2013. augusztus 16., péntek

Heti Válasz - táborélet 6. nap ( - munka és kikapcsolódás)

http://www.jezsu.hu/fenycserkesz/images/stories/nntlogo.pngTovább folyik a cserkészek tábori élete Alsópakony határában a katonai  kiképzőbázis területén. A Magyar Honvédség partner a cserkészek táborozásában. Rengeteg segítséget és technikai eszközt kapnak a katonaságtól.  Például a vizet Alsópakonyról de Ócsa hálózatáról a táborba honvédségi járművekkel szállítják. Így a város is részt vállal, és a lakosság ezáltal egyfajta támogatást nyújt.

Ócsán ismét számos cserkészcsoport volt látható. Többen a Madárvártánál, mások az óvodánál, futottak össze, de voltak olyanok is akik munícióvételezés-közben  találkozhattak a helybéliekkel. 

Közben  a Nagytáborban  is zajlik az élet és érkeznek a látogatók.  
Most az EMMI ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára látogatást tett látogatást és  adott interjút. 

 Kiss Norbert a Nemzeti Nagytáborban.

A Heti Válasz szintén kilátogatott a helyszínre. Ők is készítettek egy videóösszeállítást.


"kalandpark, hősök hegye, több tonna barack"

Az első napon a közös megnyitó után a fő program a tábor kiépítése, otthonossá tétele volt. Az egyes egységek (altáborok) mind saját táborkaput, étkezőt, fürdőhelyet, tábortűzhelyet építenek, s ezen belül még minden őrs saját körletét is kiépíti kerítéssel, kapuval, csajkafával, s a kényelmet szolgáló építményekkel. Eközben elkészült az extrém sportok terepe és elindultak a több rajt összefogó megmozdulások is.

Több helyszínen, forgó rendszerben zajlottak az események, így például a 'Vagány sportok' és a 'Hősök hegyei' helyszínre is folyamatosan érkeztek a résztvevők.

Az előbbin extrém kihívások várták a cserkészeket: falmászás, függőleges Twister, kötélpálya. A “Hősök hegyein” pedig a középkori és modern hadviselésbe nyerhettek betekintést a résztvevők. A középkori hangulatot a kovácsműhely és a királynői lakosztály alapozta meg, ezeket vették körül a tornapályák, ahol a táborlakóknak lehetőségük nyílt dárdát vetni, számszeríjjal és reflexíjjal lőni és pallossal vívni. Aki pedig a korszerűbb technikák szerelmese, az airsoft és lasertag fegyverekkel szállhatott harcba.

Az idősebb korosztályok tagjai táncoktatáson vehettek részt, melyen többek között cha-cha-cha és rocky volt a téma, de a néptánc is helyet kapott. Ők ezen felül lovagolhattak és fogatot hajthattak. Több kisebb program is zajlott eközben, mint például a rapid randi, az elsősegély-nyújtó szimuláció. Az estéket táncház, tábortűz és játék színesíti.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése