2019. október 8., kedd

Az évek óta beszedett kommuniális- adóterhekből sem sikerült eddig gyalogáthelyet létesíteni Ócsán - majd más

Volt 4+5 éve Ócsa jelenlegi városvezetésének arra, hogy rendbe tegye a város dolgait. Ehhez megkapott mindent. Közbizalmat, szavazatokat, ellenzék nélküli önkormányzatot, kommunális adó millióit és időt. 


Az emberek  türelemmel viselték a lenyúlást. Azt a éves szinten tőlük beszedett 24-32 millió forintnyi pénzt, amivel valójában nem tud elszámolni az önkormányzat, mert bekavarta a közösbe. Abba a lyukas veszteséget termelő ládába, amiből az oxyfa-ültetvények 10 millióit vették ki, a Tsz-iroda megvásárlásának, majd elbontásának  10 millióit, a Városház előtti "csikidám" tér fáinak ültetését, majd kivételét, a Szabadidőközpont több milliós igazgatóváltását, az önmaguknak évente biztosított milliós plusz juttatásokat, a  polgármesteri autó 6 milliós nagyságrendű tételét (fenntartásával együtt ez persze több), s még annyi más értelmetlen kifizetést biztosítottak.  Ezek összességében is felemésztik az emberek befizetéseit, mintsem hogy a költségvetésből bármi más értelmes közösségi (kommunális) cél, vagy célú beruházás valósult volna meg.

Nem véletlen, hogy a városvezetés nem foglalkozott felszíni csapadékvíz elvezetésével. Hogy nem oldották meg a járdázatlanság problémáit, hogy nem voltak képesek az úthálózat karbantartására sem, és hogy a vasúti átjárók is olyan állapotban vannak, mint évtizedekkel ezelőtt, vagyis hogy azokat sem sikerült biztonságossá tenni.   Mindez arra utal, hogy a Bukodi-Horváth team a mögöttes fideszes képviselőkkel nem az itt élőket, a helyben adózó választópolgárokat segítette, hanem a belső kőr által támogatott idegen érdekeket szolgálta. Ezek a számunkra idegenek vitték el a fejlődésünket az erre fordítható pénzösszegekkel és a kommunális-adó milliárdos befizetéseivel együtt. Ők voltak azok akik számára a kifizetések megtörténtek legyen az oxyfa-ültetvény, vagy a TSz-iroda romhalmaza mögött álló érdekeltek. És így tovább, minden egyes elguruló forintunk esetében. 

Nem véletlen hát, hogy Ócsa fejlődése leállt Bukodiék károlysága alatt, míg más helyek és települések sikereket értek el. 

Ócsán az egyszer már konszolidált költségvetésünk ellenére sem sikerült megszabadulni az adósságtehertől a visszatérő hibás gazdálkodás nyomán és az említett vagyonkezelés okán.  

Nem véletlen, hogy Ócsán semmit nem volt képes megoldani a városvezetés a maga eszközeivel, mivel a kasszát folyamatosan lefölözték. Így nem jutott kátyúzásra elég pénz, nem valósultak meg önkormányzati feladatkörbe tartozó beruházások és nem létesültek önkormányzati költségvetésű gyalogátkelők sem.

Most mégis ezzel kampányol az újra induló polgármester, holott erre adott volt számára 9 év.  Neki bezzeg ennyi sem volt elég. 

Most ráébredt, hogy mégis csak kellene biztonságot jelentő gyalogátkelő, jobbá kéne tenni az utakat, javítani kéne a közösség közlekedést és még annyi eddig elmaradt dolgot, hogy ehhez neki arra van szüksége, hogy újraválasszák.

2013-ban is probléma volt a biztonságos átkelés - akkor is gyalogátkelőhely ígéretével rukkolt elő ( - azóta se történt semmi)

Hát nem!  Elég volt Károly!  Elég volt a hintapolitikáéból a hazudozásból. 

2013-ban is megígértél mindent. Zebrát, vízelvezetést, kerékpárutat és vasúti átjárót.  Az egészből nem lett semmi. Minden forrást a magatok javára és a városra fordítottatok. Elherdáltátok a pénzt, a bizalmat és idővel a lehetőséget.  Most is csak szédíted a népet. 

Nem kéne ezt folytatni. Állj félre, ahogy Nagy Blanka is üzente, lépj hátra egyet, pontosabban; "álljon hátrébb eggyel és..."  (szállj magadba).   Vagyis nem kérünk belőled.  Elég volt. 

Majd az új polgármester és a független testület rendbe-szedi ezt az általatok legatyásított várost. Majd az új seprű kitakarítja a közéletünket, a közterületeinket és remélhetőleg élhetőbb kisvárosi környezetet teremt számunkra. 

Ők majd festenek zebrát, foltoznak utakat, építenek gyalogjárót és pályáznak úgy, hogy azon mi itt lakók is nyerjünk. 

Ne fáradj Károly. Érdemeid elismerése mellett lépj vissza. Hagyd a munkát másra. Adj esélyt a jövőnek, az itt élőknek és a városnak a fellélegzésre, a kivirágzásra, és a fejlődésre. 

Nem kell fáradnod.  Legyen elég az, amit eddig bezsákoltál. Pihenj és élvezd az életet. 9 év és a megelőző időszak alpolgármestersége beérett. Élvezd hát a gyümölcsét. Utazz el, menj Angliába járt be Skóciát, nézz új vidékeket az íreknél, legyél világutazó. Menj és pihenj. Legyen ez a Te programod.

Ócsát hagyd másra, hogy az itt élők is lazulhassanak, élhessenek egy kicsit.  Hagy lépjenek előre azok akiket elhanyagoltál.


Adjunk esélyt a jövőnek, magunknak és a városnak egy új összeállítású önkormányzat által. 

Válasszuk a boldogulást, lepjünk a jövőbe.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése