2019. október 7., hétfő

Amikor már a fideszes képviselő is szót emel a rossz alkalomhoz illő kampánykoncert okán - ez nem számít

Magunk már megjegyeztük, hogy az ócsai polgármester kampánya túl lép minden eddig elfogadott és behatárolt propagandát. Ma már nem ott tartunk, hogy azon problémázzunk, miért nem közvetítik a képviselő-testületi üléseket online mód, amikor közösségi oldalán napjában közpénzen videokampányol a kormánypárti polgármester újra hajrázó jelöltként. Ma már nem ez foglalkoztatja az embert, hanem az, az ízléstelenség, amit a Nemzeti Gyásznapunk alkalmából szégyenletes mód szervezett. 
 
Október 6.-án a Nemzeti Gyásznapon csapott bulit Ócsán a fideszes polgármester

Az a Republic koncert egy szégyenletes és gyalázatos kampánycirkusszal volt a halottak ellenében, aminek gyalázatát az adott eső sem mossa le a városvezetésről és a mögöttes szervezőről, Pataki Zitáról.  Nem a zenekar ellen, vagy annak fellépésével szemben kíván itt szót emelni az ember, hanem az alkalomhoz nem illő esemény és időpont választásával van a probléma. A Nemzeti Gyásznapja nem a mulatozás, a dáridózás, vagy a vigasságra alkalmas időpont.   A gyász, a magunkba mélyedés, a megemlékezés, illetve a visszaemlékezés tiszteletadásával jár együtt. Nem pedig a mulatozással, a hangoskodással, a ricsajozással és koncertezéssel. 

Közel 100 ócsai közül csak egy fogta fel a dolog lényegét és fejezte ki szomorúságát

Amikor félárbócra eresztik a nemzet zászlaját, akkor Ócsa polgármestere ne vigadjon. Főleg ne közpénzen és a választási harcának, kimenetele vagy az emberek ebbéli lekenyerezése folytán.  Ez a cselekménye van olyan gyalázatos, mint a sokévi munkássága összességében.  
 
Talán ezt még a leghűségesebb követői, a gyászosan ingyenes koncertet a Facebookon megosztó hangoskodói is megérthetik.  

Elvégre ők sem vennék jó néven, ha a dédnagyszüleik halálának évfordulóján a sírjuk felett mulatoznánk. 

Minderről nem csak nekünk, hanem a másnak is meg van a véleménye. 

Ócsa református lelkésze (Ócsa városának fideszes képviselője, az  Oktatási, kulturális és sport Bizottság elnöke) is rosszallását fejezte ezzel kapcsolatosan.

A Nt ócsai református lelkész ekként vélekedett a polgármestere gyászos cselekedetéről: "a Nemzeti Gyásznapra Templom mellé szervezett szabadtéri koncert, mely értelmezhetetlen a keresztyéndemokrácia fényében."


"... emlékeztünk meg a nemzeti gyász alkalmából az aradi vértanúkról. Külön öröm volt, hogy ócsai hagyományőrzőink gyásznépviseletben vettek részt alkalmunkon. Délután pedig az új Baptista lelkipásztor Papp József Barnabás beiktatásán szolgálhattunk. Ezen az alkalmon Ócsa Város minden lelkipásztora jelen volt, és együtt örvendeztünk a Baptista testvérgyülekezettel. Ócsa Város vezetése nem képviseltette magát ezen a jeles alkalmon, talán lefoglalta őket a Nemzeti Gyásznapra Templom mellé szervezett szabadtéri koncert, mely értelmezhetetlen a keresztyéndemokrácia fényében."

Mindezek nyomán eléggé mélyen elítélendő Ócsa város polgármesterének és a mögöttes kormánypártiaknak a szó nélküli szemle-sütött hozzáállása. A fideszesek tömegének történelmi tiszteletlensége és gyalázata a választásokra törekvő polgármesterük hátsófelének ápolásában. Mert ezt a gyalázatot nem mossa le róluk senki. Még a koncertet áztató eső sem. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése