2014. április 28., hétfő

Mert focizni muszáj - jó döntés, vagy rossz politikai húzás volt a több milliós óvodai ketrec létesítése ( - avagy nincs jobb dolog ennél)

Azt már tudjuk, hogy Bukodi úr szereti a focit. Emlékszünk rá, hogy még (a faszbukon) büszkélkedett is vele. Ez nem a grundról szól.

Persze az nem baj, ha valaki szereti a focit, de szerintem ez mindenkinek a magánügye. Az ember a hobbijára annyit költ, amennyit akar (tud). Természetesen addig nincs is baj, amíg ezt sajátjából teszi.
Csakhogy Ócsán - és egy kicsit azon túl - ez nem így van.

Lassan hozzászokunk már, hogy Magyarországon, ha valaki nem szereti ezt a labdarúgásnak éppen nem nevezhető akármit, akkor is hozzá kell járulnia az adóforintjaiból ahhoz, hogy néhányan nagyon, de nagyon gazdagodjanak.

Nem arról kívánok most szólni, hogy a milliárdos beruházásokkal (FTC pálya, DVSC, Felcsút) nincsenek arányba a sport eredményeivel. Nem a fociról van szó. Nem is a helyi (Bukodi-)stadion építéséről akarok beszélni. Ezt már unjátok eléggé.

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t31.0-8/664344_1569417409951068_466170371_o.jpg
Fogynak a milliók, ahogy lassan épül az Ócsa VSE "fellegvára" - sportpálya közalapon 

Van itt még más helyi csemege.

Vezérünk, újra mert nagyot gondolni, amikor óriási eredményként tüntette fel, hogy a város sikeres „OVI-FOCI pályázaton” vett részt!

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1381832_1456451724580971_1302010859_n.jpg
Két óvodavezető, két gyermek bevonásával a két ócsai politikus avatja a ketrecet - ez lenne a "sportpálya" az oviban

Ez meg mi a csuda már megint? Kérdeznénk.
Hát ez az.

Még 2011-ben jött létre egy alapítvány (Buzánszky Jenő neve alatt) amelynek az a célja, hogy adományokat gyűjtve, kormányzati támogatással, kisméretű műfüves focipályákat létesítsenek az ország óvodáiban. (Ne kelljen a szülőnek a gyermeket külön pénzért, többletköltséget vállalva sportoltatni – ez nagyon tetszik!)

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/p180x540/1381781_1456452924580851_2094297460_n.jpg
"Ketrecharcosok" foci alapon - a rácson túl a fizető adózók 
 
Ennek nevében ketreceket húznak fel a ahogy tették ezt Ócsán is az egyik óvoda élőfüves felületét megbontva, hogy oda műanyag alapú (mű)füves borítással egyedi kispályát létesítsenek.  Ehhez több millió forint önrészt kellet elvenni más fejlesztések elől, hiszen az önrész vagy 3 milliós tétel tett ki. Majd ennek vonzatában sikerült nyerni és megvalósítani azt, amit a természetes füves rész kiváltása létrehoztak.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/p180x540/45558_1456452121247598_1155081480_n.jpg
Ezt a játékot csak ketrecen belül lehet űzni - milliókért

Én már a pályázati elgondolás előtt feltettem a kérdést, hogy miért vélik jobbnak a zárt kalitkát a gyatra műanyag alapon, a természet adta füves szabadság helyett, de senki nem válaszolta meg.
Ahogy azt sem, hogy ezt a ketrecet miért nem letehetett a több milliós önrésznél olcsóbban is megvalósítani úgy, hogy a  gondozott füves alapot körbekerítve két hasonló kiskaput vásárolva magunk által hozunk létre egy ilyen pályát.
A kerítés megoldható, a fű adott, a játékok beszerezhetők, a dolgozók oktathatók. Mi mást tesznek, vagy tettek azok akik ezt a mű-alkotást pályázati módszerekkel méregdrágán elterjesztették, avagy ránk tukmálták?
A kifizetett önrészből akár több hasonló mód megvalósítható pályát lehetett volna alkotni, amibe nem csak egy kis csoport, hanem több is elférne. Ezáltal megszűnne az a szelekció ami most létrejött, miszerint vannak a kik bejutnak a ketrecbe és vannak akik nem. Ők kint, olcsón és szabadon játszhatnak az óvoda udvarán. 

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/p180x540/1233494_1456451257914351_1882551449_n.jpg
Vannak a ketrecen belüliek és a kint rekedtek  - ők természetesen az igazi fűről nézik a "műt"

Mint korábban megjelent, visszaüthet Bukodi focivágya. Amolyan rémálom ez az ovisport fociprogram is. Nem árt újra áttekinteni.

Érdemes megnézi ezt a két honlapot: www.ovi-foci.hu


 Lenne néhány kérdésem:
-         Hány  szülő szeretné, hogy fizetett adójából a gyermeke az óvodában csak ketrecben focizzon (főleg a műfüves zártságban) ?
-         Miért kell egy ilyen (kép a weblapon) balesetveszélyes ketrecbe zárni gyermekeinket? (Sem teniszre, sem kosárlabdára nem alkalmas a műfű! Tollasozni sem lehet benne rendesen.)
-          Miért kell erre még 2,5 -3 millió forint önrészt fizetnünk?
-      Mennyibe kerül majd ennek a fenntartása? (A rideggé keményedett műanyagok cseréje - ismét milliók?)
-      Honnan vette az a polgármester, hogy ez az egyik legfontosabb és minden mást megelőző dolog? (Muszáj? A pályázati megrendeléssel támogatni kell az alapítványt?  Vagy ezzel a képtelen ötlettel kell jó színben kell feltűnni a Fidesznél? Tényleg azt hiszi, hogy pont ez kell nekünk, vagy a gyerekeknek? Avagy megint mindegy, csak támogassunk valamit-valamit? A kocsmában, vagy a focipályán követelték és erőszakolták ki a hivatali döntést a polgárok?)

Érdemes megnézni ezt is: http://www.ovi-foci.hu/Tamogatoink.html  Érdekes cégek vannak benne. (Orbán bánya, stb.)

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p180x540/1383632_1456451421247668_1499961158_n.jpgNem akarom megsérteni sem Buzánszky Jenőt, sem azokat, akik szeretik a focit, sem azokat a tisztességes cégeket, intézményeket, akik a „puszta megélhetés, vagy egy jó pozíció miatt” támogatják ezt az „átláthatatlan, adóforintokat osztogató” valamit, de ez már sok.

Bukodi úr! Nincs valami épkézláb saját ötlete, hogy hova lehetne még milliókat költeni a pénzünkből, ami nekünk is jó? 

 orkenyvaros.blog.hu - Örkényi Sanyi - nyomán honosítva

*  

25 megjegyzés:

  1. Emberünk nem egy bonyolúlt lélek.
    Focilabda, pi*a.
    Részéről kb.ennyi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, na! A piát, és a zsozsót kihagytad!

      Törlés
    2. Meg az új hobbyt a pereskedést, amit ugyan olyan amatőr szinten űz, mint a focit.
      Persze mindkettő szenvedélyének közpénzből hódol.
      Kertészkedhetne nkább otthon, bàr az ő esetében a szomszéd nője mindig zöldebb lesz.

      Törlés
  2. Már gyerekektől is sajnálod ami zsenge gyerek korodban neked nem adatott meg? A sleppeddel együt dögölj éhen szarházi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túl sokba vagytok nekünk szarháziak! Nem csak a magánérdeketeket kéne nézni, hanem a városi többségét. Erről szólna a dolog. Bukodinak és sleppjének mennie kell. Elég volt a kis napóleoni zsarnokságból.

      Törlés
  3. Te mennyit is fizettél érte köcsög. Másold ide be a számlát. Ja persze csak a pofád nagy. A gyerekek élvezik te meg rohadj meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van már nagy focipálya, kis focipálya, de a giminél nem futja egy kultúrált buszmegállóra, nincs kultúrált vasúti átjáronk sem, sok helyen hiányzik a járda a vízelvezetés stb, stb.
      Tőlem élvezzék a gyerekek a lehetőséget, de akkor legyenek megoldva a fent leírt problêmák is.
      Amíg ez nincs így, jogos a felvetés.

      Törlés
    2. A volt piac területét és környékét nem csak akkor kell rendbe tenni, mikor rendezvény van!

      Törlés
    3. Hogy rohadj, meg a Bukodival, aki bevezette és rányomta a kommunális adót az emberekre. Szerinted az én részemet az anyád fizeti, vagy ki a köcsögök haverjaid közül, seggnyaló fajankó!?!

      Törlés
    4. Látom fáj! örülök neki! A gyerekek élvezik te pedig kezeltesd magad. Vagy téged a a Dönti fizet?

      Törlés
    5. Nektek fog fájni paraszt, azt meg én fogom élvezni:)

      Törlés
  4. Veszélyes fenyegetés

    151. § (1) Aki

    a) mást félelemkeltés céljából olyan bűncselekmény elkövetésével komolyan megfenyeget, amely a megfenyegetett személy vagy annak hozzátartozója élete, testi épsége vagy egészsége ellen irányul,

    b) mást félelemkeltés céljából a megfenyegetett személyre vagy annak hozzátartozójára vonatkozó, a becsület csorbítására alkalmas tény nagy nyilvánosság elé tárásával komolyan megfenyeget,

    elzárással vagy százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.

    (2) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés elkövetőjével szemben kiutasításnak is helye van.

    (3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt az eljárás a bíróság hatáskörébe tartozik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Perelj be!:)
      Ostoba

      Törlés
    2. Meg lesz ne izgulj!!!

      Törlés
    3. Tudod ki írogatja ezeket? Az a kis buzi a hivatalból. Jog okoskodik itt. A törpehuszárnak az előkészítő embere. Csicska. Hozzá tartoznak a szociális ebédhordók abban a világítós mellényben. Na, az a pöccs játssza az eszét, hergelve a közhangulatot. Látható provokációról van szó, hiszen nincs miről szólnia. Másról sem ír, csak a heccelésről. Értelmes hozzászólást nem ad közre, és a témához sincs köze. Hangulatkeltés az egész. A blog elleni trollkodás ez. Amolyan beteges ellenszenv vezérelte kényszer. Tehetetlen, suta pótcselekvés. Olyan perverz segédeszköz, mint a guminő. Aberrált viselkedési forma rejtőzik mögötte. Egyszerűen idióta, mint a gazdája.

      Törlés
    4. Na ez pont rátok is illik. Hiszen ti is csak a hangulatot keltitek semmi értelmes hsz nem jön tőletek. Ilyen keveset fizet Dönti Karcsi bácsi? Szégyenek vagytok egytől egyig.

      Törlés
    5. ormány hektor2014. május 8. 20:54

      Igen, a kis buzi körmöl itt szorgalmasan, abban reménykedik, hogy majd a nagy buzi kinevezi az öreg helyére. Csak azzal nem számolnak, hogy az öreg túl sokat tud. Nem lesz vér a pöcsükben, mert gyorsan kiborulna a bili. Nekem tetszik. Kérek egy kávét.

      Törlés
    6. Semmihez nincs ezeknek vér a pöcsükben, csak a lenyúláshoz.
      Arrogáns faszkalapok, ennyi.

      Törlés
    7. a fociőrült Bukodinak is csak arra van bátorsága hogy beperelje a kedvenc tesitanárnőmet
      szégyelje magát embereket hurcol meg a semmiért

      Törlés
    8. Ez az intelligencia vitéz csak saját magát teszi nevetségessé.

      Törlés
  5. Hogy mennyire lapos lett ez a blog! Már a trollok sem a régiek, biztosan átköltöztek a "fészbukra". Talán törölni kéne az egészet!

    VálaszTörlés
  6. George nem képes otthon kielégülni, így kénytelen névtelenül élvezkedni. Potenciálisan suttyó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor most névtelen vagy george? Zolika vagy lacika?

      Törlés
    2. George, csak nem vállalja. A továbbiakban pedig csak kavarás az egész.

      Törlés
  7. A Gyuri mindig is ilyen volt. Nagy pofa, kevés tartalom, aztán meg kuss. Mióta meg összebujt ezekekkel a narancsvirágokkal, azóta különösen nem bír magával. Gyülölködő ellenszenves alakká vált.

    VálaszTörlés