2019. október 3., csütörtök

Átadások - új egészségházat, orvosi rendelőt, óvodát és mentőállomást adtak át másutt ( - átellenes fejlődések)

Szabó István megyei elnök Pánczél Károly társaságában új orvosi rendelőt adtak a szomszédos Alsónémedin októbert megelőzően.


Ócsán az utóbbi pár évben semmi új nem jött létre. Kerékpárutat is csak Alsónémediben láthattunk átadni utoljára, nem pedig Ócsán.

Kiskunlacházán szeptember végén Egészségházat avattak, amelynek a létrejöttét a magyar kormány 170 millió forinttal támogatta.


Ócsa ebből is kimaradt
Dabason "Térségi Térfigyelőközpontot” helyeztek üzembe látványos gyülekezett mellett, amiből tője, aki rendkívül pozitívan segítette a projekt létrejöttét, valamint Mikola Péter a kivitelező KEVENET Kft. vezetője. A beruházáshoz jelenleg Dabas, Bugyi, Gyál, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Hernád települések csatlakoztak.

Ócsa kimaradt.
Az eseményen jelen volt Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő is, akinek választókerületéből több település is érintett, valamint Horváth Lajos rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány-helyettes, Szandhofer János alpolgármester és Kocsis István rendőr alezredes, a Dabasi Rendőrkapitányság vezetője.

A képen a következők lehetnek: 6 ember, , mosolygó emberek, álló emberek és öltöny

Továbbá szeptember 20.-án Dabasi-Szőlőkben a Pest megyei fejlesztések előirányzatból támogatott és megvalósított új Egészségház került átadásra. Erre közel 90 milliót tudtak fordítani pályázati segítséggel. 



Ócsa szűkös Egészségházának tehermentesítéséről, a rendelések szétosztásáról, bővítéséről, a régi volt körzeti rendelő megújításáról, vagy annak helyén egy új létesítéséről nem is gondolkodtak még el a városházán. Holott nem csak erre az intézményre, hanem egy új bölcsődére is szüksége lenne a városnak. 
 
Dunaharaszti szeptember közepén Dr. Szalay László polgármesterrel és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős EMMI államtitkárral közösen átadták át a teljesen felújított Százszorszép Óvodát. A felújításhoz a Pest megyei kompenzációs keretből 44 millió forint pályázati támogatást biztosított a magyar kormány.


Augusztus végén Délegyházán átadtak át hazai forrásból kibővített óvodát, ami így további két csoportot indíthat. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/68863316_2415065285215491_1612763878960136192_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_oc=AQk_34s19XXpcKlr8vWOvMxv9zqDk3H_EYPAfXFIfIvKedWr2kyEUjGpLJzcQDR_7qg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=9a4e08da4e93c72c22a1db6739688727&oe=5E215418

Szűcs Lajos pedig Felsőpakony településen adott át szintén szeptember végén egy új orvosi rendelőt.

Ócsára azonban nem jöttek hasonló szándékkal, mert itt nem volt mit ünnepelni és magukat mivel dicsőíteni.


Szeptember elején  Szűcs Lajosunk az új vecsési egészségügyi központ és mentőállomás átadási ünnepségén vett részt A beruházás a Magyar Kormány 400 millió forintos támogatásával, több, mint 1 milliárdos összértékben valósult meg. Az új központ nem csak Vecsésnek, de az egész régiónak fontos.


Ezzel szemben Ócsán még a 2014-ben beígérteket, köztük a tűzoltóságot és felszíni csapadékelvezetést, a csatornázást sem sikerült megvalósítania az önkormányzatunknak.  

A 2014-ben beígértek sem teljesítette - csapadékvíz elvezetés, biztonságos vasúti átjáró ígérete (- semmi fejlődés)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése