2013. május 21., kedd

A dugábadőlt terv, és a megvalósítatlan ígéretek után még fizethetünk is ( - Alsópakony és ami vele jár)

Egy fillérébe sem kerül, mégis ötmillióért fogja őriztetni a félig üres alsópakonyi kormánynegyedet az ócsai önkormányzat haszon nélküli (nonprofit) városüzemeltetési cége. 

Ezt az információt nem a helyi városvezetés, hanem a Blikk hozta nyilvánosságra.  Hiába az ígéret, csak Ócsára száll a költség. Buzáné Icsó Zsuzsanna állítólag  árajánlatot is kért már be egy helyi cégtől.

http://maps.googleapis.com/maps/api/staticmap?center=Magyarorszag+2364+%C3%93csa+Hal%C3%A1szi+K%C3%A1roly+utca+4.&zoom=15&size=250x180&scale=1&maptype=roadmap&sensor=false&markers=color:blue%7Clabel:X%7CMagyarorszag+2364+%C3%93csa+Hal%C3%A1szi+K%C3%A1roly+utca+4.Mint ismert a városüzemeltetés az önkormányzat jóvoltából korábban már többször foglalkoztatta a helyi illetőségű Uniform-Team Kft-t. Ők védték a volt szemétlerakót akkor, amikor a Lakatos-ház romjait odahordták és ők voltak azok, akik az elkészült szarkofágot a városüzemeltetés szivattyújával és tömlőjével őrzés címén locsolták a mérőkútból.  
A magánházba jegyzett kft az önkormányzatnak már sok millióért végzett tevékenységet. Amolyan házibarát cégnek számít bensőséges körökben, hiszen milliós szerződései voltak már. Egyik sem jelentett még megterhelő feladatot a számukra. Így nagy az esélye annak, hogy ismét Ők kerültek képbe az árajánlat kapcsán.

Úgy tudni,jelenleg hat őr teljesít szolgálatot nappal és nyolc-tizenkettő éjszaka az alsópakonyi üres házaknál. Ez az őrzés nem lesz olcsó mulatság később sem. Számítások szerint  csaknem ötmillió forint fogja terhelni a költségvetést havonta. Ennél nagyobb összeg nem valószínű. De még így sem érthető, hogy ez ügyben miként és hogyan előzhette meg az árajánlat bekérése a képviselő-testületet, hiszen erről sem előterjesztés, sem vita, sem döntés nem volt.  
Feltételezhetőleg a városüzemeltetés drágán fizetett vezetője sem kockáztatja meg a havi bérét és illetményét egy magánakcióval, ezért nem lehet kizárni, hogy a háttérben a két városvezető egyéni buzgóságából eredő ügyintézése rejlik. 

A lakóházak védelmét ebben a hónapban még a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. látja el, május végével ez átkerül a telep a leendő bérlőivel szerződő Nemzeti Eszközkezelőhöz, illetve Ócsához.
– A mintegy húszhektáros állami terület őrzése jelenleg körülbelül nettó 180 ezer forintba kerül naponta – közölte a Blikkel az MNV. A vagyonőrök 1083 forintos, a kutyás vagyonőrök 1100 forintos óradíjért dolgoznak. A szolgáltatást a komplex vagyonvédelmi keretszerződés alapján rendelték meg, amelyre 2011-ben írtak ki nyílt közbeszerzési pályázatot.
Júniust követően ettől a tehertől kíván megszabadulni az eszközkezelő. Így kerülhet majd át Ócsára ez a teher. Persze ehhez szükség volt némi egyeztetésre, vagy tárgyalásra, de erről a polgármester és a helyettese nem beszélt, a legutóbbi ülésen nem számolt be. Viszont nem feltételezhető, hogy az állami eszközkezelő lemondana a tulajdonáról akkor, amikor az őrzés gondjait és terhét átadja a városnak.

A városvezetés meg nem tudni milyen alapon, vagy előnyök reményében veszi a lakossági kassza kárára át az állami terület őrzését.

Zárt mintatelep. Az első beköltözést követően sem lesz szabadon látogatható, hiszen továbbra is őrzik majd a telepet

Alsópakony kapcsán már sokat írtunk eddig is. Ismerjük és tudjuk azt, amit másutt nem szólnak, nem preferálnak.  Mostani információk szerint szó nincs az őrzés meghirdetéséról, vagy közbeszerzés indításáról. Arról sincs hír, hogy több cég pályázott volna erre a tevékenységre. Még ismert árajánlatok sem kerültek szem elé, és a városüzemeltetés kapcsán is csak egy kizárólagos cég került előtérbe.

Az őrzésre nyilvánvalóan szükség van, mint a szemétdombnál, és ahogy másutt is, hiszen ha nem tudják feltölteni az üresen maradt házakat, akkor azok önmagukban hordozzák azt a potenciális veszélyt, hogy feltörik. 
Bár korábban azt nyilatkozták az illetékesek, hogy az ócsai Rendőrőrs lesz hivatott Alsópakony rendjének védelmére, és ezért a város nem kis pénzt invesztált e célra, most mindez mégis kevésnek bizonyul. 

A Blikk szerint volna esély a beköltözésre a rászorulók részéről, de illegálisan. Ezt azonban nem szeretnék.  Mindenki fizető bérlőket vár, de ők valahogy nem akarnak ide jönni. Ezért kell valakinek az építményeket védeni. 

Már csak az a kérdés, hogy ez miért a város és az itt élők plusz feladata? 
*

15 megjegyzés:

  1. Eddig arról pofáztak,de jó lesz ez a projekt a városnak,most meg még az őrzést is mi fizetjük.
    Bravó!
    Hányan laknak még jól,ebből a mutyi telepből?

    VálaszTörlés
  2. nem a város tulajdona lesz a telep, így nem is a város fizeti az üzemeltetési költségeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor a helyi vállalkozó ezt a nyomortelepet biztos ingyen őrzi majd. Icsó Zsuzsi, pedig csak karitatív módon segített a kerítésben, amikor árajánlatot kért be, mert különben semmi köze és szerepe ebben a történetben. Az összes hírportál meg hülye, hogy erről ír.

      Törlés
    2. Nem üzemeltetési költségekről van szó, hanem az őrzéséről.

      Törlés
  3. A címben másodikként szereplő állítás, amely azt sugallja, hogy az önkormányzat a város pénzén fogja őriztetni a lakóparkot egyszerűen hazúgság! A városüzemeltetés ugyanis tisztességes haszon fejében tett ajánlatot a működtetésért felelős eszközkezelőnek a feladat ellátására. Tehát nemhogy a mi pénzünkön őriztetik, hanem még bevételt is generál kifejezetten ócsai emberek foglalkoztatásával! Sajnálatos, hogy fo-lak mindenféle bulvár kacsának bedőlve szokás szerint félretájékoztatja a város lakosságát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebből a bizniszből megint egy pár ember fog tisztességes haszonot húzni, nekik fog bevételt generálni, nem a városnak. Hazugság minden szavatok, ahogy hazugságon alapul az egész lakópark ügy is. Az egész nem szól másról, csak a lenyúlásról. Szégyen amit ezzel az országgal csináltok.

      Törlés
    2. A laptopokra is tisztességes haszon fejében lett ajánlat téve,arról mit tudsz mondani te nagyon jól informált,arról mi a sugallat?
      Azt se a mi pénzük bánta igaz?
      Úgy látom,csak a gusztustalankodásra,meg a lenyúlásra futja az intelligenciából.

      Törlés
    3. Te nem gusztustalan tapló! Milyen "mi pénzünkről" pofázol? Talán fizesd meg becsületesen az adódat, mielőtt beleböfögsz az éterbe!

      Törlés
    4. Igaza van! Fizesd meg az adód.
      Hogy legyen miből az azori szigetekre utazni, hogy legyen miből az autót teletankolni, hogy legyen miből a nagymenőt játszani, hogy legyen miből laptopot venni, és legalább te legyél becsületes, ha már ők nem azok.

      Törlés
  4. Te, nagyon okos! Éhes vagy?!

    VálaszTörlés
  5. Ismét őriztetik a semmit az ócsaiak pénzén. Köszönjük Bukodi Károly.

    VálaszTörlés
  6. Nem kell ide az önkormányzati kft, és a haveri visszatérítős cég. Majd a beköltözők közmunkában őrzik az üres házakat. Így két legyet üthetnek egyszerre: munkahelyet is teremtettek és nem kell a mutyizós örzővédővel korrumpálódni.

    VálaszTörlés
  7. Ha az őrzést a város fogja fizetni, akkor ezért valakinek felelnie kell.

    VálaszTörlés
  8. Mitől lettél ennyire kultúráltan ideges Bélám?

    VálaszTörlés