2013. május 6., hétfő

Rájátszás - ismét meghírdették a dohánybolt pályázatot ( - Ócsán már nemigen rugnak labdába)

Ismét írták a dohánybolt pályázatot. Az új eljárásban elsősorban a 2000 lélekszám alatti településeket favorizálják, mert sok hely van, ahol jelenleg egyetlen egy érvényes jelentkezés nem volt. Másodsorban az ennél nagyobb településeken élők ismételt lehetőségként  vehetnek részt, amennyiben az adott  településen további 2000 főt meghaladó lélekszám esetén még nincs kiosztott elbírálás.

Vagyis a nagyobb településeken, - mint akár Ócsa, - az alapon túli 2000 főt számlálva, minden további 2000 fő után egy dohányértékesítési engedély kiadható. 

Mint beszámoltunk róla, Ócsán az alábbi őt fő kapott lehetőséget dohánytermékek kiskereskedelmi forgalmazására. 

HU2018

Ócsa

Bondor Zoltán
HU2018ÓcsaBorbély László
HU2018ÓcsaDr. Nagyiványi Szabolcs Dávid
HU2018ÓcsaLázár Zoltán
HU2018ÓcsaSzolcsányi Barna Csaba
18

Így nagy valószínűséggel városunkban több engedélyt nem bocsájtanak ki.

Más helyeken, azonban lehet még üres hely, ezért még érdemes lehet rátekinteni a kiírásra. 

A Magyar Állam a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére jelen pályázati kiírással nyilvános koncessziós pályázatot ír ki.

A dohánytermék-kiskereskedelem 2013. július 1-jét követően kizárólagosan a Magyar Állam hatáskörébe utalt tevékenység lesz, melynek gyakorlását az állam koncessziós szerződéssel meghatározott időre átengedheti a pályázaton nyertes személyeknek.

Pályázó lehet minden olyan, a pályázat beadásakor 18. életévét betöltött bel- és külföldi természetes személy, aki megfelel a jelen Pályázati Kiírásban megfogalmazott követelményeknek.

Az Fdvtv. 6. § (2) bekezdése szerint, ahol az állandó lakosok száma a
  • 2000 főt nem haladja meg, legfeljebb egy,
  • 2000 főt meghaladja, legalább egy és minden kétezer fő lakos után további egy jogosult végezheti a dohánytermék kiskereskedelmi tevékenységet.
A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésének időbeli hatálya: a koncessziós szerződés valamennyi fél által való aláírásának napjától számított 20 év.
A koncessziós díj összege fix, nettó összege az alábbi táblázat szerint alakul:
  • 2.000/fő településen: 100.000 (nettó Ft)/db/év
  • 2.000-10.000/fő településen: 160.000 (nettó Ft)/db/év
  • 10.000/fő feletti településen: 200.000 (nettó Ft)/db/év
  • Budapest, MJV, megyeszékhely: 240.000 (nettó Ft)/db/év
A pályázatok benyújtására nyitva álló határidőn belül benyújtott pályázatok az összességében legelőnyösebb pályázat kiválasztása elve alapján kerülnek értékelésre.
Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.
*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése