2019. október 29., kedd

Felszíni vízelveztés megoldását ígérte, de nem is pályázott hozzá megfelelően - sánta kutya, hazug ember

Bukodi Károly évek óta hitegeti az ócsaiakat a felszíni vízelvezetés problémájának megoldásával. 
Ezt már az öt évvel ezelőtti kampányában is programjává tette.

https://ocsafutas.hu/wp-content/uploads/2017/06/%C3%93csa_c%C3%ADmer.pngÓcsa város polgármestereként, mikor pedig szóba került az évek óta húzódó probléma, azt mondta ahogy lesz rá lehetőség, a város pályázni fog. Most hogy újfent lehetőség nyílt erre, városunk valóban nyújtott be egy pályamunkát, amire 63 milliót kaptunk.

Ez a pénz Pánczél Károly választási körzetében induló települések közt a legapróbb összeg. Alsónémedi község ennek több mint a dupláját, 138,61 milliót, Dabas pedig még ennél is többet 168,95 milliót nyert és kapott.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/69996523_2452024604852892_7502372314860748800_n.jpg?_nc_cat=105&cachebreaker=sd&_nc_oc=AQn49O-wzsX151oWz5Ct7r4PH2LHRLLXjvgt0cPnDtw7qaAIvTHCYpTf2UjfvWX1Oe4&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=62f37d35b1fe0add23223b073e36296e&oe=5E1AB05DAz önkormányzati testület előtt azonban kiderült, hogy a városvezetés nem is pályázott nagyobb összegre.  Ezt Bukodi Károly vallotta be Hantos Péter képviselői kérdésére adott válaszában.  A kérdés feltevésből azonban az is kiderült, hogy a képviselő azt sem tudta, hogy a városvezető mire pályázik. Nem tudni persze, hogy a képviselők közül ezzel hányan voltak tisztában, de az önkormányzatunk korábbi vezetését ismerve, elképzelhető, hogy csak úgy "maguk" intézték ezt is. Valószínüleg nem került testület elé a pályázati lehetőség és az indulás, pontosabban annak célzata. Így fordulhatott elő, hogy az érintettek csak "kis" pályázattal amolyan látszólagos tevékenységet, apró munkálatokat szándékoztak csak végezni, nem pedig a város nagy részét sújtó problémát rendezni.  Erre utal maga Bukodi Károly, amikor arra kérdésre, hogy miként lehetséges az, hogy Alsónémedi annyi pénzt kapott, azt választ adta, hogy ők annyira (másra) pályáztak. 

Tehát egyértelmű, hogy Ócsa polgármester meg sem célozta a beadott pályázattal nyerhető legmagasabb összeget, vagyis nem állt szándékában ebből a legtöbbet kihozni, ami azt jelenti, hogy valójában nem is kívánta megoldani a várost érintő problémát. Bukodi Károly hiába ígérte, polgármesterként nem a választóit, nem az itt élőket és a kárt szenvedőket akarta megsegíteni, hanem csupán magát akarta megmenteni és ezzel kívánta bemutatni, hogy lám erre is gondoltunk. Valójában hazug mód átverte az érintetteket.


Ezzel a pályamunkával csak kiszúrta az emberek szemét.  Azzal, hogy most ennyit sikerült elérni, nem mást tett, mint kiváltságosokat és károsultak csoportjait hozta létre. Vagyis hazug mód olyan teljesítményt vázol, ami éppen csak a felszínt súrolja és nem képes a gondok megoldásra. A hazugsága még abban is beteljesedik, hogy az évekkel korábbi ígéretével szembemenően csupán a látszattevékenységben amolyan apró előremutatásban cselekszik a célravezető megoldás helyett.  Ez pedig nem más, mint a választók becsapása, mivel akkor, amikor erre adott volt a lehetőség és rendelkezésre áll a pályázatban biztosított keret, akkor azt meg sem próbálta kiaknázni. Mindezzel nem csak azokat verte át, akiknek megígérte a felszíni csapadék-elvezetési problémák rendezését, hanem minden itt élőt.  
https://lh5.googleusercontent.com/-zY4kEsQTgdU/TpbCXAUa14I/AAAAAAAAAWk/2_1pDHDo0JE/s800/ocsa.png 
Azon pedig már meg sem lepődik az ember, hogy a nyolc képviselőből mind a nyolc, vagyis maga a kérdésfeltevő is elfogadta a polgármester válaszát. Hát, igen így mennek a dolgok az egyívásúak közt a hivatal falai közt. Gyenge lakossági érdekképviselet, bátortalan kérdés-feltevés, aztán meg farokbehúzásos együtt szavazás. Ennek ellenére mégis azt kell, hogy mondjuk, a lelkészben legalább volt némi tisztesség fideszes létére is feltenni azt a kérdést, amire a magát függetlennek hazudó Gallai képtelen volt. 

Ő csak nyomta a gombot, mint hülye a csengőt. 
Képviselőként másra sem volt jó. 

*

1 megjegyzés:

  1. Évekkel ezelőtt nyakig ült az adósságban, majd egyszer csak megtáltosodott. Luxusautók, full házfelújítás, a munkahelyén egyenlőbb az egyenlők között. Történt mindez miután a második egyeztetés után lefeküdt nekik mint egy szajha, és az alkeszból második ember lett Ócskán.

    VálaszTörlés