veletek. A hülyék nem a mi oldalunkon vannak! Bejegyzésed alaplán ezek szerint te vagy barnabi, netán uriel!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Béla vagyok. De ha nekem valami nem tetszik, akkor bizony fogom, és megkeres az elérhetőséget. Itt azt sem kell, mert adott. Ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy nevesítse magát, és akkor nem okoz gondot e-mailt írni sem, hiszen megadta a nevét. Név nélkül egymásnak beszólogatni pedig értelmetlen. Mondhatnám gyerekes. Felnőttként pedig kicsinyes. Szóval, ha valakinek érdemi kritikája, nem tetszése cáfolata van az tegye meg nyíltan, mert névtelenül semmit nem ér. Amíg ez nincs, addig mindig is folaknak lesz igaza. Bármit is vergődtök magatokban név nélkül. Ezt Béla mondja.

      Törlés
    2. Igazad van "Béla"! Csak így tovább! Remélem magadon is röhögsz ezért a magasröptü hozzászólásért. Puszi: Pisti

      Törlés
  7. A ti oldalatokon a sötétség honol.

    VálaszTörlés

  8. A kis Bonaparte, gyűrött ujjú 600 éves szürke kabátjában, és rózsaszínű ingében úgy áll ott mint egy ázott madár.

    VálaszTörlés
  9. Még jó hogy nem egymás kezét szorongatja ez a két fideszes kirakat baba,annyira zavarban vannak.

    VálaszTörlés
  10. majd amikor téged és barátaidat ezek a rendőrök védenek meg a hülye beszólásaitok miatt áldani fogod a "közpénz" ilyen felhasználását.

    Üdvözlettel: Nem Béla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értelmes vagy nem béla, gratulálok.

      Törlés
  11. Köszike folakné!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amióta idióták számára is elérhető a net, azóta ilyen balfácánok produkálják magukat bugyuta bejegyzéseikkel. Értelem meg nuku.

      Törlés
  12. Nálam legalább van net. Neked a szüleid gondolom elmentek otthonról és most huszárkodsz.idd a kakaót aztán alvás.

    üdv: nem Béla

    VálaszTörlés