2019. október 30., szerda

2020-ra vezetékes ívóvizhez juthat Alsópakony teljes lakossága - végre megvalósulhat az évekkel korábbi ígéret

A sok évnyi ígérgetés, és huzavona után jövőre talán eljut odáig Ócsa vezetése, hogy beváltsa azt a közel évtizedes ígéretét, hogy Alsópakony túloldalán is bevezetésre kerül a vezetékes ivóvíz.

https://m.blog.hu/oc/ocsa2011/image/k%C3%A9pek/o%CC%81csa-5.jpg
Alsópakony majori része Ócsa elhanyagolt külterülete - a csatornázatlanságért, a vízhiányért a városvezetés a felelős

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDr8WREqzSJgB2fVBeMgMMNyUm4V6lTS5rAc5NWIkCESmAQ6P9zrzk1PXOC3OmJbwPzB2PRkqq_bsywq8HeqhGgpLJdDspuZBAwq7BEHoUeV0WX7b82BQ9lJFK6Da-pttEUYDgc1A5evw/s1600/Als%25C3%25B3pakony.png
Igaz az ehhez szükséges tervek sem készültek el gyorsan, de ezzel együtt már vagy másfél éve a fiókban hevertek.  A kivitelezést a vízközmű szolgáltató fogja elvégezni, jövő tavasszal, vagy azt követően, ahogy a helyi viszonyokat ismerjük. 

https://m.blog.hu/oc/ocsa2011/image/k%C3%A9pek/o%CC%81csa-8.jpg
Fizetni kell a vezetékes vízért - csatorna csak később
Az alsópakonyi majorban élők azonban ettől még nem lesznek boldogak, mivel a rákötésért egyelőre fizetni kell. Aztán az sem lesz öröm a számukra, hogy a vízzel együtt nem érkezik meg a csatornahálózati bekötés, mert azt majd külön és más időben, valószínűleg csak jóval később fogja elindítani az önkormányzat. 

Az egész ügyletről csak az újonnan felálló képviselő-testület fogja majd a tájékoztatást megkapni és ezt követően az érintettek. A polgármester a hírt még nem tette közzé, mert annyira nem örömteli, mint ahogy látszik.

Elkeserítő, hogy annyi év és megannyi hitegetés után még mindig csak amolyan utolsóknak tarják a Városházán a kint élőket. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése