2019. október 24., csütörtök

Kevesen voltak kiváncsiak a polgármester előadására - az oldalági képviselők többsége sem ment el ( - 30 éve)

Október 23.-ai megemlékezést, ahogy minden más gyászos nap, vagy nemzeti ünnep komoly problémát jelent a polgármesteri vezetés számára.
Ócsán semmi sem fejezte ki, hogy 30 éve szabadon emlékeznénk. 

Kevesen voltak - méltatlanul elbántak ezzel a magasztos eseménnyel
Nem csak azért, mert Bukodi Károly nem jó szónok, és nem képes sem megható, sem ünnepi és főleg nem átütőerejű beszédet tartani, hanem azért, is mert ilyenkor tűnik fel igazán, hogy kik és hányan kíváncsiak rá.  

Az ünnepi eseményeken való részvétel azonban nem csak a polgármesterről, hanem annak tartalmi megjelenítéséről, méltóságáról is szól. Ezt nem képes valójában Ócsa polgármestere és a mögöttes stáb biztosítani, annak ellenére sem, hogy a diákság felhasználásával és a mögöttes tanárok önkormányzati lefizetésével, a külön pénzek biztosításával készített műsor sem vonzza már azt a közönséget akinek a pénzéből mindezt összehozzák. 

Valójában a Ócsa lakosságának ilyen irányú politikai-ünnepi részvételét, részvét kifejezését kiölték azok akik mindebből üzletet csináltak.  De nem csak a pénzért vállaló tanárok, hanem az erre felhasznált, és kihasznált, ingyen fellépő diákok átlátva a pénz szabdalta jelképen, már azt a jövőbeni nemzetéket fogják képviselni, akik pont ennek a képmutató és nem önfeláldozó műsornak az okán fogják elutasítani a további megjelenést.  Most talán éppen ezek a korabeli diákok, mint felnőttek  maradtak távol ettől a nyilvánvalóságtól. Elvégre ezt is egyfajta demonstráció a városvezetés irányába. Amolyan negatív tüntetés, ami az elutasítottságot fejezi a távolmaradásban.

http://archiv.erdmost.hu/wp-content/uploads/2017/10/Okt%C3%B3ber-23-.jpg
Ócsán a szabadság napja a választások előtt volt - Republic
Október 6.-a, 23.-a, november 4.-e és számos más gyászos napunk nemzeti ünnepünk fejezi ki valójában mihez tartásunkat,  hovatartozásunkat.  Ha ezt egy város, egy városvezető nem képes tartalommal és mögöttes érző lelkekkel megtölteni, akkor gyakorolhatja a hatalmát az önkormányzatiságában megvett, választóikat becsapó képviselők többségével, de soha nem lesz elfogadott a pozíciójában és nem lehet magabiztos a jövőjében. 

Nem véltük felfedezni a megemlékezésen - sok mást sem

Az ilyen alkalmak nem egy választás előtti kampányban több millióért leszervezett Republic koncert közönségét célozzák meg. Azok a szavazók, akik a számukra rendezett ingyenes hacacáréra elmenve és a Facebookon lájkolva osztották a polgármester jófejségét, azok itt, és most október 23.-án nem voltak kíváncsiak a műsorra.  

Ennél azonban mélyebb morális válságot mutat az, hogy a most megválasztott képviselők közül sem jelentek meg sokan.  Pedig elvárható lett volna azoktól, akiket a polgárok bejuttattak. Kivétel ez alól Török László, aki ismét kiállt és megjelent a nép színe előtt. Többen ezt azonban nem tették meg. Őket leginkább az minősítheti, hogy a két kieső korábbi képviselő a Kardos Zoltán és Puskás Imre ott volt és megtisztelte a polgármesterét a részvétellel. A távol maradók azonban nem a polgármesternek, hanem a választóiknak mutattak be hiányzásukkal. Így azok a most nem nevesítettek, akik amúgy hajlamosak nevük felemlítése hallatán a személyes megsértődésre, de tőlük elrugaszkodva a visszatérésre készülő alpolgármester, Horváth Tamás sem vett részt az eseményen.  Jó, mondhatjuk, hogy Horváth-tól nem is várunk el mást. De valóban el kell nekünk fogadni őt így, vagy úgy ahogy a rendszeresen átszavazó, de magát függetlennek valló Gallait?  Miért kell mindig a belső ellent támogatni, amikor ez a forradalmunk sem másról szól csak az árulásról? 

Inkább leszarják, mintsem választanának
A gyalázatos részvételi arány jól kifejezi Ócsa közönyét. Azt a populációt, ami az országos átlaghoz képest is csupán alacsony választói aktivitást mutatott. Mert azok akik a polgármester csikidám-terét felduzzasztva elcsápolják a millióinkat, azok számára a polgármester egy olyan felejthető személy, akire amúgy a közéletben semmi szükség. Számukra elég egy cirkuszi porondmester is, csak legyen móka, vidámság és buli. Ócsa választói többségének semmi szüksége az értelemre a fejlődésre. Ők azok a csápos távol maradók akik 5100 a választójegyzékben szereplő 7700 közül képtelenek voltak voksolni. 

Ők és más magát értelmiségnek hívő sem érezte fontosnak az ünnepi megjelenést.

Hogy ez mennyire valós, igazolja az, mikor a mostani csókosok is szóvá teszik ezt.
 
Mostoha viseltetés - általános elmaradás ( - van itt némi érdekből papolás)
Itt nem a lovak, vagy a polgárőrök fogyatkozó számára gondoltak, hanem a koszorúzók és a mögöttes emberek hiányára. Ma már nincs ellenzék. Ócsán nincs Jobbik, nincs szociáldemokrata, Mi hazánk és semmi más. Az egykori szószólók mind elhallgattak és távol maradtak. Csak az a volt ott, aki ezt a megjelenést fontosnak érezte. Az a független képviselő, aki ott volt és képviselte a választóit.

A polgármester most nem szervezett koncertet az eseményhez, nem intézett műsort az önkormányzat elé úgy, mint korábban, vagy ahogy most a hivatalába lépő új főpolgármester összehozta a Városháza előtt. Bukodi Károly mindezt inkább a választások előtt, az október 6.-ai Nemzeti gyásznapon tette, a félárbócra engedett országzászló alatt.
 
Mindez jól jellemzi Ócsa közéletét, a közállapotokat és a népi viszonyulást.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése