2013. május 6., hétfő

Számítógépes álom - pályázat iskolásoknak, számítástechnikai eszközökre ( - képviselői laptopok helyett)

Mint ismert, Horváth Tamás az előző ciklus Pénzügyi-, gazdasági és pályázatkoordináló Bizottságának elnöke javaslatára az akkor leköszönő képviselők nagyon kedvezményes áron megvehették az akkor munkájukhoz használt kétéves önkormányzati hordozható számítógépeket.

Horváth Tamás és a csereként  újravásárolt Asus laptop
Mindez azt bizonyítja, hogy a hivatal által közpénzen bevásárolt és levetkőzött használt számítástechnikai eszköz is megér annyit, hogy azt egyesek maguknak olcsón kivásárolják. Ennek  többszörös szépséghibáján túl azonban az is gondot jelentett, hogy ezt csak szűk körben, maguk közt intézve, úgymond titokban és nem pedig kihirdetve, vagy megpályáztatva esetleg licitálva tették, azaz adták vették ezeket.

Így a nem önkormányzati berkekben fizetett emberek a tucatnyi eszközhöz hozzá sem férhetett. 

Tették mindezt a lakosság teljes kizárásával, önmaguk döntése alapján, és így osztották el a jó állapotú, programokkal telepített laptopokat. Vagyis ezekhez másnak esélye sem volt hozzájutni, hiába volt hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló, vagy éppenséggel jól tanuló helybéli diák. Az akkori gátlástalan helyzetet jól ábrázolja, hogy még a nagytiszteletű atya is szemrebbenés nélkül elvitte a maga kis eszközét úgy, hogy az összeálló új testület tagjainak nem hagytak hátra semmit. Ezért aztán ugyanazok, akik ez az eladást véghezvitték, azt kezdeményezték, hogy az eladott gépek helyett vegyenek újat, ami 3,6 milliót emésztett fel. Azóta a visszaválasztott képviselők két géppel rendelkezhetnek. Mostanság Horváth Tamás és a többség a több milliós laptopokat használja a munkája során a körlevelek és a tájékoztatók olvasásához. Többség, mert egyedül Inczeffy Szabolcs képviselő volt az, aki nem vette át a kiárultak helyére újravásárolt laptopot. Ő az, aki a képviselői munkájához a saját eszközét használja.

Nos, talán ebből is tanulva, és merítve a MÁTRIX Közhasznú Alapítvány 2013-ban olyan pályázatot hirdetett, ahol pont azok juthatank számítástechnikai eszközökhöz, akikre a helyi városvezetés nem gondol. 

A pályázat a felzárkóztatás és esélyegyenlőséget biztosító támogatói program keretében használt számítógépek eljuttatását teszi lehetővé iskolás gyerekek számára. 

A támogatás keretében ötven rászoruló családban élő, 10-14 év közötti gyerek kap komplett (használt, de még használható) számítógépet.

Magánszemélyek: a támogatásra jelentkezhet minden olyan 10-14 év közötti gyermek (tanára által), akinek 2 vagy több kiskorú testvére van, tanulmányi átlaga a 4-est eléri, otthonában nincs használható számítógép.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia: 
  • szülői / gondviselői aláírással nyilatkozni kell a hátrányos helyzetről (árvaságról, létminimum alatt élésről, arról, hogy a családban nincs használható számítógép – néhány mondatban, kézzel írva),
  • meg kell adni a pontos adatokat (olvashatóan a gyermekek és a szülő nevét, gondviselő címét, telefonját, pontos elérhetőségét),
  • mellékelni kell a gyermek 2013-ban keltezett félévi vagy év végi bizonyítványát.
A pályázó gyermek osztályfőnökének az a feladata, hogy egységes szerkezetbe foglaltan a szülői nyilatkozatot és a gyermek tanulmányi eredményét bemutató bizonyítvány iskola által hitelesített másolatát be kell küldenie az alapítvány címére (a pedagógus a pályázatot beküldő személy). Nincs adatlap, se formanyomtatvány.
Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.
Határidő: 2013. július 4., csütörtök (a jelentkezési lap postára adásának legkésőbbi dátuma)
A jelentkezések beküldési címe: 
MÁTRIX Közhasznú Alapítvány
“Számítógép Álom 2013.”
6701 Szeged, PF: 929.
 
*

35 megjegyzés:

  1. Ezeket a laptopokat már rég oda kellett volna adni az iskolának oktatási célzattal.
    Horváth és a brancs nem fog tudni másként megszabadulni ettől a tehertől. És ekkor még a városi költségvetésnek okozott kárról, az adófizetők pénzéről ami ügyebár közpénz, nem is volt szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne álmodozz, egyikük sem fogja az immár négyéves gépeket visszaadni, vagy a rászorulóknak felajánlani. Erkölcsileg és morálisan teljesen elmarasztalhatók, de még a büntetőjogilag is elgondolkodtató, hiszen a tranzakcióval kárt okoztak. Ez a biznisz több milliós kifizetés okozott a költségvetésnek, amit nem az emberekre és nem a városra fordítottak. Ez az igazán pimasz a dologban.

      Törlés
  2. Nézzétek csak meg jól a róla készült képet, az ábrázata mindent elárul. Ez a kép magán hordozza a személyiségjegyeit. A düh, a gőg, a beteges hatalomvágy, a pénzsóvárgás, és az agresszió. Ezen a képen mutatja meg leginkább valódi önmagát.

    VálaszTörlés
  3. A kis buksi nagy hibát követett el, amikor maga mellé vette. Gyakorlatilag lenullázta magát.

    VálaszTörlés
  4. Az a baj, hogy itt közömbösek az emberek. Semmi nem érdekli őket, ezért azt tesznek szemben velük, amit akarnak. Ők csak ezt használják ki.

    VálaszTörlés
  5. Mekkora balfasz vagy, madaram! Gőg, düh, hatalomvágy, pénzsóvárgás, agresszió? E tulajdonságok közül írd már körül kérlek, hogy Tamás mely arcvonásai tükrözik pl. a pénzsóvárgást? De, hogy ezen a képen se nem dühös, se nem beteges hatalomvágyó, az fix. Viszont az írásképed alapján te még mindig csak a fazekat szagolgatod, amiből Tamás már tizenötször fogyasztva, hátradőlve, jóllakva sokszor büfizett kedves egészségére!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, ha evett a húsos fazékból, akkor ivott is rá. Vagy szerinted ez egy józan kép?

      Törlés
    2. Bogaram, csak nehogy a torkán akadjon egyszer a húsos falat ennek a tisztességben megőszült intelligencia vitéznek, mert annak nem büfizés lesz a vége.

      Törlés
    3. Ennél soha nem tudom eldönteni, hogy most ivott, vagy evett.

      Törlés
    4. ne beszélj ilyeneket

      Törlés
  6. Óvatosan a nagyemberrel, mert még a végén eszébe jut, hogy ki kicsoda.

    VálaszTörlés
  7. Nem tudom, hogy benneteket miért irritál ez a képalak.

    VálaszTörlés
  8. 22:55 Ekkora gyomorforgató seggnyalással már rég nem találkoztam.Egészségedre!
    "Imádott" szürke eminenciásunk képét egy jónevű pszichiáter barátomnak mutattam meg, csak úgy, kíváncsiságból.Nem mondtam meg neki, hogy ki ő, mit csinál, és hogy mi az emberek vélemény róla. A róla készített (csak a kép alapján!) pszichoanalízis megdöbbentett, az elfojtott agressziótól az ilyen-olyan rejtett hajlamokon át a gátlástalamságig minden szerepelt. Amikor elmondtam, hogy kiről is lenne szó, csak ennyit mondott: sajnálom Ócsa lakóit.Ha ezek után kedved van, velem vitatkozhatsz, de a szakemberrel kérlek ne tedd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bejegyzésedet megmutattam egy jónevű pszichológusnak, aki a jellemedet elemezve megdöbbentő szakvéleményt adott rólad. Megkíméllek a részletezésétől.

      Törlés
    2. Hogy jött ez össze a Szűccsel? Csak nem olyan zsák a foltját alapon?

      Törlés
  9. Megnézném magamnak azt a pszichiátert, aki egy fénykép alapján véleményt formál, sőt egyenesen pszichoanalízist készít valakiről és ráadásul a Hippokratészi eskűjét megszegve ezt még a barátjával közli is! Minimum ugrik az orvosi diploma! Sanda gyanúm, hogy magadat kellene megvizsgáltatnod. Így ismeretlenül is sajnállak az eredmény megismeréséről!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az RTL-en számos ilyen pszichologikust látni hallani amint véleményt alkot egy karakterről pár mondat, vagy kép alapján. A mai világban ehhez nem kell különösebb összeesküvés.
      Szóval nem is értem, mi a bajod azzal, ha valaki megmondja a frankót?
      erről az emberről pedig még a bíróság sem volt hajlandó kimondani, hogy nem igaz amit róla tudunk.
      A laptopozás már eleve egy olyan jellemkép, ami csak számodra nem megvetendő. Tőled ezek szerint az italozás, a TB kassza ilyetén történő igénybevétele sem elítélendő. Ezek szerint annál szimpatikusabb valaki, minél züllöttebb? Valóban ez a jó hivatalnok típus? Gondolkodj már el magadon.

      Törlés
    2. Miröl zagyválsz? Milyen bíróságról? Eszednél vagy te szerencsétlen? Az látszik, hogy anyatej helyett az RTL-t szívtad magadba. Szánlak!

      Törlés
    3. Kedves csimbókos paksi mogyoró! Mit képzelsz?! Azt hiszed, hogy kiállított egy írott, hívatalos kórismét és a kezembe nyomta? Talán ennyire még te sem vagy ostoba. Nem, szóban közölte a képen látható lény főbb jellemvonásait, méghozzá alapos pontossággal. Úgy, hogy ő személyesen nem is ismeri, csak a kép alapján. Több mint harminc év klinikai, és kutató munka után egy tekintetből és arcvonásból sok mindent ki tud olvasni egy szakember. Amire külön felhívta a figyelmem, az a dacos, konok, gyűlölettel átitatott tekintete.

      Törlés
  10. Kell neki a futtatás, mint egy falat kenyér. A nagyember imázsa a béka segge alatt. Így bajban lesz jövőre.

    VálaszTörlés
  11. Nem kell ehhez orvosi diploma, ismeri őt minden helybéli. Az ország másik végében talán elmegy a süket szöveg, ahol még nem hallottak róla. Az ember nem tudja eldönteni, hogy megvesse a pitiáner laptop ügyletért, vagy sajnálja érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miként lehet az, hogy amit ez a mámoros lángész kiötlik, az a hülye testületi többség megszavaz?
      Az öreg vályogházat szintén ez a józanéletű nagyképű bontatta el a haveri körrel. Most meg ott tátong az Ágasház udvarán az üresség. A parasztháznak meg hűlt helye.

      Törlés
  12. Laptop és paraszházon /Lakatos cigányház/ kívül van még a tarsolyotokban valami? Elő vele! Ezek ugyanis azon kívül, hogy valótlanságok, mára unalmassá váltak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a ház városi tulajdonban volt. Testületi döntés nélkül nem intézkedhetett volna a sorsáról senki. Főleg nem egy, vagy két személy. A többség és a lakosság nem is tudott Horváthék rombolásáról, a dózeroltatási tervéről. A haverok mind besegítettek a kútról és tűzéről. Még a Zsuzsikát is bevonták, amikor kiküldték a városüzemeltetés teherautóját. Pedig az adózók pénzéből fizették a maszek rombolást. A Zoli is benne volt ebben az üzletben, de az örökségvédelem nem tudott róla. Több ember pénzt, lehetőséget kapott az engedély nélküli bontással A várost az elbontással anyagi kár érte, az önkormányzatot pedig vagyonvesztés. A választások után ehhez ugyanúgy hozzáfognak nyúlni ügyészi részről, mint most a Bajnai HajdúBét ügyéhez. Csak ne mosdasd a bűnösöket és ne cigányoz és ne szenyázz itt névtelenül,. mert az is vétkes, aki védi ezt a bandát. Ha pedig ez a duma nem tetszik, akkor élj tisztességesen, vagy jelents fel a blogon keresztül, ahogy tettétek folakkal is, de tudtommal azt bebuktátok. A végtelenül erkölcsös és az antitisztességesen anonim. Szégyen ez minden városlakókra nézve. Mocskos helyi fityeszesek.

      Törlés
    2. Mit hablatyolsz névtelenségről névtelenül?! Komolyan gondolod amiket ideírogatsz? Ha a fele igaz lenne már régen a bíróság előtt állnának, ahogyan a Dönti. Erről pont ő gondoskodna. De ha ilyen jól informált vagy miért nem jelented fel őket névtelenül /elvégre a névtelen rágalmazásban elég gyakorlatod van/? Minek várni a választásokig?!

      Törlés
    3. Te is unalmas vagy, de ezt majd jövőre úgy is tapasztalni fogod.😊
      A tarsolyodba, meg tedd bele a valótlan laptopod, igyál rá egyet és húzzál a pi..ába.

      Törlés
    4. A tuskóság ezen a blogon nagy erény! A nyerők között vagy!

      Törlés
    5. Neked is valami kificamodott értékmérőd lehet, ha a milliós nagyságrendű közpénzek magánkézbe vándorlását úri cselekedetnek, az kifogásolókat meg tuskónak értékeled.
      Az olyan alakoknak, akik a közösség javait elherdálják semmi keresni valójuk a közéletben és a pártban. A laptopokat kiáruló és a városának kárt okozó Horváth Tamással normális ember nem alkothat egy közösséget. Ő tanárhoz, politikushoz, önkormányzati funkcionáriushoz, és a választókhoz is méltatlanul járt el. Gátlástalan ember, aki félseggel tanár a gimiben és a másik felével meg állítólag főállású polgármester, de a megyei közgyűlésben is ott téblábol az elnök haverjaként, valamint több gittegyletben tölt még be tisztséget úgy, hogy az már felháborító. Mindezek ellenére a több csatornából szerzett jövedelme után még szüksége volt a az Ócsa megcsúfolásra tetteivel ami közt az előttem soroltak is benne értendők.
      De ha csak azt a kérdést teszed fel magadnak, hogy egy ilyen milliomosnak, aki már a telekspekulációtól és a felvásárlásoktól sem áll távol, mi szüksége volt arra a szaros áron aluli laptopokra, akkor talán megkapod a választ a tuskósság és a közvagyont érintő károkozás mibenlétére.

      Törlés
    6. Még szerencse, hogy azt a kecskést aki ebben a játszmában közreműködött, és a cuccot felmarkoló egykori képviselőket, köztük a Zsoltot, a református lelkészünket, vagy a továbbszolgálók közül az Ibolyát és még sorolhatnám a neveket, nem tartod elég tuskónak. És ekkor még a két Horváthról, a Tamásról és a Zoltánról nem is értekeztünk, de felhozhatná bármelyikőtök a Bukodi nevét is, aki nem csak a családcentrikusságával és tisztességével hívta fel magára a figyelmet, hanem az ebbéli ügyletekkel is. Ők mind egy tisztes társaság tagjai, ahogy a velük szimpatizánsok is. A parasztok meg a tuskók azok a helybéliek, és a blogolók, akiknek a vagyontárgyak ebbéli kiárusítása nem tetszik. Mert ugyebár a népnek nincs, és nem lehet önérzete, csak a kétes hivatalvezetőknek.
      Tudod a Fidesz most tucatszám termeli ki és dobja felszínre az efféle alakokat. Szerinted a jobbközép mikor és hogyan fog megtisztulni az ilyen emberek társasában?

      Törlés
    7. kifizettetni velük és irány a börtön!

      Törlés
    8. május 9. 16:16
      Nyerők közt nem az olvasó, és nem a köznapi ember van, hanem a tuskó haverjaid, akiket annyira védeni próbálsz. Hacsak nem magad vagy a laptoptolvajok vezére.

      Törlés
    9. 17.09 Csak a tények kedvéért: 1990 óta az egyetlen alpolgármester, aki félállású /nem főállású/, és a gimiben is félállásban tanít, pedig főállásúként is megtehetné /dupla fizetésért/! Ami a kificamodott értékrendet illet: a magadfajta "állítólag" emberek értékrendjéhez nincsen hozzáfűzni valóm. Bejegyzésed téged minősít!

      Törlés
  13. Én szeretem ezt az arcot.

    VálaszTörlés
  14. Alkoholos mámorban összetörni magunkat szintén nagy erény, ebben ki is a nyerő?

    VálaszTörlés
  15. a f...t foglalkoztok ennyit ezzel a vén buzival, jövő ősszel ki kell b...ni az önkoriból oszt jó napot

    VálaszTörlés