2013. május 3., péntek

Az őrülten gonosz, ki akkor boldog, ha minket üthet ( - szocialista)

Tovább növelheti az Orbán Viktorra és a Fideszre nehezedő politikai nyomást az európai unió – ismerte el a tekintélyes német konzervatív lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). 

Az újság Elnök Úr címmel közölt portrét Martin Schulzról, az Európai Parlament elnökéről. Arról a Martin Schulzról, akinek már-már Magyarország és Orbán Viktor fóbiája van, többet foglalkozik hazánkkal és a kormányfővel, mint azzal, amivel valóban kellene

Daniel Cohn-Bendit és Martin Schulz. Magyarországgal kelnek és fekszenek, Orbán Viktor fóbiájuk gyógyíthatatlanEzúttal is kibújt a szög a zsákból. A német lap portréjából kiderült, hogy Martin Schulz szerint egyedül a Magyarországot fenyegető szankciók jelentik a jogállamiság utolsó biztosítékát. „Schulz láthatóan élvezte az elbocsátott bírókról, az államilag elhallgattatott és cenzúrázott, elfojtott médiumokról és a zsarnoki budapesti kormányról folytatott, valójában szomorú vitát, hiszen megmutatkozott, hogy Schulz szerint szankcionálni kell Magyarországot” – írta a FAZ. A német napilap leszögezte, az európai jogállamiság és a nemzeti makacsság birkózik egymás ellen.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung az Európa Parlament elnökéről megjegyezte, hogy ha rajta múlna, Magyarország uniós tagsága is veszélybe kerülhetne, mert Martin Schulz szerint a parlamenti frakcióknak kell elismernie Orbán Viktort, ellenkező esetben az Európai Uniónak Magyarország közösségi tagságát is mérlegelnie kellene.

Ez már csak azért is érdekes elképzelés Martin Schulztól, mert az unió a leggyengébb láncszemeket sem utasítja ki a belső körből, ellenkező esetben még a teljes államcsődtől is megment tagállamokat, és még a legrenitensebb országokat sem fenyegeti meg a közösségi kiutasítással. Úgy tűnik, mintha Martin Schulz mindenkit szívesen látna az unióban, csak Orbán Viktorral és Magyarországgal ne kelljen közösködnie.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése