2013. május 1., szerda

Bízzunk Istenben, s tartsuk szárazon a puskaport! ( - nem árt résen lenni)

Ötven, magát értelmiséginek mondó osztrák és német, szakmájukat tekintve színházi ember, író, költő, filozófus, publicista, zenész, tudós, képzőművész március végén közzétett kiáltványban buzdítja Európa polgárait a magyar kormány megdöntésére.

Boros Bánk Levente, Sinkovics Ferenc és Fricz Tamás. Nemzeti elkötelezettségű civil értelmiségiek beszélgetnek (Fotó: Horváth Péter Gyula)Lázadást szítanak, Magyarországot a kontinens „rothadó gócának” nevezik. Mint írják, a magyar népet „fel kell szabadítani” az Orbán-kormány „módszeresen fasizálódó” uralma alól. A kiáltványt a marxista nézeteiről elhíresült dramaturg, Klaus Pierwass szövegezte, melyben a szélsőbaloldali és a balliberális nézetek egybefonódnak.

Erre a példátlanul durva és ellenséges értelmiségi provokációra válaszul a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány április elején hazánk védelme érdekében meghirdette nemzetünk szellemi honvédelmét. Felszólítottak minden közéleti gondolkodót, értelmiségit, a tudomány embereit, tömörüljünk egységbe azért, hogy a hasonló megnyilvánulásokra békés eszközökkel, tényekkel, igaz érvekkel tudjunk reagálni.

Csizmadia László, a CÖF alapító szóvivője, a CÖKA elnöke a Szentimrevárosi esték múlt heti rendezvényén bejelentette, hogy már négyezren csatlakoztak a Szellemi Honvédelem mozgalomhoz, amelynek tábora napról napra bővül. 


A beszélgetés teljes szövege itt olvasható: http://magyarhirlap.hu/a-kuzdelem-kellos-kozepen-vagyunk
PolgárPortál
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése