2013. május 2., csütörtök

Önkormányzati segély néven lesz elérhető a szociális támogatás ( - helyben bővülhet a kör)


Az átmeneti segély, a temetési segély és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás egy ellátássá, úgynevezett önkormányzati segéllyé alakul a szabályozási háttér áttekinthetővé tétele érdekében. 


 Magyarország kormánya célul tűzte ki a szociális ellátások rendszerének átláthatóvá tételét. Az átmeneti segély, a temetési segély és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás a támogatást kérő és családja életében fellépő válsághelyzetek kezelésére szolgál. 

A három ellátás tehát céljában és a megállapítás eljárásrendjében is nagyon hasonló, önálló ellátásként való fenntartásuk nem szükséges, ezért indokolt az összevonás.




E támogatások megállapítására a törvényi felhatalmazás alapján alkotott önkormányzati rendeletek szerint a települési önkormányzat képviselőtestülete jogosult.

Ócsán ismerve a testületi többség összetételét, és döntéshozatali előéletét, bizony a személyes kötődés, a hovatartozás, és az elfogultság is beszövődhet a támogatások odaítélésébe.  
Az alsópakonyi telep indulása és az ottani segélyezésre szorulók támogatása pedig nem tudni, hogy mennyire fogja megviseli a büdzsét és az érintett őshonos lakosságot. A városvezetés ez ügyben ugyanúgy titkolódzik, mint az ezt érintő minden egyéb vonatkozásban. A kérdést felvetőt pedig majdhogy nem lehülyézik, vagy arroganciával lekezelik. A tudatlanság és a lakáj képviselőség minden formája megtalálható az ócsai többségi irányításban.
A városvezetői munka így szinte leredukálódik a lakossági pénzbeszedés intézményesített formájává.  
*

1 megjegyzés:

  1. Valóban, a tudatlanság minden formája megtalálható a fenti bejegyzésben! A szociális támogatások odaítéléséhez a képviselőtestületnek semmi köze, azt törvény szabályozza, így sem személyes kötődés, sem hovatartozás, de még csak elfogultság sem játszhat szerepet. A testület nem tudja, nem tudhatja kik részesülnek segélyben! Újabb ékes bizonyíték a bejegyző felkészültségéről.

    VálaszTörlés