2019. október 8., kedd

Nem kell berosálni, fideszes polgármester nélkül is van támogatás és fejlődés - válasszunk alkalmas jelöltet

Pánczél Károly és Szűcs Lajos országgyűlési képviselők is azt vallják, hogy olyan városvezetőt  válasszunk, aki alkalmas.


Sajnálatos, hogy ez Ócsán nem a Fidesz soraiban található. A kormánypárt jelöltjei az elmúlt 4+5 év során pont az alkalmatlanságukról tettek tanúbizonyságot. 

A legutóbbi választások a városlakó még hitt bennük és olyan erős egypárti önkormányzatot s vele képviselő-testületet hozott létre, hogy ellenzéki oldalról egyetlen jelölt sem került be városi döntéshozói körbe.  A teljes ellenzék nélküli városvezetés ezért olyan erős felhatalmazással rendelkezett mely semmiféle gátat nem szabott az előrehaladás és a fejlődés terén.  

Sajnálatos mód azonban ennek Ócsa lakossága semmiféle hasznát nem vette, mert az egypárti csapat nem a lakosságért ténykedett. Ócsa más településekhez képest elmaradt a fejlődésben és lemaradt a fejlesztésekben. Ez nem csak a fideszes vezetésű helyekhez, hanem az ellenzéki, vagy független polgármesteri vezetés alatt álló településekhez mérten is. Ez utóbbi az igazán elkeserítő a helyi ember és  a kormánypárti szavazó számára, mert pont azoktól várta volna el a jobb létet, akik ezt nem biztosították a számára. Valójában az ócsai fideszesek csapata hintába ültette a választóit, és cserben hagyta őket. Ennek a semmirevaló teljesítménye az eredmény lett az, hogy a mostani választásokra egy képtelen bármit is felmutatni a városvezető, aki most úja szeretné megkapni a bizalmat a folytatásra. 

Csakhogy ez a bizalom oda lett. A beváltatlan ígérgetésekből, a jövő kiáltott hangzatos szavakból  már elege van a többségnek és rosszul vagyunk attól, hogy most hirtelenjében mindenre lát, és talált megoldást az, akinek erre 9 év is kevés volt.  Az itt élő már fél, hogy ez és a mögöttes semmitmondó hang emberek kerülnek vissza pozícióba, mert akkor ismét csak az egyéni adóterhek fognak nőni a város helyett. 

Mindez az aggódó félelem nem engedi a folytatást.

Más helyeken a pártfüggetlenek sokkalta sikeresebbek, eredményesebbek és józanabbak voltak. Mindegyikük települése többre vitte Ócsánál. 

És nem kell félni a váltástól, mert ahol nem kormánypárti (nem fideszes) a polgármester, az sem marad támogatás, vagy pályázat és pénz nélkül. Ismert, hogy Alsónémedi, Bugyi és a többiek mire vitték. Összehasonlítani sem tudjuk  az ottani haladást a mi stagnálásunkkal.   

Pánczél Károly a saját oldalán is bizonyítja, hogy ott is van támogatás, segítség, ahol nem a pártja alkotja a városvezetői többséget. A Fidesz országgyűlési képviselője Alsónémedibe is ellátogatott az átadásokra és maga is támogatásáról biztosította az ott élőket. 



Így Ócsa esetében sem lenne ez másképp. Vagyis nem kell pusztán félelemből, vagy kényszerből a Fidesz jelöltjeire szavazni. Nem tőlük gurul a kerék. Nem rajtuk múlik a fejlődés. 

A függetlenek többet érnek, mert Ők elsősorban önmaguk okán az emberekért vannak és nem a pártérdeket szolgálják. A független képviselő a maga egyéniségével számol nem pedig a mögöttes párt akaratával, vagy a pártszimpatizánsok céljaival. A függetlenség nem a választóktól való elrugaszkodást, hanem a hozzájuk való kötődést jelenti. Mert a becsület többet ér.  Az, hogy alkalmas jelölteket szavazzunk a testületbe és  alkalmasabb személyt a város élére, annak vezetésére. 


Ezért is kap vissza többet az a hely, ahol a függetlenek viszik a zászlót. Ahol pártsemlegesen szabad a városvezetés, ahol csak a választóknak elkötelezett a testület.  Ócsán is erre kell törekedni, ezt kell elérni.  Ez nem pártérdek, hanem a közösségé, az itt élő embereké. Azoké, akiknek a szülei, a gyerekei, a múltja, a jelene és a jövője is ebben a helyben lakozik.  Azoké, akik jobb, élhetőbb és fejlettebb  Ócsát kívánnak maguknak. Ennek az első lépése a választások megnyerése. 


Ócsa a függetlenekkel nyer.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése