2019. január 26., szombat

Megvan miért nem dolgoznak - Ócsán nem akarják zavarni a lakosságot a hóeltakarítás zajával ( - jó kifogás)

Mint tegnap kiderült, nagyon kegyes az önkormányzat a lakossággal szemben Ócsán, hiszen nem trehányságból, nem  nemtörődömségből és nem is a mögöttes korrupció okán nem takarítják el a közutakról a havat Ócsán.

Bár a blog sokat foglalkozott ezzel a problémával, és már azt is felvetette, hogy a közterület-felügyelet a polgármesteri baráti kört kiszolgálva engedi el a szankciókat, valamint nem jár el azokkal szemben, akik nem takarítják az előttük levő járdaszakaszokat.

Mint ahogy tegnap megtapasztaltuk, valóban van fék a közterületis Suzukin, mivel látható mód most nem száguldott át városon mert a Bajcsy Zsilinszky utcán a Halászy Károly általános iskola mellett található P&P (Kati mama péksége) előtt meg tudott állni és ott jóízűen beszélgetni, de a szomszédos iskola előtti járdaszakasz sikosságmentesítésével járó letakarításával már nem tudott, vagy nem akart foglalkozni. 


Persze az is elképzelhető, hogy az önkormányzatban szóltak az ismert közterület-felügyelőnek, hogy az iskola előtti járdaszakaszért ne szóljon, ne büntessen, ahogy más ismert haver előtt levő gyalogjárdáért sem.  

Sokan hinnék, hogy ez is egyfajta korrupció, pedig dehogy!  Csupán arról van szó, hogy ezzel a hóeltakarítással nem akarják Ócsa lakosságot zavarni.  

A történet Budapest XX. kerületére nyúlik vissza, ahol már a munkába indulók előtt, hajnalban nekiálltak a megállók takarításának, hogy mire megindulnak az emberek a közlekedési gócpontok, a megállóhelyek csúszásmentesek legyenek.  

Erre aztán a kerületi hírportál, a Pesterzsébet ittlakunk.hu  vetette fel egy olvasói beküldés kapcsán, hogy a hajnali hóeltakarítás zavarja némely ott lakó nyugalmát. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/49898294_1137282759779623_3163446668536315904_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=143e26238a7c0464d342b8a4f7ba8713&oe=5CC1A6AC 
Ezért feltételezzük, hogy Ócsán ezért már hozzá sem nyúlnak a lehullott, majd megolvadtan visszafagyott hóhoz az utak mentén, nehogy ezzel valakinek a komfortzónáját megzavarják.  Mert mint ismert, ebben a városban mindig a lakóközösségi többség volt a célkeresztben az első és legfontosabb.

Így nem véletlen, hogy a Damjanich utcában nagyon sok ingatlan előtt még tegnap is lefagyott, takarítatlanul csúszós útszakasz található. Ugyanez látható a Székesi utca vasúthoz vezető szakaszán a régi piac oldalán, de ez is mindig elmarad, mert az ingat gazdája illetve kezelője szintén városszerte ismert személy, aki jó üzleti kapcsolat köt a városvezető személyéhez. Ő hozzájuk pedig nem lehet polgármesteri hozzájárulás nélkül csak úgy szólni, netán eljárást kezdeményezni, ahogy az ismert fuvaros is megmondta  hogy a kamionjának közterületi tárolását ki engedélyezte. A polgármester azóta sem cáfolta az ugyancsak ismert vállalkozó ezzel kapcsolatos bejegyzését.

A baj mégis csak az, hogy a magányos, a baráti körből kieső, nem sörfocista és senkihez sem tartozó,  szürke embereket, az egyszerű adófizető állampolgárokat molesztálják csak ezzel, míg a különböző jogon ismert személyeket, a gondnoktól a piaci emberig ismert polgári alakokat pedig nem. A közterületes ezért nem szol a Retro előtti járhatatlan szakaszért, az iskola előtti járda csúzosságáért, vagy a vasúti átjáróhoz vezető szakaszért, ahogy más ismerősnek sem. Ez a cinkosság végigkísérhető Ócsa közigazgatásán, a polgári szolgálaton át a közterületek felügyeletéig. Ezért ilyen gyalázatos a város közállapota mind külső és belső mivoltában, mind pedig megítélésében. Ebben a havas, járhatatlan gyalogjárdák csak a felszíni látszata annak a kórképen, aminek a mélyén a jéghegy 2/3-a tespedve lapul. Ez rejtve együtt úszó tömeg az, ami mindezt a felszínességet biztosítja. Egészen addig, míg el nem olvad.

Vagyis amíg ez a városvezetés van, addig hó is lesz az utakon, ha esik,  ha nem, és míg ez fel nem enged, el nem olvad akár a dölyfös fideszes fölény. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése