2013. augusztus 26., hétfő

Szűcs Lajos városiasitja a vidéket - Pest megyei anziksz ( - elnöki teendők)

Hat Pest megyei településnek adományozott városi címet Áder János köztársasági elnök. A települések az augusztus 20-i megemlékezéssel egybekötve tartották a városavató ünnepségeiket.


http://www.szucslajos.com/news_images/1554/varosavato-sulysap_20130822101521_52.jpgAz államfő határozata szerint városi címet kapott Újhartyán, Őrbottyán, Piliscsaba, Diósd, Sülysáp és Kerepes.
dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke Sülysápon és Újhartyánon részt vett a városavató ünnepségeken.

A megyei Ciceró a tápiósági településen úgy fogalmazott, hogy „Sülysáp megmutatta, hogy nem csak az a fontos, milyen utat választ az ember, hanem az is, hogy mit visz magával az útra. Ahogy az Államalapító életének egyik legfontosabb üzenete is éppen ez: nem elég meghozni a döntéseket. A változáshoz ennél több kell: személyes elkötelezettség és felelősség, ami összekapcsol minden itt élő embert." A beszédét követően átadta a város kulcsát Horinka László polgármesternek.

„Az ember életében mindig akad néhány nagy lehetőség, amit meg kell ragadni. Újhartyán közössége ezt tette, és munkájuk, erőfeszítésük meghozta ennek gyümölcsét: a településükből város lett" - mondta Szűcs Lajos az újhartyáni városavató ceremónián. 

Ócsán ez időtájt egy bölcsődét adott át az elnök úr az itteni pór népnek népnek.

*

2 megjegyzés:

  1. Alsópakonyon is mondhatott volna beszédet a néma átadás helyett, elvégre nem tanya.

    VálaszTörlés
  2. Kár ennyi betűt pazarolni az elnök úrra.

    VálaszTörlés