2019. október 31., csütörtök

Tovább csúszik az útfelújítás Ócsán - a fagy beállta előtt nem fognak végezni a Damjanichban és a Székesiben

Hiába a sokadik ígéret, csak nem akar időben és rendben befejeződni a két utca aszfaltozása Ócsán.

Ahogy ismert, először a 2015 márciusi ígéretként jelent meg az önkormányzat honlapján a Damjanich utca útburkolatának megerősítéssel egybekötött felújítása.  Aztán eltelt több év, és semmi nem lett az egészből. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXED0s7JjRXdG4dM_9h04-o7qlOsmoKvelHRwK_6vtBWNwTTY1eTUhTH0z8K_JUQ9wd_HqxgT8YnXmOLeFE8_g4bPT3uDldlPtzb37KsTsFPPLD6DhpeeRZHtEU2xUxFITaKe6QEyOd9w/s1600/%25C3%2593csa+vas%25C3%25BAti+%25C3%25A1tj%25C3%25A1r%25C3%25B3.jpg
A vasúti átjárót nem korszerűsítik - marad az egy nyomsáv
Sőt még az alapvető útkezelő karbantartások és a kátyúzások is elmaradtak. Aztán volt idő, hogy a lakosság megunva a városi tétlenséget, maguk vették kézbe a dolgot, és pár helyi aktivista nekiállt a Damjanich- Széchenyi kereszteződésének javításába.

Ez Ócsán nem ismeretlen jelenség, hiszen erre találni példát a város más részein is. Megunva a városüzemeltetés tétlenségét, van ahol téglatörmelékkel töltötték ki a kátyút.

Sajnos az önkormányzatunk az utóbbi években nem sokat törődött a kezelésében levő utak állapotromlásával. Az egyre szaporodó úthibákat képtelen volt valami okán kezelni. Átfogó útfelújításról pedig álmodni sem mertek az ócsaiak, hiszen a beígérteket sem teljesítette a városvezetés. 

A Damjanich utca javítását is évek óta lengetik a lakosság óra előtt, de igazából az ősz beálltáig bele sem kezdtek.  

A Damjanich utca állapota hosszú évek óta problémás. Bukodi polgármester egy egész cikluson át képtelen volt ezt rendezni.  Az utak rendebe tétele évekre visszamutató és felmerülő teher.  

A Damjanich elmaradt rendbetételének ismételt felvetése 2018-ban került a testület elé. Az akkori képviselők egyike sem kérdezett akkor rá, hogy mi van a 2015 óta beváltatlan ígérettel.  A vak, süket és néma major módjára ténykedő képviselőinket ez nem izgatta. A független doktor is inkább egy masszívabb autóra, majd városi terepjáróra váltott. Számára ennyi haszonnal járt az elmaradt útfelújítás. 

Elkésett átadás
Az idén azonban az önkormányzat magabiztossá vált és februárban közzé tette, hogy a Damjanich utca és a Székesi utca teljes körű burkolatfelújításába kezdenek 2019. március 15.-től, ami majd szeptember 30.-ával fog lezárulni.

Meg sem lepődünk már, hogy ez sem lett igaz. Csak több hónap elteltével, augusztus 14.-én jelentette be a polgármester a munkaterület kivitelezőnek való átadását. 

Bukodi Károly polgármester  -  Ma délután a kivitelező és a műszaki ellenőrök jelenlétében hivatalosan is átadtuk a munkaterületet. Így holnaptól (augusztus 15.) elkezdődhet a Székesi és Damjanich utcák felújítása.

Ezt követően azonban ismét nem történt semmi. Senki nem vonult a fel az átvett munkaterületre, és nem kezdtek hozzá a munkálatokhoz sem. Mintha eltüntet volna a munkások. 

Majd több mint egy hétre rá, augusztus 22.-én örömhírként ismét bejelentette, hogy az oldalak padkázásával elkezdődtek a munkálatok.  

Ezt követően azonban ismét leállt a folyamat. Majd később döcögősen ismét elindult. 

Nesze semmi - de itt már az is hírverés, hogy géppel lekaparták az út szélét

Most, két gyönyörűen napos őszi hónap múltán ott tartunk, hogy a szegélyezési munkálatokkal sem végeztek még a Damjanichon.  A piac környékén tartanak és már rossz időt jósolnak. Nem csak az eső, hanem az éjszakai fagyok is nehezíteni fogják azt a nehézkes haladást, amit a kedvező időjárás sem tett gyorsabbá. 

Nem kiszélesítik az utat, hanem inkább levágják a széleket
A város polgármestere azonban ismét örömódaként dobta közzé október 21.-én, hogy "zajlik a Damjanich utca felújítása"

Ugyanakkor a testület előtt szeptemberben még azt mondta jegyzőkönyve: "október közepére ígérte a kivitelező cég az aszfaltozást".    

A naptárra tekintve már látható, hogy valakit ismét nagyon becsaptak. Nem az időjárás váltózással, hanem az időmúlással. Azzal a változással, ami az őszből a téliesbe hajlik. A fagymentes időszakok fagyosra váltásával, vagyis az évszakváltással, amibe a munkálatok csúsznak. Az ígéretek a jó idővel elszálltak. Csak a végezetlen munka maradt. Meg a becsapás, ami az itt élőket érinti leginkább. Persze ennek áldozata lehet a polgármester, mondván Ő is más után beszél. De azért ebben mégis csak kell, hogy legyen némi felelősség. Legalább annyi, hogy nem mondok olyant, amit nem tudok betartani, vagy elérni. És ez esetben nem az első valótlan állítás. Vagyis Bukodi Károly szavahihetősége ismét és sokadjára is megdőlt. De nem csak ezzel.

A Székesiben fákat vágtak ki, vízelvezető árkot tömtek be. Erről azonban szó sem volt.  A polgármester nem is hozza elő. Nem beszél, nem tájékoztat és nem nyilatkozik a történtekről. Ezzel is úgy tesz, mint a környezetszennyező hulladéklerakással. Ha nem beszél róla, talán meg sem történt. 

A hülyék azonban többségében mégis csak itt laknak, ha képesek voltak újraválasztania rosszat. 

A fasort kivágták a Székesi baloldalán, és a volt piaci kerítést is az útépítők bontották el - azóta semmi (- hogy is van ez)

A Damjanich és Székesi felújítása ki tudja mikor és miként fog befejeződni. A kivitelezés minőségéről nem is beszélve.  

Az egész olyan mint valamiféle sufni munka lenne. Sem a leírtaknak, sem a beígértnek nem felel meg az, amit az itt élő ember lát és tapasztal. Ki tudja mi lesz még ebből a semmi-sem igaz útfelújításból.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése