2019. október 2., szerda

Közpénzen adakozik és kampányol Ócsán a polgármester - tán' ezért is kellett a különadó bevezetése ( - példa)

Kisdedeket, kisgyerekeket iskolásokat felhasználni kampánycélzattal sötét és alantas dolog. Az, hogy ehhez családi fotózás is jár a polgármesterrel, egy külön történet az emberek lekenyerezéssel zajló felvásárlásról. 

Gyerekek bevonásával és a közpénzes csomaggal kampányol a választásokra a polgármester

Ma a kormányprogramon túl, szinte minden önkormányzat támogatja a gyermekes szülőket. Akár az intézménybe jutás, a bölcsődei elhelyezés, az óvodába járás és az iskolakezdés, de van ahol a továbbtanulás terén is.  Ócsa ebben sem remekel, hiába próbálja ezzel eladni magát újra a polgármester.


Hazánkban szinte minden településen elérhető a segítség. 
Vélemény - közösségi megosztás

A Pénzcentrum összegyűjtötte, hogy a különböző önkormányzatoknál milyen iskolakezdési támogatásokat lehet igényelni. A kérdéseikre érkezett válaszokból kiderül, hogy szinte minden kerületben és városban elérhető a segítség.

A 12. kerület önkormányzata támogatást ad az általános iskolában, szakiskolában, középiskolában, főiskolán vagy egyetemen tanuló gyermeknek, akinek családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 63.500 forintot, fokozottan rászoruló gyermek esetén a 73 500 forintot. 
A támogatás összege tanulónként 11 800 forint. Ezen felül lehetőség van szociális ösztöndíj megpályázására is szoknak, akiknek tanulmányi eredménye a 4-es átlagot elérte vagy meghaladta. A küszöb szintén az egy főre jutó maximum 63 500 forint, az ösztöndíj havi összege 6.800 forint - teszik hozzá.

A kőbányai képviselő-testület 2018. augusztus 1. napján kőbányai lakcímmel rendelkező általánosiskolás-korú gyermekek és a középfokú intézmény nappali tagozatán tanuló diákok egyaránt részesülhettek az 5 000 Ft értékű Erzsébet-utalványban.


Cserkeszőlőn is minden általános, közép és felsőfokú intézményben tanuló diák, egyaránt húsz-húsz ezer forint értékű iskolakezdési támogatásban részesül. Sőt, még az óvodások is kapnak segítséget, igaz, kisebb összegben.
Polgárőri példa - Terézváros 25 ezre

Szokolai Lajos polgármester elmondta: anyagi helyzettől függetlenül mindenkinek jár a segítség, de csak bizonyos feltételek mellett. Ilyen például, hogy a gyermeknek helyi iskolába vagy óvodába kell járni, a községben kell életvitelszerűen élni, illetve iskolásoknál feltétel, hogy ne legyen tizennyolcnál több igazolatlan órája.

Az ovisok családja nyolcezer, az iskolásoké húszezer forint támogatást kap – a tavalyi bevált gyakorlat után –, idén is utalvány formájában, melyet még szeptember elseje előtt kézhez kapnak.
Szilágyiné Kardos Erika szociális ügyintéző hozzátette, a nyomdában készült, saját maguk által tervezett utalványokat kizárólag helyi kisboltokban lehet elkölteni ruházatra, cipőre, tanfelszerelésre vagy más, a tanévkezdéshez kapcsolódó eszközökre. Azaz cigarettára, alkoholra, chipsre nem.

A főiskolások, egyetemisták szeptember végéig nyújthatják be az igénylőlapot. Ők ugyancsak húszezer forintot kapnak, de készpénzben, hogy tankönyveket is lehessen ebből az összegből vásárolni. Idén csaknem kétszázhúsz gyermek, fiatal részesül a segítségben.


Tiszaföldváron csak a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket tudja támogatni az önkormányzat iskolakezdés előtt, a család anyagi helyzetétől függően hat-tíz ezer forinttal, és készpénzben. Tavaly csaknem száz család kétszázhúsz gyermekét segítették ilyen módon.
Úgy tesznek mintha erre nálunk nem lenne szükség

Tiszajenőn kifejezetten iskolakezdési támogatás nincs, viszont – ahogy egyéb településeken – a települési támogatáson belül igényelhető segítség. Gyapjasné Sepsi Erzsébet jegyző elmondta, idén is több mint száz gyermek részesül támogatásban, óvodásoktól kezdve a felsőoktatásban tanulókig.

A támogatás összegéről zárt bizottsági ülésen döntenek, annak függvényében, hogy részesül-e a tanuló gyermekvédelmi támogatásban, illetve hol tanul.

A legkisebb összeget az óvodások, a legmagasabbat a főiskolások kapják. Általában minden igénylőnek kiutalnak valamilyen összeget, nem jellemző, hogy bárki igényét is elutasítják.

Mások másutt másként és van hogy jóval többet biztosítanak a honpolgárainak - ez itt éppen egy kitűző

Idén szeptemberben is folytatódik a helyi középiskolába érkező kilencedikesek támogatása Jászárokszálláson. Az önkormányzat mintegy 5,8 millió forintért vásárolt hetven laptopot, ezeket a tanévnyitó ünnepségen adják át.
Jászárokszálláson az iskolakezdők kaptak laptopot

Szolnokon minden elsős diák úgy kezdi az iskolát, hogy a várostól ajándékba kapja a tornafelszerelését – mondta Pókász Endre, városházi sajtóreferens. Hozzátette, bár kifejezetten iskolakezdési támogatás Szolnokon nincs, de többfajta kedvezménnyel segítik a kiskorú gyermeket nevelő családokat.

– Sok olyan nehéz sorsú család volt, akik az ország gazdasági fejlődésének köszönhetően előbbre tudtak lépni.
A szülők munkahelyet találtak, vagy éppen nőtt a keresetük, ám ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem szorulnak segítségre bizonyos területeken. Így például azoknak a családoknak, akik jövedelmük növekedése miatt kiestek a rendszeres gyermekvédelmi támogatásból, önkormányzatunk egyedi térítési díjat biztosít.

Itt a jogosultságnak már magasabbak a jövedelmi határai, és akár 25–50 százalékos támogatást is kaphatnak a szülők az étkezés díjából.

Közpénzes kampánykiadványát mutatja be a fideszes jelölt - közpénzen, munkaidőben és a hivatalában is kampányol magának

Zámolyon egyszeri, gyermekenként 15 ezer forintos támogatást igényelhetnek azok, akiknek a helyi általános iskolába vagy másik település középiskolájába járó gyermekük, gyermekeik vannak. A támogatás iránti kérelmet az önkormányzat által rendszeresített formanyomtatványon szeptember 15-ig kell a szociális ügyintézőnél benyújtani. A támogatás további feltételeiről a zamoly.hu oldalon olvashatnak.

Pázmánd község önkormányzata egyszeri beiskolázási támogatást nyújt az állandó lakcímmel rendelkező és a Pázmándi Pitypang Óvoda és Bölcsődébe vagy a pázmándi alapfokú oktatási intézménybe járók, illetve a 24. évet be nem töltött közép- és felsőoktatásban részt vevő tanulók részére. A támogatást a gyermek törvényes képviselője igényelheti a tanévkezdést követő 30 napon belül. A részleteket megtalálják a pazmand.hu internetes oldalon.

Veszprémvarsány Község Önkormányzata a középiskolás és felsőfokú tanulmányokat folytató, családi pótlékra jogosult fiataloknak, valamint az általános iskolásokat (azokat is akik nem a helyi általánosba járnak,) 5000 Ft támogatásban részesítik. A közép- vagy felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező szociálisan rászorulók 7000 Ft támogatásban részesülnek.

Folytathatnánk a sort országszerte, de egyik helyen sem tapasztalni, hogy a polgármester személyes hadjáratot folytatna a segítségnyújtásból és szülőket venne rá a közös posztolásra valamint annak nyilvános (világhálón való) közzétételére. Mindezt csak Ócsán "divat" a polgármester élhajhászásából fakadóan, mivel más érdemi dologgal nem igazán tud előállni az elmúlt két cikluson átívelő érdemei teljesítmény híján.

*

1 megjegyzés:

  1. Hinnye, a mindenit! A Pónicsődör ,,sportosan elegáns".
    Jobb ha vigyáz, még Asus Tomi megkívánja.
    Hányingerkeltő, ahogy a családokat sunyin politikai célokra használja.

    VálaszTörlés