2019. október 4., péntek

Bölcsődére ébredt a választásokon újrainduló polgármester - eddig nem fogalalkozott az ismert problémával

Kétségtelen, hogy a bölcsődére szükség van Ócsán. 
A jelenlegit is csak az alsópakonyiaknak köszönhetjük, mert a jelen városvezetés a maga jogán ugyanúgy képtelen lett volna ezt megvalósítani, mint annyi más beígért dolgot.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKiVrd3dMEod1_0u3WFSa8wZZL2iZseQvr4fl0k-Zb5G0x0gkgaSGl6riTKX-MkGmpgUs04JtmQVc5OaHHHCFA5ZX7FHgsbw45ECNMAONzzrQLzqzEQvoAk2c1Hhv22taa7NOzaes9pUs/s1600/DSCF9372.JPG
A bölcsődet az előző ciklusban, 2013-ban nyarán adták át
Alsópakony szociális lakónegyed befogadásával együtt járó kritérium volt az érkező családok számára a bölcsőde létesítése, az óvoda bővítése, és az iskola kérdése. Az iskola kapacitása elegendő volt, az óvodáé nem, amit bővíteni kellett. Bölcsődéje pedig nem volt a városnak, azt Eu-s forrásból pótolták.

A beruházás megvalósítására még az előző ciklus során került sor, amikor is a Baross utcai óvoda telkét jelölték ki erre a célra. Így a szintén bővítésre került intézmény korábbi játszóterét, szabad területét csökkentették le aránytalanul. Másrészt a bölcsőde megvalósítása egy olyan alapszintű ellátás gondolatára épült, ami csak egy kevés férőhely biztosítását tette lehetővé, a ráfordítások visszafogottsága és a felépítés gyorsasága okán. Vagyis eleve nem akaratnak nagyobb létesítményt, mert az többe fájt volna, de mégis muszáj volt egyet létrehozni, ezért került sor egy ilyen kicsi, pár férőhelyes alapellátást biztosító tömb kialakítására az ovi udvarán.  Egy a város lakosságához mérten normális kapacitású bölcsőde épülete nem fért volna el az óvoda udvarából kicsípett telekrészbe és tovább tartott volna a felépítése is. Ezért döntöttek a kicsi, de arányaiban drága megvalósítás mellett a gyorsaság reményében, de ez sem sikerült, mert az átadással így is megcsúsztak.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPjscslSGMqhpWectDwNk5Nq_QwL40fMAjOFa_CTfQkNSbfgQW0zWmCetnIhk_ooKHSxQm8yuTJu1W0rUp8rzOof1CvJ-A6cYB97m4Sz8sSXPf1tOZwKRQSlK7umgtSIuy7EyZntm38fU/s640/Bukodi+fejl%25C5%2591d%25C3%25A9s.png

Az időmúlás pedig ismét bebizonyította, hogy az átgondolatlan, kapkodva megvalósított pártpolitikai beruházás a későbbiekben csak további problémákat generál. Ezt maga a polgármester ismeri be a jelen választási kampánya során azzal, hogy felvetette programjába a bölcsőde bővítését.



A bökkenő ezzel csupán az, hogy ennek megvalósítása a beszűkült helyen és területen eleve kilátástalan. Ócsának ezért egy szelősebb és szabadabb környezetben megvalósuló új, nagyobb befogadóképességű bölcsődére van szüksége. Erre is adott volt a pályázati lehetőség, de Bukodi és fideszes csapata ezt hanyagolta eddig.
Ócsa erre nem tartott igényt - most ébredt fel a vezetés

Ebből fakadóan a mostani már eleve alulméretezettnek készült, és rossz helyen épült, mert az amúgy is kisebb telekkel rendelkező óvoda telkéből lett elvéve úgy, hogy a bölcsőde udvara is szűk lett. Ez összességben rossz. Más oldalról tekintve pedig már évek óta teltházas a bölcsi és gyerekeket utasítanak el, de a városvezetés nem pályázott úgy mint más település.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/67822853_2370503683004985_321778378585669632_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_oc=AQk2YyxosX_cctN8ETZCMILg1gULfUXsClnVII-t1ly7rADcv-O-KnG3y4HqWuRDFrg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=fe5b47634a56a21eab7931d5cbbc189b&oe=5DE4A79C
A soroltak mind pályáztak és nyertek bölcsődei fejlesztést- Ócsa nem
Holott ismert, hogy kevés a férőhely Ócsán és csak haveri hátszéllel, ismeretséggel lehet bejutni. A polgármester természetesen mindezt tagadta júniusban és kijelentette, hogy "nem terveztünk bővítést". Panaszos szerint azonban a szabályokat áthágva élnek vissza a felvétellel az intézményben, mert kevés a hely. A polgármester érdekes mód erre azt mondta: "nincs olyan jellegű információnk, hogy túl kevés lenne a férőhely a bölcsődében, így nem terveztünk bővítést". (2019. június 3.)

Csak egyetlen példaként említeném meg Taksony települést. A 6100 fős község már rendelkezett egy 24 férőhelyes bölcsődével. Ott mégsem érezték, hogy elülhetnek felette úgy mint ahogy tették ezt a másfélszer népesebb, 9300 lelket számláló Ócsa városában. Taksony bizony pályázott és a mi országgyűlési képviselőnk, Pánczél Károly  közreműködésével 395.163.000 forint támogatást nyert pályázaton egy 50 férőhelyes 4 csoportszobás bölcsőde megépítésére. És ez már tény. És ez Taksony község.


Ócsa városában erre a polgármester most a választások hajrájában jelenti be, hogy majd bővítjük azt, amit mások előrelátóan, már rég elintéztek maguknak egy új bölcsőde vázlatában.

Június 3.-n nem akart bölcsődebővítést - mellébeszélve tagadta
Ráadásul Bukodi Károly polgármesterként a júniusi fogadóórán azt állította, hogy nem lesz bölcsőde bővítés mivel nincs rá szükség. Neki nem volt információja arról, hogy túl kevés lenne a hely. Vagyis tudta, hogy kevés, csak ne tudta, hogy túl kevés lenne. Érdekes, hogy a kisebb község, Taksony a meglévő bölcsődéjére máris egy 50 férőhelyes újat igényelt. Ócsa város polgármestere ennek eddig nem látta szükségességét. Most hirtelenjében, pár hónap múlva a választások előtt megvilágosult és úgy pattant ki a szeme, hogy korábbi önmagának is ellentmondóan már a bővítésről szónokolt.  Hirtelen programmá vált az, ami júniusban az elképzelésében sem volt. Kár, hogy a pályázatok már lezajlottak, és a nyertesek köszönik jól vannak.

Kérdés, hogy kit tud még hülyíteni ezek után?

Szavahihetősége a béka segge alatt.  

  Ugyan már!  Hát nem ez az álságos hamisság zajlik itt évek óta? Meddig lehet még az embereket hitegetni, átverni? 
Mást mondani és mást cselekedni? 
A szemükbe szép hangzatos dallamokat fuvolázni a hátuk mögött pedig meghazudtolni és/vagy megkopasztani?

Így amikor ők nyertek és most átadtak ilyen létesítményt, akkor Ócsa polgármestere megint csak a jövőbe ígérget és hantázik, mert eddig nem foglalkozott ezzel a problémával. Most, hogy nyakán a választás, persze, hogy mindent beígér, de még a korábbi és az 5 évvel ezelőtti választási ígéreteit sem teljesítette. Így ennek a mostaninak sem lehet sok alapja. Ezért is kétséges minden szava.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése