2019. január 15., kedd

Tudod mi a különbség Ernyei Béla és Emmanuel Macron között - összevetés ( - miként lehet valaki gerontofil)

Ernyey Béla (Budapest, 1942. június 10. –), születési neve: Ernyey Béla István, magyar színész és író (osztrák állampolgár).
 
https://66.media.tumblr.com/9b00d8909c2b85d9b2fdad7cfab4a4d9/tumblr_pl7mwqzvMJ1rebgvj_500.jpg
 dr. Balaton Dóra, aki 38 évvel fiatalabb felesége a 77 éves Ernyey Béla színművésznek

(Eredeti nevén Ernyey Aczél Béla. Főiskolás korában hagyta el az Aczél nevet, mert nem akarta, hogy Aczél György politikussal kapcsolatba hozzák.)

A színész egy német film forgatásán, még az 1970-es években ismerkedett meg Heidi Brühl (1942–1991) színésznő-énekesnővel, akivel néhány évig együtt élt. Ernyey Béla első felesége egy táncosnő volt, akitől még Magyarországon született a lánya, Ernyey Adrienne, de aki kisgyerekkorától már Bécsben él, és tőle született egy unokája, Caroline.
 Második feleségét, Szűr Mari színésznőt 1981. október 30-án vette feleségül. 
 Harmadszorra 2009. június 13-án Kalocsán házasodott össze a nála 38 évvel fiatalabb dr. Balaton Dóra jogásznővel. 

Ernyey Béla édesanyja tolmács volt, édesapja pedig svéd üzletember, aki Bécsben élt. Béla meg már ‘74-től a Theater an der Wien-nél játszott.

Ernyey Béla az idén tölti 77. életévét, de ízlése és a fiatalsága a régi, ami a várválasztásában is tapasztalható.

Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron (Amiens, 1977. december 21. –) francia politikus, volt szocialista párti miniszter és befektetési bankár. A francia Ötödik Köztársaság nyolcadik elnöke, Andorra társhercege.

https://external-vie1-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQB8APXQObbUMyu_&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Fwww.flagmagazin.hu%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2F0157%2F157662%2F1516361233-brigittemacron.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBdukVksaVTJgYm
Brigitte Macron 24 évvel idősebb, mint férje, Emmanuel Macron, aki kisdiákként lett szerelmes korabeli tanárába

A 2016-ban általa alapított En Marche párt jelöltjeként első helyen végzett, a szélsőjobboldali Marine Le Pen előtt, a 2017-es franciaországi elnökválasztás április 23-án tartott első fordulójában, és a május 7-ei második fordulóban őt választották meg Franciaország következő köztársasági elnökének.

Apja, Jean-Michel Macron a Pikárdiai Jules Verne Egyetem neurológia professzora, édesanyja, Françoise Macron-Noguès orvos. Bár a szülei mellett két testvére is az orvosi pályát választotta, őt nem vonzotta az egészségügy, jobban érdekelték a humán tudományok, mint az irodalom vagy a költészet. Ezt a korábban iskolaigazgató nagymamájával való bensőséges viszonyának tudják be, aki a tudást tartotta a legnagyobb erénynek, és ezt plántálta át Macronba is.

 Brigitte Marie-Claude Trogneux, első férjével és a szerelmes kis Macronnal
Nála huszonnégy évvel idősebb volt tanárát, Brigitte Trogneux-t vette feleségül. Románcuk az elnökválasztási kampány egyik sokat emlegetett témájává vált. Trogneux, aki megismerkedésükkor az Auzière nevet használta korábbi férje után, a kamasz Macron francia és drámatanára volt Amiens-ben, a La Providence nevű privát jezsuita középiskolában. 16 évesen vallott szerelmet. Egyes beszámoló szerint a szülei küldték el Amiens-ből, akik ellenezték ezt a kapcsolatot, más forrás szerint Brigitte győzte meg, hogy a 150 kilométerre lévő Párizsba menjen tanulni. 2007-ben házasodtak össze, azóta felesége Brigitte Macron néven. Maga Macron ironikusan utalt is rá, hogyha ő lenne huszonnégy évvel idősebb senkit nem lepne meg a kapcsolatuk, mint így, hogy ez fordítva van.

Felesége korábbi házasságából származó három gyermeke közül a középső egyidős Macronnal, aki osztálytársa is volt.


Brigitte Macron, született Trogneux, korábban első férje révén Auzière (Amiens, 1953. április 13. –) tanár, Emmanuel Macron francia elnök feleségeként az V. francia köztársaság Première dame-ja.
https://cdn3.img.sputniknews.com/images/107101/05/1071010594.jpg
Macron 42 éves, míg felesége Brigitte pedig 66 éves
1992-ben itt találkozott diákként az akkor 15 éves Emmanuel Macronnal, aki a lánya osztálytársa volt. A diák már akkor szerelmet vallott neki, Brigitte-re pedig nagy hatást tett Macron tehetsége az irodalomban. Mikor Macron szülei rájöttek, hogy a fiúk nem Brigitte lányának udvarol, mint ahogy azt hitték, megkérték a tanárnőt, hogy hagyja békén a fiukat, legalább amíg nagykorú nem lesz. Macront ezután Párizsba küldték továbbtanulni, de a szerelem nem múlt el, és mikor az egykori diák 17 éves lett hivatalossá tették a kapcsolatot, bár Brigitte addig nem akart hozzámenni, amíg saját szülei éltek. Férjétől, gyermekei apjától 2006. január 26-án vált el és a következő évben már feleségül is ment Macronhoz, akivel 2007. október 20-án kötöttek házasságot. 
Brigitte középső lánya egyidős a férjével.

A Le Point című lap szerint Macron elnöksége első három hónapjában 26 ezer eurót költött sminkre. A francia polgárok nehezményezték, hogy az amúgy a külsőségekben egyébként is jól teljesítő elnöknek miért kellett euróezreket költenie arra, hogy még jobban nézzen ki a nyilvánosság előtt, miközben ennek semmi látható jele nem volt, majd élcelődő megjegyzések is érkeztek a hírre. Az elnök hivatala sürgősségi felárral indokolta a költségeket és megígérte, hogy a jövőben kevesebbet költenek ilyen célokra. Érdekesség, hogy nem Macroné a legdrágább elnöki arc: François Hollande negyedévente 30 ezer eurót, Nicolas Sarkozy 24 ezer eurót költött a szépségére.

Emmanuel Macron szerelmes gyerekként tett tanúbizonyságot az idősebb korosztályhoz való vonzódásáról akkor, amikor szerelmes lett osztálytársa anyjába. A valószínűsíthető vonzódást a házasságában való kitartása is jól szimbolizálja, amikor az Angela Merkelnél egy évvel idősebb gyerekkori tanárában találta meg házastársát. Azonban a gerontofília érdekes mód eddig még nem nem került szóba a 42 éves francia elnök vonatkozásában.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése