2019. október 13., vasárnap

Isten áldásával - Ócsáért

Szerintem Bukodi Károly polgármester-jelölt nem a Fideszt, nem a várost és nem az itt élőket képviseli. Eddig sem akként cselekedett, ezután sem fog ez másként lenni, ha most ismét visszatérhetne a város élére. 
 
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/72875553_1333573776817186_6904747076119166976_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQk2FaLXAgfB9sj0lufJ5Vz0O3NYkndntRQkTpJgr0C3UViutZl_uZeNZcbhAOS-Sqg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=b9ab1143f316b2e16510b7985ffc007a&oe=5E323529
 Szerintem nem lenne jó választás ismét bizalmat adni neki. Több mint 9 éve ül a vezetői székben, előtte pedig alpolgármesterként ténykedett. Az elmúlt évtizednyi idő elég lehetőséget biztosított a számára, hogy igazolja akarását, és hozza a teljesítményt. Az akarása azonban a saját sorsának jobbá tételére korlátozódott a város elleniben, a teljesítménye pedig siralmas képletekben tündöklött a helyik szeme előtt. A várt kiugrás, a lendület, a fejlődés elmaradt, a város egyre elhanyagoltabb lepusztultabb lett az utóbbi években. A parkolóberuházás során leszennyezte a várost. A költségvetési hiányt nem csökkentette, hanem csak tetézte. Ócsát a rollizó hitel tartja mesterséges életben. Az évek során felhalmozott veszteségeink az utóbbi hónapokig csak terhelték az itt élőket. A növekvő kommunális adó bevételeket nem a városlakók javára, a környezetünk megújulására fordították, hanem sajátos mód a költségvetés negatív olvasztótégelyében porlasztották el. Gyakorlatilag csak kiadásokat teremtettek, veszteséget vásároltak belőle. Nem az előrelépés, a haladás szolgálatába állították, hanem a büdzsébe komposztálva az enyészetre hagyták. A választások előtti hónapok próbálkozásai, a Bajcsyra kihelyezett pár szál virág nem ad kelő vigaszt a sokévnyi dőreségre. Ma amikor az ellenzéktől félve a Fidesz politikai hálója mögé bújva próbál hajrázni az, aki eddig sem követte a párt azon érdekeit, melyek a nép oldalán álltak, akkor arra is gondolnunk kell, hogy mindez a képmutatás mennyi elrugaszkodott a személyes valóságtól. Itt Ócsán valójában nem a Fidesz és a balliberális ellenzék csatájáról van szó, hanem egyszerűen az itt élőkről. Nálunk nem a szocialisták, nem a DK veszélyezteti a városlakókat, nem a rendszerváltás félelme fenyeget, hanem az a polgármesteri diktatúra, ami az utóbbi időben vált uralkodóvá a városban. Ócsán talán ezért nincs ellenzék. A korábbi jobboldal pórjaiba hullott és a volt helyi vezetője ma már inkább az egyre szélsőségesebbé váló polgári vezetés oldalára állt vissza, ami se nem jobboldali, se nem ellenzéki. A kampányban látható hűségnyilatkozatok mind arról szóltak, hogy a régi, de újrainduló polgármester egyfajta kényszerpályán olyan elkötelezettséget, mint előnyt kér a maga számára ami nem válik egyikünk becsületére sem. Sajnálatos, hogy ebbe emberek állnak és álltak be. 
 
Dicséretes viszont, hogy van más jelölt és hogy általa van kiút ebből a fertőből. Nem kell a Fideszt az ellenzékre váltani, nem kell ellenszélben küzdeni, mert itt nem egy ellenségről, hanem egy szemléletváltásról van szó. Ócsa népének pusztán erről kell döntenie, anélkül, hogy kormányát vesztené. Sokkalta inkább kapja vissza önmagát a város és szabadul fel egy független polgármesterrel, majd válik élhetőbbé az inkább független képviselőkkel, mintsem, az eddigi pártelkötelezett és a polgármesterhez gyökeredzett régi-új testülettel. Ezért is vallom, hogy Ócsának meg kell újulni, az önkormányzatának tagcserére, amolyan vérfrissítésre, továbbá szemléletváltásra van szüksége. Ehhez a régi gárda nem megfelelő. Ezt csupán az új választottak képesek meghozni. Ezért fontos hát a mostani választás a számunkra, itt élő, itt érző és a városunkért vérzőknek.

Isten áldásával - Ócsáért.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése