2017. május 30., kedd

Választási harcban élünk - egyszerű, mint az 1x1 (- gyűjtsük a tanulságokat és a megtapasztaltakat)


Manapság a szemfényvesztés és a politika kéz a kézben jár. A műveltség, a nemzeti öntudat, a konzervativizmus és az erkölcsi tartás egy olyan lenézett és kisemmizett dolog, amit a liberális eszmeiség nemes egyszerűséggel lenaciz. Bár ezen a gondolatiságon akár le is zsidózhatná az embereket, de az még sem járja, mert annak legalább van definíciója. 

Ebben a közegben, ahol a liberalizált kereskedelmi csatornák ontják a szennyet, bármilyen ocsmányság a feltálalt műsor része lehet.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDLDdCj85EEq_IvBxqG6Y97aBtrdrB9-VkOp3o3Sr1oF0T7Gar7t2E9IlQAa9mpu5KCR6_WZhJsepGTQTHfTpKKpxCD2gbPdrYyv2eDfAO17JtnCxn7tgxh83K961F6AnwmNGFwJkUjNO-/s400/Tasn%C3%A1di_+f%C5%91z.jpg
Tasnádi Péter a palotájában fogadta a szerda esti stábot
Így kerülhetett a bűnszövetséggel gyanúsított és többszörösen elítélt bűnöző Tasnádi Péter akár a  Hal a tortában, vagy éppen a Vacsoracsatában a pénzéhségből vele egy asztalhoz leülő és ezáltal prostivá avanzsált egyes hazai színészekkel és celebekkel. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgywAZ-BmS8s7QL3vzMr8kb8cFXVYPh4vN8iool-QwfBmSi3VnXiUL1cvRxL0CaU45Sbk4CBKI_y3oh5fUua-hcnwaX-lud5B6A83Zc6m1ocEZXLep8nLfPwHrW00l6ZHjYKKYOQJzyuzNF/s400/Stadler_meglepet%C3%A9s+vend%C3%A9gei.jpg
Tasnádi vagy Stadler - nem mindegy (- egyre megy)
De nincs ez másként akkor sem, ha Stadler József tűnik fel a képernyőn egy ilyen show-műsorban mások társaságában.  

Mert ez ügyben is a vele együtt szereplők, vagyis a vele együtt fellépők mások tisztessége kérdőjeleződik meg.

Bár ma már az így lezüllesztett nézők, - a hazai populáció - kevés dolgon csodálkozik el, és egyre több tisztességtelenséget fogad be.  Nem véletlen, hogy még mindig éltetik azt Sas Józsefet, akit 20 milliós adócsalás-ban  találta bűnösnek a bíróság és ezért jogerősen elítélték.

Sas József egyfajta költségvetési csalást valósított meg miközben a Mikroszkóp Színpadigazgatói posztját gyakorolta.  Ennek ellenére ma is tapsolnak neki az ATV-n.  

Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy Gáspár Győző  az RTL-klub üdvöskéjeként kilencvenmilliós bűnügyben érintett és ezzel együtt mégis a képernyőn lehet. Pedig ez már rég nem polgárpukkasztó dolog. Sokkalta inkább maga a fertő. 

Ne is csodálkozzon senki, hogy ma már aggasztó méreteket ölt a médiaerőszak és a fiatalkorú bűnözés.

Ezen a trenden a médiahatóság (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) sem képes változtatni. Hiába próbálta már korábban a kormány semmissé tenni a bűnözők médiaszerződéseit, amikor a liberálisok és multik a választásokon vesztes politikai háttérszereplők segítségével rendre kijátsszák ezeket a törekvéseket.

Manapság is győztessé lehet avanzsálni olyan csaló bűnöző celebeket, mint amilyenek Gáspárék. Mert lássuk be, hogy Beás asszony csak úgy lehetett a Konyhafőnök VIP győztese, hogy ezzel az unortodox politikának nyomhattak egy fricskát. Azt üzenve ezzel, hogy legyél bátran csaló, adóelkerülő és államellenes, amolyan társadalommal szembehelyezkedő "lázadó", ami képes megbontani a nemzeti egységet és fellazítani a társadalmat, és beengedve a szennyet. Mindezzel bomlasztani a nemzetállamokat, a jobboldalt és az erkölcsöt.

Ma már látható, hogy ez nem csak a tévében, hanem a politikai közéletben is visszaköszön.  Az egykori MSZMP-s Kovács László maga volt a migránsellenesség választási képlete, amikor 23 millió román bevándorlásával fenyegette meg a jobbra húzó vagy éppen populista szavazókat. 
Ő volt az, aki Kádár alatt az akkor még nem ismert Kulcsár Gyuszi taxisához hasonlatosan zacskóban vitte a pénzt a reptérre. Ő volt egykoron a külügyminiszter. Horn Gyula volt, és lehetett kormányfő, Göncz Árpád pedig köztársasági elnök. Hát nem egy paródia az egész? 

Ma Kovács László az Mszp tagjaként a migránsokkal van és Botka László oldalán kerítést bontva szabadon engedné be a csőcseléket. Ebben a törekvésben egyetértenek a tőlük kivált Gyurcsánnyal, aki egyszer még beszélőre is ment a kerítéshez. Aztán ebben a jólelkű Feriben is ott lapul rendesen a kádári múlt, mert 2016-ban a diktatúrát felelevenítve az ő kormányzása alatt lőttek a fideszes tömegbe. Természetesen Hitler sem élt volna meg és tört volna hatalomra önmagában. Nálunk Gergényi volt az, aki vasprefektusként szolgálta ki az akkori hazug, bűnöző-politikát.

De ma sem különbek ezek.

Gyömrőn foggal-körömmel kapaszkodott a szintén adócsaló Gyenes Levente a polgármesteri székbe. A legtöbb hülye ember még akkor is rá szavazott, amikor jogerősen elítélték és méltatlanná vált a posztra. Így még egy évig sikerült lehúzni a várost. 

http://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2016/08/gyenes-levente-koko.jpg

Mert csak jó üzlet polgármesternek lenni.

Itt van máris Ócsa, ahol az egyik lelkész nem csak a papi hivatás gyakorlója, hanem az állampárt tagja is egyben és a helyi politikai társulás tagjaként önkormányzati képviselő is. Mindezzel a halmazzal nem csak Istent szolgálva, hanem a pénztárcát is kitömve. 

Aztán vannak tanárok, akik szintúgy a gyülekezet tagjaként gyakorolják a hitvallás, miközben a pártpolitikai és iskolai színekben is tündökölnek. Van azonban régi ateista is, aki nem a hiszekegyből él, hanem az önkormányzati kapcsolataiból. Nála sem sokat jelenthet az erkölcs.

A hetente felbukkanó választások is bebizonyítják, hogy az egész nem szól másról, mint a népámító politikáról. 

Ismét egy roppant tanulságos hétvégén lettünk túl, mivel két izgalmas időközi választást is tartottak Budapesten, ahol két különböző ellenzéki modell méretett meg. Az egyik elsöprően sikeresnek bizonyult, a másik csúfos kudarcot vallott.

 http://m.cdn.blog.hu/ny/nyugatifeny/image/bitskey_dopeman.png

(Már az alaphelyzet sem gyenge: Zuglóban egy szőrén-szálán eltűnt képviselő helyére kerestek új embert, Józsefvárosban pedig egy pénzbehajtó gazember kényszerű lemondása miatt írtak ki új választást.)

Zuglóban a baloldal tönkreverte a Fideszt - ezt a címet az Index adta a cikkének, és valóban: semmi túlzás nincs az állításban. A XIV. kerületben az érdemi ellenzéki pártoknak sikerült találniuk egy kifogástalan, szimpatikus jelöltet: Bitskey Bencét, aki végül majdnem a dupláját verte rá a fideszes jelöltre (790 kontra 404 szavazat!). 

Bitskey eredménye azért is rendkívüli, mert hiába volt széles körű összefogás mögötte, néhány kisebb párt azért megpróbálta feltördelni a Fidesszel szemben álló blokk szavazatait. Még ha sok vizet nem is zavartak.

Bitskey Bence eredendően a DK jelöltje volt, de felsorakozott mögötte az MSZP, a Párbeszéd és egy helyi civil szervezet is. (A győztes egyébként 30 éves, születése óta Zuglóban él, és a nemzet színésze, Bitskey Tibor unokája.)

Zuglóban példamutató kampányt folytattak az összefogott pártok Bitskey mellett: Kék és piros dzsekis aktivisták a legnagyobb egyetértésben kampányoltak a közös jelölt mellett, és a pártok nagyágyúi is megjelentek a kerületben.

http://m.cdn.blog.hu/ny/nyugatifeny/image/bitskey_bence_kampany.jpg

Szomorú, de ennek az ellenkezője történt tegnap Józsefvárosban. Az MSZP pillanatnyi elmezavarában úgy látta jónak, hogy egy trágár, nőgyűlölő, hímsoviniszta botrányhőst támogat, aki mögé a DK, az Együtt, a Párbeszéd és a többi, maradék ízléssel még rendelkező ellenzéki párt nyilvánvalóan nem tudott beállni.

Az Orbánfej-rugdosó, káromkodó, és nyíltan buzizó Dopeman így vereséget szenvedett, és fölényesen triumfált a fideszes jelölt.

Amint az látható, a fent említett győztes receptnek sem az első (MSZP+DK összefogás), sem a második pontja (tiszta múltú, nem megosztó jelölt) nem teljesült, így a próbálkozás kudarcra volt ítélve.

Dopeman méltatlan bármilyen politikai tisztségre. Hogy csak egy dolgot említsünk hirtelen: aki a melegek kapcsán "kancsókról" és "buzanoidokról" képes fröcsögni, az ne jelentkezzen politikusnak, emberek szolgálatra. Egy 8. kerületi, meleg identitású szavazópolgár ezek után hogyan érezhetné azt, hogy Dopeman őt is képviseli? És könyörgöm, mindezt a baloldal színeiben, amelyik elvileg a hátrányos megkülönböztetés ellen küzd! Kész agyrém. 

Itt kell megemlékeznünk azokról, akik Dopeman csúfos lebőgése után Bolba Mártát, az egyetlen vállalható jelöltet hibáztatták, illetve azt szajkózzák, hogy a két jelölt szavazatszáma összeadva magasabb, mint ahány voksot a Fidesz kapott. (Az evangélikus lelkésznő független jelöltként indult és a harmadik helyen végzett.)

Nos, drága barátaim, Bolba Márta és Dopeman szavazatait nem lehet mechanikusan összeadni, mert aki egy evangélikus lelkészre szavazott, az nem szavazna Dopeman-re! Úgyhogy erről a dilivonatról sürgősen szálljatok le, mert önmagatokat csapjátok be.

Az ellenzéknek akkor lett volna esélye Józsefvárosban is, ha a mérhető pártok időben megállapodnak egy nem megosztó és tiszta múltú jelöltben, majd teljes szívvel, közösen végigtolják a kampányát. Ahogy az történt két éve Kész Zoltán vagy tegnap Bitskey Bence esetében.

Az MSZP és a DK összefogása nélkül nem lehet elkergetni a Fideszt, de kell hozzá egy vállalható jelölt is. Ez a tegnapi nap súlyos tanulsága.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése