2013. május 23., csütörtök

Szinte csak nálunk nem sikerül kerékpárútat létesíteni ( - Ócsa, úttalan utakon)

Hiába az állami beruházás a devizahiteles telep, és a sok ígéret, jó darabig nem indul meg a fejlődés, és belátható időn belül biztos nem lesz kerékpárút Ócsán.

Nem sok jót kapott Ócsa az alsópakonyi beruházás hozadékaként. Hiába támogatta a projektek Ócsa vezetése teljes vállszélességgel. Hiába Horváth Tamás alpolgármester, és Horváth Zoltán építész közreműködése, Bukodi Károly polgármester ténykedése, és Szűcs Lajos többszörös elnök, helyi lakos helybeli léte, a város gyakorlatilag semmit nem prosperált az állami mentőprogramból.  

Az itt létesített új falu építői immár levonultak, a régi majort nem kötötték rá a víz- és csatornahálózatra, és az ígért kerékpárút nem éri el Ócsát. 
Pedig ez ígéret volt. 

Már tudjuk, hogy a városban nem lesz kerékpárút. Hiába volt a beruházásbeli alárendeltség.
Sok helyütt azonban ezért nem kell alárendeltként viselkedni. A szomszédos Bugyi településen a helyi vezetés képes volt megtenni azt, amit Ócsán a sorolt személyek egyike sem. És ezt jól tudja Szűcs Lajos ócsai lakos, országgyűlési képviselő, megyei elnök és a párt azori utazója is, hiszen Bugyi településen saját kezűleg adta át azt, amit Ócsán nem. Amit nálunk személyes jelenlétével és az együttes erővel sem ért el a város azt másutt nélkülük is sikerre vitték. 

Bugyin EU támogatásból valósult meg a gyalog- és kerékpárút építése. 

 http://img.szucslajos.com/2010/09/meghivo1_444_20100901161508_998.jpg
Lassan két éve, 2010. július 27-én vehették Bugyi Nagyközség lakói birtokba a Kossuth Lajos utcai gyalog- és kerékpárutat. Az akkori ünnepélyes átadáson részt vesz Dr. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Dr. Szűcs Lajos,  Pest Megye Közgyűlésének elnöke is.

Ócsával ellentétben ezért nem kellett a kormánnyal semmilyen megállapodást kötnie, nem kellett különböző megterhelő dolgokat a nyakába vennie. 

Csupán az önkormányzat odafigyeléséből, tenni akarásából és jó munkájából fakadóan sikerült a fejlesztés. Bugyi településen sok szülő fellélegezhetett immáron két éve, hogy gyermeke immáron nem a hatalmas tehergépjárművek között kerekezik, hanem biztonságos terepen jut el céljához.


A munkájukat gyalogosan, vagy kerékpárral megközelítő, és egyéb ügyeiket intéző emberek is megelégedéssel veszik tudomásul a kényelmesebb és jóval egyszerűbb közlekedést, mivel a kerékpárút végig folyamatos haladást biztosít a rajta közlekedők számára. Az alternatív közlekedést előnyben részesítők, ezzel a beruházással a község teljes egészén áthaladó közúthálózat mellett 5 km hosszú egybefüggő gyalog- és kerékpárúton közlekedhetnek. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFKU1p7V0oAgcBwH0wAgFw0A6v7KLC3nGAIBIuvo0tb17isERqURPQFKzvQLYfr5JAnB2y16uHRsYnjXE7iE2w7JpZok6GfUu9JYl0MkYu5ukd22yGUKUBjkLsq04tlrB7tlKiE9Ftvtk/s1600/Sz%25C3%25BCcsi-Bugyi+ker%25C3%25A9kp%25C3%25A1r%25C3%25BAt.png

Megnyitóbeszédet Somogyi Béla polgármester és Szűcs Lajos a Pest Megyei Közgyűlés elnöke mondott. 

Tehát Szűcs doktor tudja, hogy ez milyen lehetőségeket rejt magában és milyen előnyökkel jár a lakosságot érintően. Ezért elképzelhetetlen, hogy Ócsán, ahol él, ezt nem szorgalmazta és nem segítette.

http://www.kerekvaros.hu/wp-content/themes/Wordpress_Magazine/images/BAM_logo.jpgMint többször említettük Ócsa a térség legkevésbé fejlődő városa. Lassan mindenben hátrányt szenved. Itt még kormányzati közreműködéssel sem lehet biztonságosabbá tenni a közlekedést a járdahálózat kiépítésével. Hiába az ígéret, nem képes azt számon kérni senki. Még az országgyűlési képviselőnk sem segít elérni, a szomszédos nagyközségbeli szintet. 

Ócsán a lakos ha járdát akar, akkor azt maga építi, ha kerékpározni akar, azt csak a foltozott toldozott úttesten teheti a nehézgépjármű forgalom mellett.  Ócsán a különböző városrészeket (Alsópakony, Felsőbabád) nem köti össze sem járda, sem kerékpárút. Így sem a tanösvényt, sem más nevezetességeket nem lehet elvárható, biztonságos mód körbekerekezni, mert nincs erre kiépített út.

Alsópakony leendő új lakóinak sem adatik meg majd a biztonságos városba jutás, mivel az összeköttetést biztosító beígért kerékpárút-beruházás is dugába dőlt Ócsán.

*

15 megjegyzés:

  1. Nagyon gáz ez a város, de amilyen a vezetés, és a választóik, azt kapják.

    VálaszTörlés
  2. Ez igaz. Szemét mindenhol, rendezettlenség, ami elkészül az is olyan ócsai módra, mindenki azt csinál, amit akar. Lehet inni a boltok előtt, a lóvaskocsi teleszarhatja a várost, a fákat tetszés szerint nyirbálják az útak mmentén. Ez a kátyúzás is találomra történt. Vicc az egész. Kár, hogy ezért a káoszért nem lehet egy vezetőt sem felelősségre vonni a városban.

    VálaszTörlés
  3. Mert te ki a retek vagy, hogy mindent jobban csinálsz?Jövőre megmutathatod!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel az erre hivatott személyek csak a pénzt viszik, így nem nehéz felülmúlni őket. Nem csak szerénységben, hanem bárminemű jótettben. Remélem nem egy szoknyavadász, vagy lányok után koslató emberre szavazol akkor, amikor a helyi élet továbbviteléről kell dönteni. Ahogy mondod, a mostani retek nem jobb, hanem rosszabb bármelyik elődnél. Remélem jövőre magad is megmutatod.

      Törlés
    2. Én vagyok az bélám a retek anyád, hát nem ismersz meg?
      Ezért neveltelek, hogy így beszélj rólam?

      Törlés
    3. na az anyázást most fejezd be mert én sem emlegettem a tied.vagy add meg a címed és a faxodnál fogva húzlak ki édesanyám sírjához. Persze ennyire nem vagy bátor igaz?

      Törlés
    4. Te harcias csődör! Miért zavar, ha más is olyan bunkó névtelenül, mint te?!

      Törlés
    5. Csak azért mert én nem emlegettem senki anyját.Akkor ő miért merészeli másokét.De te is kiírhatod a neved megkaphatod helyette!

      Törlés
  4. Vajon miért épült a bölcsőde "lövészárok" nagyságú ablakokkal? Nem is beszélve a tető megoldásával, az egyenesen csúf, a praktikusságról nem is beszélve, olyan mintha beesett volna a falak közé? Aki tervezte, vagy jóvá hagyta, kinek akart megfelelni? Lehet, hogy így fog Nívó-díjat kapni a tervező?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na asszem, ezután a bejegyzés után, te is le leszel retkezve:)

      Törlés
  5. Ha lövészárok nagyságúak lennének de jó lenne.Azok az ablakok csak lőrésnyire sikeredtek.

    VálaszTörlés
  6. 20:48 Köszi a kiigazítást, neked van igazad, rosszul írtam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi hozzáértő építész! Irigyelem a városotokat!

      Törlés
    2. A népítélet tudom, hogy nem számít, de mégis Horváth Zoltán a helyi Mekk Elek.

      Törlés
  7. 13:47 Tetszik a megállapítás és találó.

    VálaszTörlés