2013. augusztus 15., csütörtök

Elkészült a bölcsőde - átadás-átvételre készül a város ( - közérdeklődés)

Némi csúszással készre jelentették a tagóvoda udvarán kialakított Manóvár bölcsődet. 

A pormentesítés és az udvari füvesítés még hátra van
2011. október 26-i ülésén döntött arról, hogy a helyi szociális alapellátások fejlesztése, a bölcsődei ellátás létrehozása érdekében a szükséges anyagi források biztosítása miatt indulni kíván az Új Széchenyi Terv KMOP 4.5.2-11 kódszámú pályázati felhívásán. A benyújtott „Manóvár nevű bölcsőde építése Ócsa Városban” című pályázatot a Regionális Operatív Program Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte és összesen 149.890.253. Ft támogatásban részesítette. Az önkormányzat az elnyert támogatáshoz 10% önerőt biztosít saját költségvetéséből.

Az új épület tervezett bruttó alapterülete 501 m², amely a két létesítendő bölcsődei csoport (összesen 24 fő) befogadására alkalmas, melegítő konyhával ellátva került kialakításra.  Az ellátó konyha a szomszédos Napsugár tagóvodában üzemel majd. A két épületrész azonban nincs közvetlen kapcsolatban és összeköttetésben. A tervezés Horváth Zoltán helyi főépítész nevéhez és tevékenységéhez kapcsolódó érdekeltségi körhöz köthető. Korábbi sajtóközlemény szerint a bölcsődének 2013 márciusában már készen kellett volna állnia. A projektet pénzügyi nehézségek hátráltathatták, bár erről is csak kiszivárogtatásokból lehetett értesülni.  A bölcsődeprojekt az indulásakor a Manóvár elnevezést kapta.

A város alpolgármestere most szerdán adott örömteli sajtónyilatkozatot. Bölcsődével mételyezve a népet.

Bent gőzerővel folyik a takarítás az átadóra - csak a kertész hiányzik
Horváth Tamás (Fidesz) elmondta, hogy az önkormányzat pályázatát 149 millió 890 ezer forinttal támogatta az unió, a település pedig tíz százalékos önerővel járult hozzá a beruházáshoz. A kétcsoportos, 24 gyermeket befogadó bölcsőde az önkormányzati fenntartású Napsugár napközi otthonos óvoda mellé, az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanra, önálló intézményként épült fel - ismertette az alpolgármester.

Kiemelte, hogy a körülbelül 500 négyzetméteres, melegítő konyhás intézmény használatba vétele után lényegesen nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerőpiacon azok az ócsai szülők, akik kisgyermekük felügyelete miatt jelenleg kénytelenek otthon maradni.

A Manóvár bölcsőde a következő "jelentkezési periódusban" a közeli szociális lakóparkból is fogad kisgyermekeket. Az intézményt augusztus 20-án adják át ünnepélyes keretek között - tette hozzá Horváth Tamás.

Az ünnepi átadáson ott lesz és beszédet mond Szűcs Lajos a 14-es választási területtől lassan elköszönő országgyűlési képviselő, megyei elnök, helyi lakos.
*

1 megjegyzés: