2013. február 18., hétfő

Simor András banki titkokat árult el az IMF-nek! ( - a Jobbik feljelentést tett)

Hivatali visszaélés bűntette és gazdasági titok megsértése miatt feljelentést tett szombaton a Jobbik a Simor vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2008 és 2010 közötti gyakorlata miatt – jelentette be Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.

Emlékeztetett rá: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MNB működését vizsgáló jelentésében azt állapította meg, hogy a nemzetközi szervezetektől a magyar állam által lehívott hitelekkel kapcsolatban a jegybank a hatáskörét túllépve, felhatalmazás nélkül, a hitelintézeti törvény előírásait megsértve, az üzleti titkok körébe tartozó adatokat szolgáltatott a 7 legnagyobb kereskedelmi bankról a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF-nek) 2008 és 2010 között.

A jobbikos politikus szerint az MNB ezzel a magatartásával súlyosan veszélyeztette Magyarország pénzügyi függetlenségét, ezért is döntöttek a feljelentés mellett.

 

Simornak számot kell adnia


Puskás Imre, az Országgyűlés költségvetési bizottságának alelnöke elmondta a Lánchíd Rádióban: elengedhetetlen, hogy a jegybank vezetője beszámoljon az adatközlés körülményeiről.

Már rég nem várták ennyien, hogy egy magyar jegybankelnök mandátuma lejárjon. Bár nem sok van hátra Simor András márciusi távozásáig, számára mégis túl hosszúnak tűnhetnek a napok mostanság – olvassa el a Magyar Nemzet vezércikkét.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése