2019. szeptember 14., szombat

Tudathasadásos önkormányzati kampány Ócsán - a polgármester új ruhája, avagy a lemeztelenített károlyság

Ócsa város polgármestere nem biztos magában. Ezért olyan, eddig nem látható kampányba kezdett, ami a sikertelenségét igyekszik pozitív formába önteni. Ezzel a valóságtól elrugaszkodott kampánnyal egyfajta tudathasadásos állapotot hoz létre.

Nem kicsi a tét. Nem Ócsáért, hanem önmagáért kampányol a közel tív éve regnáló polgármester, aki már a kezdetekkor messzire rúgta a labdát.  (Mindez persze nem jöhetett volna létre a néha Buza Attila szomorú sorfordulata nélkül.)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGCJ2dDBGfgzxWrDzuvTrIzPXhn2mf5_RJY0rjySa8jJaxcVtESmzK-Wdick6EiT8t3Mcl_J6jDspqqPVMF7DJtNrZ6r64zV1c_b0VL045wgiQjMKr_BWvBBYdGGUNvMAe6TGdy2jVuv8/s1600/Bukodi+K%25C3%25A1roly.JPGBukodi Károly egyfajta belső puccs során került a hatalom pozícióba, amikor is a városi rangra vivő Ócsát vezető polgármestert Dönti Károlyt alpolgármesterként úgy kezdte ki, mint szú a fát. A bejutást követő belső szövetséget Horváth Tamás nyomán az egykori táskahordozó Szűcs Lajossal menedzselve hozták létre, aminek során sikerült olyan képviselő-testületi ellenzéket felállítani, amivel a kutya farkának csóválást szokás emlegetni. Bukodi alpolgármesterisége Dönti Károly nyomán így sikeredett Brutus-ossá. 

Innen már csak kivárás és türelem kérdése volt a célzott polgármesterség.  Ez a 2010-s polgármester-választások során teljesült is. Azóta Bukodi Károly és Horváth Tamás vezeti fideszes színekben Ócsát.  A 2014-s választások során a Fidesz olyan megerősítést nyert, hogy a városból az ellenzéki képviselte szinte teljesen kiszorult. A képviselők mind kormánypárti színekben tetszelegve kerültek az önkormányzati képviselők soraiba, ami alól talán csak Gallai doktor a papírozott kivétel, de Ő is annyira besimult, hogy ez valójában nem is ellenzékiség, hanem egy kiállás nélküli behódoltság, amolyan jellegtelen szolgaság. 

Ócsa sorsa ezzel megpecsételődött, annak ellenére, hogy a városvezetés számára akadálymentes pálya jött létre. Mindenki egységben, ellenzék nélkül az önkormányzatiságban és a mögöttes kormánypárt is teljes győzelmi fölényben, ami egyenesen arra utal, hogy itt a felvirágzás ideje.

Ócsán azonban ez elmaradt. A város polgármester nem tudott élni a lehetőséggel. A konszolidált várost nem volt képes kivezetni az adósságcsapdából, annak ellenére sem hogy a korábbi időszakkal ellentétben Ő és fideszes  képviselői a kommunális-adó bevezetésével megsarcolták a lakosságot. A több pénz, a kormányzati megsegítés mind kevésnek bizonyult a habzsoláshoz.

Bukodiék sorra rossz döntéseket hoztak. Elsődleges szempontnak maguk gyarapodást nézték. Horváth Tamás bejelentette, hogy főállású alpolgármesterségre vált, megtartva középiskolai tanári állást is, ami törvényileg megnevezhetetlenen. Ezt összeférhetetlenségként határozzák meg, mivel a főállású polgármesterség mellett nem lehet más állást vállalni, kivéve egyes olyan szellemi alkotói munkát, melyben Horváth nem érintett.  Mégis arra hivatkozik, hogy ő oktató, ami kivételt képez, csakhogy ez nem igaz, mert akkor a járművezetést oktató, vagy Kardos Zoltán szakács tanoncokat oktató is jogosult lenne erre a kivételezett státuszra. Az oktatói munka definíciója valójában a tudományos, doktori életben, a kutatói munka tevékenységében keresendő és értendő. Vagyis Horváth középiskolai tanárként nem egy kivételezett tudományos munkatárs így nem tölthet be két olyan pozíciót, mely törvény szerint megengedhetetlen, vagyis összeegyezhetetlen. Ez hívják összeférhetetlenségnek. Valójában ezt neki magának, vagy a képviselőknek kellett volna jelezni, de ők nem tették meg mert összejátszottak a törvény kijátszásában, a törvénytelenség fenntartásában. Mindennek lényege, a költségvetés lehúzása, hiszen Horváth ezzel a korábbi főállású tanári fizetését, és a főállású alpolgármesteri járandóságát, valamint egyéb juttatásait is 100%-osan kivette.  

Ezzel nem csak az a baj, hogy tisztességtelen, hanem az a jelentős kártétel amit ezzel az elmúlt évek során a költségvetésnek okozott. Az általa jogtalanul felvett részt valójából a mi zsebünkből húzta ki, miközben minket még külön adókkal is terheltek. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpvFt4n8so9UmcknlELkJRxQCpIjWGHZRP63WbapzJU6lbMOte42Tqjwg-mIEON2SQx_qfYUuTw7W25UyjPk1ipl_d8NeKJlMgHkabl1Yew2Sg6JjxzhgwWqyKeL5BkTmx5ukMEbRfPyE/s640/Piramisj%25C3%25A1t%25C3%25A9k.png
Bukodi ezt is jó üzletnek találta - mi álltuk
Bukodi ezek mentén és ezzel párt öltve polgár-mesterkedett a városon, úgy, hogy maga is igyekezett kivenni a részét a közjóból. Erre nem csak a 6 milliós, magáncélra használt költségvetési autó, hanem olyan üzletek is rájátszottak, mint az Oxy-fa ültetvénybe fektetés, vagy a Tsz-Iroda bevásárlása. 

Ezek nem éppen feledésbe menő történetek, különösen nem, hogy ezek mind 20 millió feletti  meghaladó kártétemények voltak.  A Tsz-Iroda megvétele és lebontása majd 40 millióba került az adófizetőknek. 

Az Oxy-fa ültetvények bevásárlása, locsolása, polgárőrségi őriztetése, majd újratelepítése és pusztulása  sem állt meg 20 milliónál. 

A Lakatosház eldózerolása és hűlt helyének hátrahagyása is került annyiba, mintha berendezték volna emlékháznak. 

A kis gimnázium épületének lebontásos elvesztése csak a helyén kialakított parkoló ígéretével volt enyhíthető, amit aztán ismét felülírt a polgármester.

http://www.orszagkozepe.net/images/sampledata/design/iroda04.jpg
Bukodi polgármestersége alatt ezt is felszámolták
Mindezek mellett olyan apróság, mint a Tourinform-iroda bezárása, a turizmus elmaradása, már csak apróságnak tűnik a veszteségek sorában.

A legnagyobb baj, azonban mégis csak, az, hogy a sok  milliónyi eltékozolt pénz nem szolgálhatott beruházási alapként. A másra elköltött forintokkal nem lehetett pályázati pénzeket lehívni, mert nem képezték az önerő alapját.  Vagyis minden elcseszett millióval 9 másikat is veszítettünk egy kihagyott 90 százalékos támogatású pályázat meghiúsulása során. 

Vagyis amikor azt látjuk, tapasztaljuk, hogy Alsónémedi pályázat útján szennyvíztisztítót újít meg, akkor Ócsa erre azért képtelen, mert lyukas a polgármesterének önkormányzati gatyája.  

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhi4AoBUAo4vzRhx_Byvwr1FXABBc6NQ8EChWcHrAluXZ1aX41y76GlqsykslkTUCkwpAZytvfJQ1MtADm7VokMDgzAMboXvU81j72KTwUZbF2szv0565T29uRqCjYLtDJLJNlCs2iDquw/s1600/SSA40012.JPG
Több tízmillióért vették - aztán tízmillióért bontották
Ha azt olvassuk, hogy mások tanyafejlesztési programba fogtak és gépeket, eszközöket, villanyt, vizet visznek ki a külterületekre, mások pedig piacokat hoznak létre vagy korszerűsítenek a hazai termékek életképességének növelésére, csatornát, vízelvezetést pályáztak és nyertek, akkor mi arról értesültünk, hogy az önkormányzat Tsz-Irodát vásárol, a polgármester gépkocsijára költjük a milliókat, vagy éppenséggel Oxy-fákba oltva ássuk el magunkat. 

A kártevőket soha nem hagyja feledésbe a jó kertész.

Itt pedig azt is elfelejtik említeni, hogy a városvezetők okozta környezetszennyezés, a MÁV-pakolóból származó építési törmelék elrejtése, majd ismételt kiásása mennyibe is került az adófizetőknek.  Bukodi és környezete nem csak eltüntetni, de kitörölni is szeretné mindezt a többség memóriájából, de az ócsai ember nem szenilis.

Paksi Zita a mostani üdvöske
Az így eltékozolt évek, az eltapsolt és nyomtalanul eltüntetett milliók mély nyomot hagynak az emberek memóriájában és véletlenül sem feledkezhetnek meg ezekről úgy mint ahogy azt a polgármester, vagy az őt körbenyaló csapata szeretné. 

Nem véletlen, hogy a Sarokházban egy olyan kisminkelt nő jelent meg a választások előtt, aki az előző kegyvesztett helyébe lépve került színpadra és jó pénzért alásimulva kérdezte a polgármestert Ócsáról, előadva két tudathasadásos szende ártatlanságát. 

Mindez persze lehet tetsző a szintén zenész publikum előtt, de a normálisan gondolkodó és a valóság talaján élő ember számára ez a képmutatás nem jön be. 

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése