2013. május 4., szombat

Tuti Bokros a forgatagban - ismételt irányváltás ( - megélni és túlélni a politikát)

Lehet-e betelni azzal a múlt heti hírrel, hogy pártot alapított a csomagos. „Őszinte politizálás” szlogennel, Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) néven. Az egykoron Horn Gyula jobbkezeként, a magyar családok nyakát szorongató Bokros Lajos, Pusztai Erzsébettel, a renegát MDF-es képviselővel; Cselényi Lászlóval, a Duna TV korábbi, pénzeket elsípoló elnökével; a volt MSZMP-s, ma brüsszeli alkalmazott Kajdi Józseffel; és az elbutulás jeleit mutató Pálfy G. István újságíróval vágott bele ismét a politikába. 

A szocialistából szabadelvű konzervatívvá átvedlett hazaáruló kissé meglepő lépésre szánta el magát. Bár amióta az MDF megszűnt, a jogutód JESZ pedig lapátra tette, egyfolytában azon agyalt, hogy miként lehetne helyzetben maradni. De mégis: Miért pont konzervatív pártot alapított? Hogy talált ehhez hűséges pincsi kutyákat? Egy ilyen „terhelt” nevű alak mit keres egyáltalán ma a politikában? Ki fog erre szavazni?

Bokros jogilag az Európai Parlament MDF által bejuttatott képviselője. Bár érthetetlen, hogy mikét lehet az, mikor az MDF már nem létezik. A jogutód JESZ pedig arra kérte, hogy adja vissza a mandátumát. Amit bajszos-Bokros, elveire hivatkozva, nem tett meg. Mert a mandátum Európában is a személyhez kötődik. Így az őt kijuttató párt, vagy annak jogutódja, hiába szeretné visszahívni, nem tudja. Szép kis színjáték ez. Veszi fel az eurót, miközben mocskolódva szidja az Orbán-kormányt és a pártja már rég kizárta.

Legutóbb odáig vetemedett, hogy az Európai Parlamentben, a Konzervatívok és Reformerek nevű jobbközép frakció nevében azt merte mondani, hogy „a Fidesz a kommunista alkotmányfelfogáshoz tért vissza”. Miközben a tét az, hogy vajon számíthat -e a közeljövőben politikai, vagy gazdasági büntetésre Magyarország az unió vezető intézményeitől. Hazaárulás a javából. 

Miért gondolják úgy, ha nem is sokan, hogy Bokros Lajos lesz a megfelelő politikai vezető, aki arra hivatott, hogy a szabadelvű konzervativizmust képviselje Magyarországon?

Tuti -  és anti B
 
Nagy kérdés, hogy ki fog még Bokros mellé állni? És persze talány az is, hogy ki a fene fog szavazni arra, aki egykori csomagjával milliókat tett tönkre? Ki támogatja azt, aki a Horn-kormány tagjaként, a forint 9%-os egyszeri leértékelésével próbálta az importot felpörgetni, aminek következtében történelmi mértékben csökkent az átlagbérek reálértéke? Akinek köszönhetően egy évig valóban volt Magyarországon tandíj. Aki megszüntette a fogászati ellátás ingyenességét. Aki gyermekgondozási segélyre, családi pótlékra, gyermeknevelési támogatásra jogosultak körét szűkítette, majd minden családtámogatást lenullázott. És aki valóban felemelte a nyugdíjkorhatárt.
Talán csak azok, akik látták nemrég a bunkó Hajdú műsorában táncikálni...



*

4 megjegyzés:

  1. Bajszos, szemüveges, sunyi, köpönyegforgató, politikus, tanár.
    Nagy ügy, ilyen állat helyben is él.

    VálaszTörlés
  2. Mutasson valaki egyet a mai vezetők közűl aki nem köpönyeg forditó!!!!!

    VálaszTörlés