2014. április 5., szombat

Kérdések és következmények - választási előzetes avagy latolgatás ( - remény és reménytelenség)

A héten a választási izgalom járta át a blogot. 
Volt adok-kapok a hozzászólásokban és a közéletben is. A helyi testület is választási bohózatra váltott. 
Az önkormányzati újság az uralkodó propaganda hordozás eszközeként csak szelektíven tudósít.

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/s403x403/1920289_842623055764858_1740608489_n.jpgA blog olvasói azonban betekintést nyerhettek a választást megelőző izgalmakba és megismerkedtek egy-egy sajátos véleménnyel is ennek kapcsán.

Az utcán megjelentek a különböző politikusok kozmetikázott plakátjai és feltűnt Pánczél Károly restaurált plakát arca is a póznákon lógva.

Ő az a személy, aki Gyál alpolgármestereként próbál a településre betörni, váltva a helyben lakó Szűcs kollégát, aki ugyebár nem a legnépszerűbb teremtés Ócsán.

http://egyenesen.hu/sites/default/files/panczel.karoly.jpgMondhatni Pánczél Károly a gyáli önkormányzat Horváth Tamása. Annyi pozitív előrelépéssel, hogy Ő magasabb fórumokon, emeltebb szinten száll síkra hatalomért. Jelenleg országgyűlési képviselő-jelölt. Ha győz, távozik a gyáli testületből, mert összeférhetetlenné válik. Gyálon egyébként sem sok esélye lenne a továbbiakban. Talán ezért is a csere a helyi Szűcs Lajossal, akit a blog olvasói több oldaláról ismerhetnek már. Ügyes húzás a két helyben népszerűtlen politikus helycseréje, a túlélésük vagy az esélynövelésük érdekében. Hajtanak is a választókra rendesen. Nyomulások minden egyes elemét a helyi kiskirályok, a párt helyi tagsága segíti. A helyi önkormányzati újság helyet nem sajnálva adott közzé pártpolitikai hirdetést. Már kérdezni sem érdemes ez után.

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/983617_742290452470376_124542532_n.jpgKözben nagy talány, hogy a helyi híradásokban nem szereplő Jobbik miként ver éket a szocik fejében és tudatosítja az ilyen-olyan fideszesekkel, hogy mozgalmuk országosan a második legnagyobb politikai erő. 

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t31.0-8/1891550_661461400569189_722725019_o.jpgNagy kérdés, hogy a Jobbik képes-e felzárkózni a Fideszhez és érthető üzenetet adni számukra, hogy vége a narancsvirágzásnak. Még kérdés, hogy miként lesznek képesek legyőzni a szoc-libek összenőtt és elcsökevényesedett szavazóbázisán alapuló gátlástalan politikai formációt, a kormányváltóknak nevezett képlékeny érdekszövetséget. 

Kérdés továbbá, hogy sikerül-e megakadályoznia, a Fidesz kétharmados győzelmét, és megértetni a társadalommal, hogy a Fidesz sem egy Matyó-hímzés. 

Jó lenne végre tudatosítani az emberekben, hogy a narancsvirágzás befejeződött, a túlsarjadt vadhajtások visszavágásra kerülnek, az egyeduralmi kor lejárt. Az egészséges fejlődést kívánja a természet, elvégre ez az emberi jövő.

Alapvetően a baj nem is a Fidesszel, vagy a központi irányítással, hanem annak egyes képviselőivel, a helyi hatalomban részt- és szerepet vállaló különös alakokkal, pénzhajhász burjánzásokkal van. Ócsán jól kivehető mindez.

Az országos választási küzdelemben a Jobbik nem folytatott negatív kampányt. Tisztességes, egyenes kiállást tanúsított a választás teljes időszakában. 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10173290_10203470707306998_1906610042_n.jpg?oh=1291be909e5f0f4273e27c2f63d7025b&oe=5341B983&__gda__=1396824103_8bf74ebb383651b89026118d280ae812 

A térségben, pontosabban a "mi" választási körzetünkben Zábrácki László szinte bejárt minden egyes helyet, hogy megismertesse magát és a pártformáció politikáját. Szerény fellépéseivel, hétköznapi megjelenéssel egyszerű és érthető válaszokat adott. Ismertette az általa képviselt felnövekvő politika elképzeléseit és pozicionálta magát ezen a palettán. Közérthető beszédeiben jól láthatón éreztette népi vonulatát, magyarságát, kifejezte hazaszeretetét, és természetbeliségét. Korábbi zöld betyárságából a természetjárás, a természetvédelem, az állatvilág és az emberség találkozása, együttélése és önkifejezése jutott el hozzánk. Ebben a környezetben így ismertük meg Gyál szennyese, Dabas cementbűze és Ócsa rekultiváltnak mondott szeméthegye kapcsán. Olyan természetbarát ember, aki nem beszél zöldségeket, nem festi magát zöldre és nem beszél vadságokat. Nem egy zöld köpönyeg mögé bújt liberális, és nem egy önmagával is ellenmondásba kerülő oszlott elempés.  

A Jobbik képviseletében Zábrácki László nyomán el lehet indulni és állítom, vele lehet egy jobb utat választani. Vélem, többet nyerne általa a város, mint a hírhedt az ismert Szűcs Lajos elmúlt éveivel és/vagy a beköszönő Pánczél Károly jövőjével. 

*

27 megjegyzés:

  1. Az összefosás kormány(nem) váltó párt helyi droidjainak csak ez tellett? Graffiti a földre? Bár ha belegondolok legalább könnyebb megtaposni és leköpni.

    VálaszTörlés
  2. Ez kimondottan frappáns, mondhatni tetszik: "Pánczél Károly a gyáli önkormányzat Horváth Tamása" - bár nem igaz. Pánczél ezerszer kulturáltabb. Rá nem jellemző, hogy vizet prédikál, miközben bort iszik. Stílusa letisztult, higgadt, és össze nem hozható a szélsőséges párttársával. Ami talán közös bennük az a szocializmusból ismert pártosság, a korabeli vonzódás. Az egyiknél a KISZ, a másiknál az MSZMP, illetve a mostani közös vonulat a Fideszben. És a helyi ellentüntetés. Mindez mögött persze egyéni érdekek húzódnak. Pánczél mégis a háta háta közepére nem kívánja az ócsai Horváth Tamást. Ő legalább annyira vállalhatatlan, mint a Gyurcsány. Hasonló jelenség. A kényszer azonban nagy úr. Ez csak úgy a körzettel jár. Ennyi és nem több.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik KISZ, melyik MSZMP? Te ostoba?

      Törlés
    2. Beszarok ezeken.
      Mindjárt az jön, hogy még nem is éltek akkor, ha mégis akkor üldözött és meghúrcolt ellenzékiek voltak.

      Törlés
    3. Te baromagyú! Te valóban nem éltél még akkor, mégis osztod az észt, pedig abból van neked a legkevesebb!

      Törlés
  3. Sajnálatos tény, miszerint Károly a Kommunista Ifjúsági Szervezet Titkáraként agitprop tevékenységet folytatott. Fiatal úttörőként magam is találkoztam vele ebben a mivoltában nem egy iskolai, vagy nyári kirándulás, táborozás alkalmával. Ahogy az úttörő létemet, kötelező mozgalmiságomat, úgy a KISZ tagságbeliséget sem lehet tagadni felőle. Nem tudom persze, hogy miként emlékszik és vélekedik most erről.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Dicsérje Őt a nap és a hold, dicsérje minden fényes csillag!" (Zsoltárok könyve 148, 3.)

      Törlés
    2. Bár tudom, hogy ezen a blogon az igazság és a tények senkit nem érdekelnek, azért némi történelmi adalék: Páncél és Horváth kollegák voltak a gyáli Adyban. Mint tanárok értelem szerüen úttörővzetők is voltak, mivel akkoriban minden ofő az volt!

      Törlés
    3. Hülyeséget beszélsz, mert itt pont a frankót találod. Az ócsai Kisbíróban mikor olvashatsz olyan cikkeket, mint itt? Na, ott nem foglalkoznak sokat az igazsággal, meg a tényekkel. Az eddigiek szerint a blognak minden bejött. A leírtak sorra beigazolódtak. Mit akarsz azzal mondani, hogy ezen a blogon a tények senkit nem érdekelnek? Pont azokért látogatjuk annyian, ahányan. Számomra a Te információd is fontos. Ezt is csak itt olvashatom. A helyi fórumokon ez szóba nem jön. Leírásban pedig biztos nem leled másutt.

      Törlés
    4. Sorold a blog igazságait! Persze bizonyítva, mert attól, hogy te elhiszed, -meg ez a folak féle és a gyereke- , még nem feltétlenül a valóságról szól. Mi jött be ennek a blognak?! Csak egyetlen tényt!

      Törlés
    5. Nézz a számlálóra és cáfold a megjelenteket akkor.

      Törlés
    6. Beszédes, hogy évek óta zavartalanul üzemel a blog, és az sem véletlen, hogy pár érintettnek fáj miatta a feje, de ez legyen az ő bajuk.

      Törlés
    7. A számláló nem a látogatók számát, hanem a látogatott oldalakat mutatja! Ha tehát egy látogató az összes bejegyzés hozzászólásait megnézi, akár 10 vagy még több oldalmegjelenítést generál! Így azt hiszem kissé árnyaltabb a helyzet!

      Törlés
    8. Mindent meg lehet magyarázni.
      Akadt errefelé olyan kiscserkész, aki a bíróság elött akart számháborúzni, csak ész nélkül játszott és kiesett.
      Egyébként az megvolt, hogy folak tekeri a számlálót éjszakánként?

      Törlés
  4. Biztos Te húzod manuálisan a rublikákat, hogy ki mit néz, mit olvas és mit nyit ki. Barnabi meg szobabiciklin tekeri a számlálót, Fo-lak rémhíreket terjeszt, Uriel és a többiek, meg bíróságra járnak. Bukodi és klientúrája meg a fasza csávó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ezt vártam! Ez jellemez benneteket folakkal, barnabival, urielllel és a többiekkel! Egy egyszerű technikai tényt össze-vissza magyaráztok, pedig egyszerűbb lenne bevallani, hogy ennek a blognak a valódi látogatottsága a töredékét sem éri el, mint ami a számlálón van!

      Törlés
    2. Veled ellentétben, mi nem magyaráztunk semmit.
      Egy jót mosolyogtunk a szokásos kínlódásotokon, ennyi történt.

      Törlés
  5. Akárhogy is, itt legalább a számláló megvan, és ez egy viszonyítási alap. Nincs még egy ilyen blog Ócsán.
    Aztán kit zavar, hogy hány száz látogatója van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A polgármester hivatalát. Azt zavarja.

      Törlés
    2. Ha jól tudom a buksi még perelte is a blogot mert sokalta. Aztán elült a dolog.

      Törlés
    3. Rosszul tudod! Már mint, hogy elült a dolog!

      Törlés
    4. Lehet még rágodni rajta egy darabig.
      Viszont lenne itt ezer más dolog, amivel inkább foglalkozni kellene.

      Törlés
    5. Miért? Újra a város pénzén, az önkormányzat nevében vigéckedik a törpehuszár? A város elöljárója egyesével perelteti annak lakóit? Közben tömegével engedik el a seggnyalók adósságait? Normálisak ezek?

      Törlés
    6. Szóval már megint ott tartunk, hogy le kellene váltani a népet.

      Törlés
    7. Ne irkálj hülyeségeket. A nép nem te vagy, de még a haverok sem.
      A népet nem válthatja le senki, de titeket nem csak hogy lehet, hanem le is kell váltani.
      El kell benneteket hajtani mielőbb, mert a város megtisztulása, és fejlődése ezt kívánja.


      "S a nép, az istenadta nép,
      Ha oly boldog-e rajt’
      Mint akarom, s mint a barom,
      Melyet igába hajt?"

      /Arany János - A walesi bárdok/

      Törlés
  6. Cserna hátraléka meghaladta a 110 ezret, elengedték. Nem volt egyedül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem más, mint szimpla kis irigység! Az egyiknek elengedik, a másikat beperelik. Ócsa egyik fejese így tesz, a másik meg úgy. Ez a kétpólusú vezetés. És a népi vezeklés. Mármint, hogy az engedmények összegét mindig a többség fizeti. Az a többség, aki ezeket a helyi bitangokat a saját nyakába ültette.

      Törlés