2013. augusztus 10., szombat

Kiverte ki a biztosítékot - kalandos lakóparki történet Ócsáról ( - Mszp versus Fidesz és a kalandpark)

Kiverte a biztosítékot a Fidesznél, hogy kalandparknak hívták Ócsát - számolt be a HVG.
Ócsa már nem lakópark, hanem kalandpark, ahol a nyolcvan lakásból huszonháromban laknak, és ötmillió forintért őrzi egy biztonsági cég. 

Öt kilométerre van a posta, közel hat kilométerre van az első ABC-áruház, s azt sem tudni hogyan jutnak majd be a gyerekek az iskolába. Egyetlen egy devizahitelest sem akar a kormány megmenteni, ez csak a kormányzati propaganda része – tette hozzá a szocialista Korózs Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.


Ócsán Bukodi Károly polgármester és Horváth Tamás alpolgármester együtt őrzi a titkot, hogy valójában ki és mennyiért őrzi a védett alsópakonyi kormányrészt.  A két fideszes vezető úgy ül az információkon, hogy lassan adatvédelmi biztos kell hozzá, hogy kihúzza alóluk, avagy belőlük. Ezért nem ismert a híradásokból sem, hogy valójában a szeméttelepi locsolásból ismert helyi cég végzi-e a tevékenységet és hogy mennyiért. 

Az MSZP is csak annyit tud, amit helyben lát. Azonban a Fidesz abszolút nem könnyíti meg az emberek dolgát. Amit csak lehet, azt kiszínez vagy magában tart. A nyilvánosság kizárásával történnek intézkedések. Sokszor csak a külső híradásokból, elszólásokból értesülni arról, amiről hivatalból kéne.

A város fideszes politikusai az Ócsai többség kihasználásával támogatja a kormány elfuserált projektjét. A kisváros lakóinak városi költségvetéséből kerül pénz a városüzemeltetésbe, ahol az alsópakonyi ügyeket és az ahhoz kapcsolódó szerződéseket kötik a város (önkormányzat) nevében. Ezek a szerződések azonban nem kapnak publicitást. A polgármester egy időben még azt is kikérte magának, hogy a képviselője az érkező gyereklétszám felől érdeklődött, miközben a bíráló-döntőbizottság tagjaként ismerte az adatokat.   

Bukodi Károly részese volt a beköltöző családok kiválasztásának, és tudta a várható és az érkező gyereklétszámot. A város polgármestere a testületi ülésen  önkormányzati képviselő munkatárást mégis lehurrogta, tagadva a magas gyereklétszámot. Azóta tudjuk, hogy mennyivel (90) számolnak, és azt is, hogy a város első embere miként viszonyul a dolgokhoz.

Alsópakony (új-telep)  -  kalandpark

Cinikus és felháborító – jelentette ki Zsigó Róbert a Fidesz szóvivője, hogy éppen a devizahitelesek helyzetéért felelős "bukott baloldal" űz gúnyt a kormány szociális családiház-építési programjának keretében kialakított ócsai lakóparkból, mely az adósságaik miatt otthonaikat elvesztett embereken segít.  

Zsigó Róbert hangsúlyozta: a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nevével fémjelzett "bukott baloldal" a bankok mellé állt, és hagyta, hogy a pénzintézetek "kaszáljanak" – mondta. Hozzátette, az Orbán-kormány ezzel szemben az ócsai lakópark építésével éppen azoknak segít, akiknek erre a leginkább szükségük van: akik devizaadósságuk miatt elveszítették otthonukat.

A szóvivő szerint igazi kalandba a Gyurcsány–Bajnai-kormányok bocsátkoztak akkor, amikor a magyar embereket hagyták devizában eladósodni. Éppen ezért cinikus és felháborító, hogy egyedül a "bukott baloldalnak" jut eszébe a kárvallottak segítségére sietők munkáján élcelődni – mondta Zsigó Róbert.

http://www.atv.hu/thumbnail/772x514/c/48/00000.jpgSzanyi Tibor egy helyben szervezett tüntetés után elmondta, hogy még fészert sem látott a fatüzelésre beállított házaknál, majd elmagyarázta, hogy miért került ennyibe, és hogy ment el a pénz

Az interneten markáns vélemények olvashatók az ilyen hírek hallatán, többen kifogásolva azt, ami itt zajlik.
Ócsán és kormányszinten még senki nem kért evégett helyreigazítást.   

Közben a Máltai Szeretetszolgálatosok, mint valami különös hatalmi ág veszik át az önkormányzatól az olyan feladatköröket, mint a Lakossági Fórum. Az ebbéli jelenség előtt több képviselő értetlenül áll, hiszen ők a Szervezeti és Működési Szabályzatból dolgoznak, míg a szolgálatosok képesek spontán csak a polgármesterrel és az alpolgármesterrel megegyezve "akciózni".

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5w1-6E917lNz0c6eoIZrS8EbOUVr6jnjiTeApzYAnjRV9ndaANem véletlen, hogy Ócsán a kormány rezsicsökkentési törekvéseinek következményeként a vízszolgáltató DPMV megvonta a nyári locsolási kedvezményt, ami összességében nem csak a lakónegyedben élők gazdálkodását drágította és nehezítette meg, hanem minden helybéli és szociálisan rászoruló locsolóét Alsópakonyban is.

Jelenleg nem tudni, hogy a tapasztalható működési zavar(ok)nak mi a valós története, és mi a jogi alapja, de az is előfordulhat, hogy valaki azt mellőzve, az előírások ellenére  hatáskörét túllépve járt el. 

Az MSZP lényegében ezeket a túlzó dolgokat kifogásolja akkor, amikor Ócsa-Alsópakony kapcsán a problémákat sorolva, az egészet egy kalandparknak titulálja.

*

2 megjegyzés:

  1. Kétségtelenül helytálló a KALANDPARK megjelölés. Oda költözni és ott élni kifejezetten "NAGY KALAND", és építtetőként építőként is "nagy kaland" lehetett!!!!!!
    Félmillió forint körüli négyzetméter árral megépíteni ezeket a szutyok/lakhatatlan házakat/putrikat, az bizony nem csak nagy kaland, hanem hatalmas üzlet is volt (a FIDESZ körüli cégeknek).

    VálaszTörlés
  2. Vannak témák, amelyekről hallgatni kellene. Ilyen a rezsicsökkentés, az új Btk., a patikaügyek, Ócsa. Ki kell várni a végét. Az európai uniós elmarasztalások pedig menjenek csak a maguk útján, kommentár nélkül.

    VálaszTörlés