2019. szeptember 15., vasárnap

Ismét bejelentették annak az utcának a felújítását, amit évekkel korábban megtettek már - aztán újra semmi

Ócsa polgármestere nem fukarkodik a bejelentésekkel. Nem egy lózung jött ki a torkán amit aztán semmi tevőleges történés nem követett. Ezt szokás beváltatlan üzenetnek, hazugságnak, vagy bukásnak nevezni.

Bukodi azonban még nem bukott el a számos ígérgetés és a megvalósítatlan bejelentése ellenére sem.  Egyesek szerint már az sem valós, ha kérdez. Beismerni elismerni pedig végképp nem fog semmit a kudarcos évei ellenére sem. 

A 2011-ben beígért kerékpárút sem valósult meg
Bukodi ígért már évekkel ezelőtt kerékpárutat Alsópakony és Ócsa vasútállamosa közti összeköttetéssel, ami az Üllői utcán haladt volna végig, de nem lett belőle semmi.

2013-ban mutatta meg, hogy hol lesz a zebra - aztán nem lett
Ígérte a vasúti átjárók biztonságos átépítését,   kiszélesítését és a gyalogos nyomvonal kialakítást az átvezetéssel. Ez sem valósult meg uralmának köze 10 éve alatt.

Beígérte a kijelölt gyalogátkelő megvalósítását az Üllői utcai temető szakasz és a Damjanich utca kereszteződésében, ez is elhalt a focicsapat finanszírozás menetén.

A Damjanich és a Széchenyi utca útburkolatának javítását, felújítását is megígérte évekkel ezelőtt, de ezzel ugyanúgy nem készült el ciklusokon át, ahogy Demszky Gábor sem a négyes metróval. 

Több mint 4 év telet el a beígért burkolat megerősítés és felújítás óta - persze, hogy nem történt ( - hiteltelen szószegés)

Most hogy itt a sarkán a választás, ismét elővette a régi lemezt és újra belengette a Damjanich utca felújítását. Azt, ahol a busz is jár és azt, mit eddig ennek ellenére sem végeztek el.  Ráadásul a Széchenyi utca úthibáit sem javították ki közel egy éve, várva a nagy felújításra.

2018-ban kiderült, hogy most pályáznak arra a Damjanichra, amit 2015-ben beígértek
Közösségi oldalán már több mint 1 hónapja közzétette, hogy a munkaterületet átadta a vállalkozónak, de azon túlmenően, hogy az út szélét letolták, és aztán egy nap alatt kivágták a Kölcsey és a Vadvirág közötti szakaszon a Székesin a járdának fát adó összes fát, nem sok minden történt. 

Augusztus 14.-én jelentette be a polgármester az átadást, de azóta sem javult a helyzet - ellenben ismét bejelentette a Damjanich felújítását

Illetve dehogy is nem.  A volt piac kerítését lebontották, a régi járdát felszedték, a kivágott fa törzseit elszállították hasznosításra és aztán a gyökérzetet is eltüntették. Az útjavítást azonban nem kezdték meg, hiszen még egyetlen gödröt, kátyút, vagy úthibát nem hoztak helyre, nem javítottak ki.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiaONhP-LhZnLaE5bHkuMHkL6sIPVGAiVYkv9huw44YxCXxD1_cTBbQbUB0bu8TW1txd-ywOnf8oVoDOVD97D0nie31WqDgnFc6YbwZDUzgpbRMpB7wiw1x2jBN1qsNiu6lO58b_AN6wX0/s640/SSA40005.JPG
Ezen a képen jól látszik, hogy a meglévő járda melletti kerítés és az árok menti fák nem érintkeznek az úttal - mégis kivágták őket ( - se közterület-felügyelő, sem jegyző nincs ehhez Ócsán, mert itt a polgármester a törvény)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8jT7S3eObFzUcE5vQrvyT-GTvWjBBNv6yHFrk8kwvGQU7JvESkZQ0P8MBDfzYehzD5EjTf0CzQ7csDTeIc2NchVcS_FAZSwOfYZvVFkcvRMKobFdbTJghCADSPrBD-zrgCrAtdwKADXk/s640/SSA40622.JPG
Ezen a felvételen is az látszik, hogy a fáknak semmi köze a járdához és az úthoz, mert mindkettőtől kellő távolságban vannak - igaz a járdát soha nem takarították télen de ez ugyanúgy az összejátszás része, mint a kerítés lebontása vagy az itt meglevő szemetes helyének a kiparcellázása

Az, hogy a régi piac kerítését, és az útfelújításba nem érintett fákat miért tüntették el, arról talán csak az a beruházó tudna mesélni aki az létesítendő házakat építettei. Azonban a házak építtetője, a kivitelező nincs feltüntetve az építkezésen, ami ugyebár előírás, és az út kivitelezéséért felelős sem látható sehol. Valószínüleg ez is csak az építtető vállalkozónak tett gesztus része, mint a B2 Transnak engedélyezett illegális hulladék lerakás volt. Természetesen a korrupciót mindenki tagadja. 
A régi kerítést kiszedték, a fákat kivágták de az úthoz nem nyúltak, a kátyúk az úthibák továbbra adottak

Nincs ezen semmi meglepő, hiszen Ócsán Bukodi-Horváth alatt ez a normális, és évek óta így zajlanak a dolgok. Az így kiépített korrupciós környezet megszokott, mint a vonatok késése, vagy a járatok túlzsúfoltsága. Az ellen sem lép fel a városvezetés ezzel szemben sem tesz semmit.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgBXR37aIjiZnpXa11cCCj5WAr7krM1Jflf-WtKZr16LjimXnxFA1ZvD0bHBoqLViVB2KL6F5LTtcPVEmRGKHxAWmKBCzRjS-lPTGe8GI0lBPp5R0YZFnppyb1OLzk9q2K9mThPMcvnV7w/s1600/DSCF1471.JPG
A kivágott fasor maradványa, amit a polgármester által közölt utcakép már nem tartalmaz  - eltüntették ezt is
Megdöbbentő látni, hogy 60 ember képes lájkolni a városvezetés esztelenségét - mit várhatunk a vak hívőktől


Csupán a lakosság hitegetése, becsapása és önmaga propagálása folyik zavartalanul.  A fák, a kátyúk, a mindent elárasztó csapadék, és a kilátástalan jövő itt senkit nem érdekel.  A lényeg, hogy a városvezetők elégedettek. A többi meg nem számít.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése