2019. október 22., kedd

Összeállt Ócsán a régi-új önkormányzati team - semmi jóra ne számítsunk ( - még feltámaszthatják Horváthot)

Emília a befutó - de mi lesz az iskolával
Semmi érdemi változást nem ígér az újonnan megválasztott helyi önkormányzatiságunk.

A tegnapi alakuló ülésen titkos szavazással az általánosban tanító fideszes párttag Murinainé Murár Emília lett a város Bukodi alpolgármestere.

A polgármester mit sem változik
A dolog pikantériája, hogy mindez csak úgy vált lehetségessé, hogy a magát függetlennek hazudó Gallai és még még valaki az újak közül a Bukodi Károlyt támogatva a fideszes többséget biztosítandó az Emíliára szavazott.  

Háttér-információk szerint Balló Benő és  Valóczki Melinda Andrea képviselő jöhet számításba mint titkos átszavazó. 

Egyesek az ülést megelőző háttértárgyalások során felfedezni vélték Pánczél Károly közreműködését és az egyik független képviselő közös találkozását. Ennek lehet a következménye az, hogy nem egy ellensúlyként szolgáló független alpolgármestert, hanem a fideszes tanerőt választhatták meg. 

Akár két alpolgármester is lehet
Ismerve Bukodi Károly eddigi tevékenységét,  csak úgy megy bele egy ilyen titkos szavazásba, ha előre tudja annak végkifejletét. Enélkül nem is javasolta volna Murinainé Murár Emília személyét. 

Gallai képv. és biz.elnök
Így volt ez már az előző ciklusban is, amikor Horváth Tamást a sírból helyezte vissza az önkormányzatba, és ültette be az alpolgármesteri székbe.  Akkor két személy kellett ehhez. Az egyik a visszalépő Uitz Erika, (Erika Uitz) akinek a lánya ma is a hivatal megbecsült dolgozója, és Gallai doktor, aki az akkori Renault Sceniccel képviselt függetlenségét idővel egy Mercedesre, majd egy új Nissanra váltotta. Ő az, aki most is függetlenként indulva tévesztette meg a választók nagy részét, miközben egyértelműen a környezetkárosító városvezetői páros párton kívüli, de pártos támogatója volt. 

Minderről és a tegnapi beiktatásról azonban az önkormányzati propaganda közösségi oldala az Ócsa - Kisvárosi hangulat nem számol be.

Így sajnálatos mód ismét a blog marad az egyetlen olyan hírforrás, mely képes beszámolni a várost érintő eseményekről. 
Nem felejtve azt sem, hogy az így megvásárolt támogatói többséggel Bukodi Károly ismét visszaültetheti a józan életű Horváth Tamást külsős alpolgármesterként a pénzt hozó székbe.   

*

1 megjegyzés:

  1. Egyetlen hírforrás? Azt elfelejtetted ideírni, hogy az egyetlen igazmondó.

    VálaszTörlés