2014. április 2., szerda

Pesti Srácok mesélik - politikai ki mit tud ( - láss át a falon, nézz be a szomszédba, mielőtt dönt a Fidesz)

Április 6.-án egy ország választ. Ez az ország Magyarország. Az, amiben élünk.

 

De az ahol élünk, az a városunk és a közvetlen környezetünk. Tehát nagyon nem mindegy, hogy kire és kikre bízzuk az elkövetkezendő éveinket, a jövőnket.

 

Különösebb esélylatolgatás, vagy a Fidesz jelöltjeinek boncolgatása nélkül most csupán három körzet három jelöltjét emeljük ki érintettség kapcsán.

 

http://pestisracok.hu/wp-content/themes/funki/themify/img.php?src=http://pestisracok.hu/wp-content/themes/funki/uploads/logo/psfavuj.jpg&w=300&h=100&zc=1A kiemelés azért esett rájuk, mert a Pesti Srácok. hu Őket vette érdemesnek górcső alá venni.

 

Az érintettségük pedig abban rejlik, hogy mindhárom jelölt olyan körzetben indul, amiben Ócsának érintettsége van.

 

 

1. szempont:

Ócsa városa, ahol a kormánypárt által támogatott aspiráns Pánczél Károly mellett vagy éppen szemben, nagy eséllyel szállhat harcba a Jobbik egyik szakpolitikusa, Zábrácki László. Velük szemben az egyik bátor ellenfél Bakó Krisztina. 

Olvassák, miként vélekednek róla a Pesti Srácok.

 

http://dabasregio.hu/wp-content/uploads/2013/12/K%C3%A9p-129.jpg Bakó Krisztina 

Város: Dabas
Választókörzet: Pest Megye 11.

Kamaszkori eszmélése óta politizál Bakó Krisztina, néha persze úgy, ahogy a szél fúj. Négy évvel ezelőtt még tanácsadóként segítette az LMP munkáját, majd az LMP Országos Választmányának titkáraként, annak adminisztratív vezetőjeként irányította a választmány tevékenységét. Az LMP-t 2013-ban hagyta hátra, és az alapítója lett a Párbeszéd Magyarországért pártnak, ahol elnökségi tag lett, és társaival együtt Bajnai Gordonhoz dörgölőztek. Most meg persze Gyurcsányhoz és Mesterházyhoz, de korábbi SZDSZ-es politikusokhoz is. Említésre méltó, hogy Bakó Krisztinát az év elején vitára hívta a Jobbik képviselőjelöltje, Zábrácki László, Bakó ugyanakkor csípőből elutasította a felkérést. Közölte, az Együtt-PM politikusai jobbikos kezdeményezésben alapvetően sem a Parlament falai közt, sem azokon kívül politikusaink nem vesznek részt. Hiába, Bajnai sztrápolitikusai megválogathatják, hogy kikkel ülnek le vitázni és kikkel nem. 

 

2. szempont:

Ócsán keveset látni, de helyi lakos és most leköszönő országgyűlési képviselőnk, (a nagy utazó) Szűcs Lajos a Fidesz színeiben váltva körzetet (cserél,) lép át  a vecsési központú választási kerületbe megmérettetni magát. Parkolópályaként azonban Ócsán marad és egy darabig még itt fog élni köztünk. Ezért választottuk a fellelhető vetélytárs portréját be a sorba.

A "mi Lajosunk" ellenpólusa egy hölgy, aki felveszi a kesztyűt. Ő Szabó Rebeka. Lássuk mit kell tudni róla. 

 

 

https://parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/szaborebeka_atvstrat_20130809.png Szabó Rebeka

Város: Vecsés
Választókörzet: Pest Megye 07.

Szabó Rebeka is azon hét politikus közé tartozik, akik korábbi saját magukat köpték arcul azzal, hogy a baloldalt elutasító LMP frakciójából átnyergeltek a bajnaista Párbeszéd Magyarországért-ba. Szabó Rebeka 2009-ben a Lehet Más a Politika egyik alapítója volt. Az új pártok, szervezetek létrehozásába olyannyira belejött, hogy tavaly az újonnan alakult Párbeszéd Magyarországért alapításában is részt vett. Szabó Rebekának szinte lételeme, hogy megzavarja és megbontsa a parlamenti rendet. Pénzbüntetések garmadáját kapta már az ilyen cselekedeteiért, de ezek után sem fogta vissza magát, szeret molinókkal futkározni az Országgyűlés falai között. Szabó Rebekára 70 ezer forintot róttak ki, mert egy „Itt Nemzeti Dohánymaffia működik” feliratú táblát vitt az ülésterembe, miután a Ház a trafiktörvény módosításáról határozott. Tavaly augusztusban ötvenezer forint erejéig ismét a zsebébe kellett nyúlnia, mert Orbán Viktor Tavares-jelentéssel foglalkozó beszéde kezdetén „Nem akarunk olyan Európát (áthúzva) Magyarországot, ahol a nagyobb visszaél az erejével, és a többség visszaél a hatalmával” feliratú molinót tartott fel. A téli rendkívüli ülésszakban pedig 131 ezer forintra büntették a bajnaista politikusnőt, amiért egy „Kit védtek? Ne kamuzzatok tovább NAV-ügyben” feliratú molinót vitt többedmagával az ülésterem közepére, majd a karzatra. Szabó Rebeka egészen Strasbourgig szaladt a bírságolások miatt. Szabó Rebeka a Sándor-palota erkélyének elfoglalásában is közreműködött, mert miután Bajnai Gordon három aktivistája felmászott a köztársasági elnöki rezidencia erkélyére, az akció közben Szabó úgy nyilatkozott, az onnan eltulajdonított zászlókat addig nem adják vissza, amíg az államfő nem ír ki népszavazást a paksi bővítésről. Szabó Rebeka párja az a Böcskei Balázs, aki a Népszabadságban is jegyzett már véleménycikket. Böcskei többször is földig lógó nyelvű gyurcsányistaként védte a főnököt akkor, amikor már az MSZP leghűségesebb harcosai is borzasztó kínosnak érezték Fletót. Mostanában ugyanakkor, hogy, hogy nem a Szabó Rebekával szövetséges Bajnai felé billen Böcskei.


3. szempont:

Szintén ócsai ihletése van  következő körzetben fellépő jelöltnek, hiszen ebben a választási kerületben lép színre Török László  képviselőjelölt, szárnybontogató politikusként, aki az ócsai önkormányzat egyik eddig független képviselője volt. Igaz, a helyi képviselőségét nem, csak a független mivoltát feladva ezzel, indul és egy kicsit képviseli Ócsát a "nagy" küzdelemben.
Nagy kihívás elé néz László, akinek nem kisebb falat jut a választási harcban, mit Barun Róbert. 
Lássuk mennyire jutnak a csatában a kissé távolabbi varősközpontú területen a férfiak.  
Török László ellenlábasát így vázolják a Pesti Srácok.


http://m.cdn.blog.hu/br/braunrobert/image/rob2.jpg Braun Róbert

Város: Monor
Választókörzet: Pest Megye 10.

A monori körzetben a marketingstratégát, Braun Róbertet indítja a baloldal. Braun a Sziget Fesztivál kommunikációs igazgatója, az index.hu Zrt. alapítója, stratégiai és kommunikációs igazgatója is volt. Braun minden MSZP-s miniszterelnöknél pozícióba került. Medgyessy Péternek például kommunikációs vezetője volt, majd Gyurcsány Ferencnél is megtalálta a számításait, a miniszterelnök stratégiai főtanácsadójaként. Braun 2004-ben, rövid miniszterelnökségi karrier után lemondott, később pedig összekülönbözött Medgyessy Péter utódjával, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel is, és eltávolodott a baloldal irányítóitól. Két évvel ezelőtt pont ezért keltett nagy meglepetést, amikor kiderült, hogy ismét politikai pályára lépett, és tagja lett a szocialista pártnak. A belépésről az MSZP országos vezetése sem tudott, a kormányoldalról pedig összeférhetetlenségi aggályokat hangoztatva támadták, mert akkor még a Magyar Nemzeti Bank elnöki tanácsadója volt. Amikor kibújt a szög a zsákból, Braun lemondott MNB-s tisztségéről. Braun pánikszerűen hagyott fel kettős életével, mert ugye az még sem divat, hogy délelőtt Simor András MNB elnöknél ül, délután pedig az MSZP elnökénél, Mesterházy Attilánál, ahol tanácsokkal látja el a baloldal vezetőjét. A jól bejáratott szocialista kapcsolatokkal bíró kommunikációs tanácsadó tehát hónapokig úgy vett fel sokmilliós fizetést közpénzből a független jegybanktól, hogy közben politikai szervezet tagja volt.

*

1 megjegyzés:

  1. Az LMP-ről az az érdekes, hogy játszották a tiszta pártot, "se jobbra, se balra" aztán mégis ők szakadtak szanaszét, de inkább balra. Ilyent már csinált Kupa Mihály, Dávid ibolya, Pusztai Erzsi dr. és egy csomó haszonleső megélhetési politikus. Az eredményt ismerjük. Fel kéne nőni magyarok és nem mindenféle pártkonglomerátumra, hanem tisztességes emberre szavazni. Mert egyik párt sem képvisel minket, csak a saját zsebét. És nem jövőt kell ígérni, hanem a mában dolgozni. Ezt Schifferkéék még nem tudják? Kádárék is csak ígértek és aztán jól bennehagytak minket a sza....ba. Ez nem kell. Értem az LMP ne dolgozzon. Megy nekem az magamtól is, csak hagyjanak békén!

    VálaszTörlés