2019. október 19., szombat

Hazug és megtévesztő információk az önkormányzat oldalán - a sajtóközleményben foglaltak sem váltak igazzá

Hazug és megtévesztő propagandát folytatott a kampánya során Bukodi Károly Ócsa polgármestere, amiben mondhatnánk semmi meglepő nincs, hiszen eddig sem volt másként.

Mint ismert, hazudtak Ők már 2011-ben Ócsának "legújabb kori történelmének legnagyobb fejlesztése"-t, vezetékes ivóvizet Alsópakony majorban élőknek, kerékpárutat a vasútállomásig, munkahelyteremtést, és megannyi mást, ami az elmúlt évek alatt rendre nem valósultak meg. 

A támogatás és a pártos képviselő-testület megvolt, csak a beígért fejlesztések maradtak el

Ócsa belterületi úthálózatának javítása ugyanezek közé tartozik. 2015-ben jelentette be az önkormányzati hírforrás, hogy a Damjanich utca útburkolatát felújítják, megerősítik.  Azóta el telt 4 év és semmi nem valósult meg abból az önkormányzati híradásból, ami ezzel jelent meg a városi honlapon. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7O-ulJktp8kYe0E9o5tgUmsfuyNiGvjIKnqzQJ4jETOuh-B9E62DIVJJJaRdMbGk-rAMmQEpYzN5YHGe55WCkq2kqvG_jEyVUSNSSHg5Lz5xUWMHsu-3vuhCds8PmlyAU-f77_f9Vwdw/s1600/Burkolat+fel%25C3%25BAj%25C3%25ADt%25C3%25A1s.png
2015 márciusában is beígérték, aztán nem lett belőle semmi - évekig hozzá sem nyúltak a Damjanichhoz

Most négy és fél évnyi távlatban ismét láthatjuk, hogy mire képes az a Fidesz vezette csapat, aki a vezető tisztségek mellett az egész önkormányzatiságot birtokolta.  

A Kormány 1517/2016. (IX. 23.) Korm. határozatában arról döntött, hogy 2016-2018. között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében. A 80 milliárdos pénzügyi keretpályázatok útján kerül felhasználásra. 2016. évben, illetve 2017. év elején megnyitásra kerülő és pályázható lehetőségek közül Ócsa nem tudni, mire tett szert, de a 80 milliárdból nem tapasztaltunk fejlődést városunkban.

Biztonságot jelentő kerékpárút- kerékpáros nyomvonal nem társul az útfelújításhoz
A választások megnyerése után még mindig ott tartunk, hogy az előző városvezetés képtelen ígéreteivel szembesülve a már ki tudja hanyadik, maguk határozta időpontot sem képesek telejésíteni.  

Nem mintha sokakat érdekelne a városvezetés szavahihetősége, mivel ezzel amúgy is nagyon rosszul álltak, de ha már valamit leírnak, hivatalos közleményben a sajtót is tájékoztatják, akkor az elvárható minimum az lenne, hogy legalább ezt a rögzített ígérvényt teljesítsék.

Bukodi polgármesternél azonban ez nem számít. Ócsa polgármesterének már azt sem hihetjük el, amit leírva elénk rak. Ez tapasztalható a sokadszorra beígért és meghatározott Damjanich-Székesi utca felújításával kapcsolatosan. 2015 után 2019 februárjában még mindig ugyanott vagyunk. 

Eddig semmit nem végeztek, de ismét azt hangoztatták, hogy egy hónapon múlva megkezdődnek a munkálatok. A kiadott közlemény ellenére sem lett ebből semmi, ami ha nem a hazug propagandát igazolja, akkor a vezetés megfontoltságát, a logikus gondolkodást és a teljesíthetőség teljes hiányát mutatja. Azt a zagyvaságot, vagy alkalmatlanságot, ahogy a Városházán, a Polgármesteri Hivatalban az ilyeneket intézik. Gyakorlatilag a városvezetés alkalmatlanságának a visszaigazolása ez. 

A többszörösen beígért útfelújítás 4,5 éves várakoztatást követően meghatározott üteme és teljesítése sem vált valóssá Ócsán.  Pedig ekkor már konkrét időpontokat határoztak meg. Az önkormányzati sajtóanyagban március 15.-ei kezdés és szeptember 30.-i befejezés szerepelt. 

A vasúti átjáró felújítása kimaradt ebből a feljavításból - még sem sikerült határidőben megvalósítani
Ezzel szemben a munkálatok elhúzódtak és jelenleg is zajlanak. A polgármester csak jóval márciusi időpont után adta át a területet és a munka ütemét átélve egyértelművé vált, hogy ebből október végére sem lesz befejezés. A most folyó munkák során nem látni az út lapjának megerősítését, mert még a régi aszfaltot sem szedték fel, nem hogy az alapokhoz nyúltak volna. 

Mostanság a szegélyezési munkák zajlanak, aminek nyomán nem hogy az út szélességét növelnék, hanem abból is veszíteni látszunk.  A helyi ember már csak azt nem érti, hogy akkor mi fog kerülni 150 millió forintba ezen a régi aszfaltra helyezett új bitumenen? 

Mert, hogy a járdázottság kiépítése, a vízelvezetési megoldások megvalósításának sem látni előrehaladták, az már biztos. Mindezek ellenére lakosok több tucatja várja a "megújított járda, vízelvezetés, nagyobb teherbírás, nagyobb lehetséges kapacitás" megvalósulását a "projekt keretében a Székesi út (Vasút és Halászi Károly utca közötti szakasz) valamint a Damjanich utca burkolat felújítási és járda szilárd burkolattal történő teljes körű" felújításának teljesítését.

Mindennek azonban ellentmondanak a 2018.04.18.-ai testületi ülésen elhangzottak, miszerint a Damjanich járdáihoz nem nyúlnak hozzá a mostani 150 milliós felújítás során.  A polgármester szerint arra külön kéne 22 milliót meghaladó összeget biztosítani. Vagyis az önkormányzati hirdetményben a nép elé tárt és a sajtónak szánt  szövegezésben szereplő "járda szilárd burkolattal történő teljes körű felújítására kerül sor" ("megújított járda") nem valós tartalom. Ezzel nem csak a helyi közösséget, az olvasót, hanem a pályázati pénzt adót is becsapják. Tehát nem elég az elhúzódó teljesítés, a valótlan tartalom, és a magas költségráfordítás, még a teljesítés sem valós, mert az, ami leírásra került, nem egyezik a történésekkel. Ezzel a léptékkel Ócsa nem fogja sokra vinni a fejlődés terén Főleg nem úgy, hogy egy ilyen humbug bejelentés nyomán évek telhetnek el semmittevéssel.

Komoly probléma Ócsán, hogy egy vagy két utca burkolatának felújításához öt év teljes politikai egységben eltöltött képviselő-testületi támogatása sem volt elég. Különösen problémás, hogy a járdák aszfaltozására utaló "szilárd burkolattal történő felújítására kerül sor" írásban foglalt közzététele után a testületi ülésen a polgármester arról szól, hogy ez további milliókat igényel.

Miként is várhatunk el fejlesztéseket, cikluson belüli fejlődést az ilyen és ehhez hasonló tempó mellett? Valójában hány évre lenne szüksége a polgármesternek a város élén ahhoz, hogy minden rendben legyen, hogy felzárkóztassuk a várost és utolérjük a szomszédos községeket a fejlesztésekben, ha egy-egy útszakasz, egy út menti járdafelújítása ennyire nehézkes?
Ismerve a visszaválasztott régi-új városvezetőt, az évekkel korábban beígért fejlesztéseknek igazából nem sok az esélye. 

(Miként is vehették komolyan a választók azokat a rigmusokat, amiket szócsöveik útján és pártoldalon és a polgármester mellett szólva hangoztattak?)

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése