2017. május 26., péntek

A helyi polgárőrség kötelékében toborzott önkéntes tűzoltók nem segíthettek az Ócsánál történt baleset során - nincs mentség

Ma újfent baleset történt Ócsa előtt az M5 autópálya Kecskemét felé vezető oldalán.

9:45 felé ütközött össze két  teherautó és egy személyautó a sztráda 27/28-as kilométerszelvényénél.

http://ocdn.eu/images/pulscms/YjI7MDMsMmU0LDAsMSwx/88618a5f6d8eb39cc0d499191015f756.jpeg

A Boros toborozta ócsai önkéntes tűzoltók nem tudtak segítőkészen közbeavatkozni, mert a toborzott helyi egység a már lemondott  exelnök alatt nem került tanfolyamra és bejegyzésre, végül nem alakultak önkéntes tűzoltókká. A Bukodi vezette ócsai önkormányzat pedig nem sietett anyagi támogatást biztosítani a helyi önkéntes tűzoltó szerveződés számára. Inkább a polgármester autójára és a maga elnökölte focicsapatra költöttek kincstári milliókat.

Így továbbra is a távolból riasztottakra kellett várni. Az első segélyt a fővárosi hivatásos tűzoltók szolgáltatták amikor kiérkezésüket követően megkezdték a műszaki mentést. 

Az elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg. Az érintett útszakaszon a forgalom félpályán haladt, miközben a torlódást sokan a Gyáli csomóponton át Ócsán áthaladva kerülték. Ez a város délelőtti forgalmán is erősen megérződött, és ez ismét nem tett jót a városlakóknak. A helyi polgárőrség nem ismét nem nyújtott segítséget az adott helyzetben.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése