2019. szeptember 27., péntek

Az ócsaiak előtt sem ismert a polgármester kampányában álmodott 7 km járda - ígérgetés és kártételezés helyett

Ócsa leköszönő polgármestere kommunikációs munkatársnőjével folytatott kampánysorozatában igyekszik megvédeni a mundérja becsületét, hiszen az irányítása alatt álló városka alig tud valami érdemit felmutatni a letelt mandátumának idejéből.

Sok hazugságot megélt lakótársainkat is meglepte azonban az a bejelentés, mely szerint 7000 méter új járda létesült Ócsán az elmúlt 5 év során. 

Nem csak a 7000 méter, de a mögöttes tartalom sem valós - ráadásul a kép nem is Ócsán készült ( - látszik, hogy kik lájkolják a kamut)

Az eddigi sikertelken munkája alapján megítélt polgármester valószínűleg ezekkel a propaganda szövegezésű és megtévesztő tartalmú közzétételekkel igyekszik jobb belátásra bírni a választókat, hogy tovább folytathassa azt a haszonlesést, ami a város elmaradottságához vezetett.

Polgármesteri évei alatt annyi kár érte már Ócsát, hogy a ciklusához közeledő polgármester tisztségének megújításából származó hiány fel sem tűnne az itt élőknek.  Lássuk be hát, hogy Bukodi Károly és Horváth Tamás elég sápot húzott le az itt élőkről a kommunális adóval és elég kárt okozott a bevásárlásaival. Nem csak az Oxy-fákra kidobott tízmilliók, a Tsz-Irodára elszámolt több tízmillió forint, vagy az iskolai étkeztetés kiárulásával okoztak számunkra jelentős kárt, hanem azzal a méltatlanul kivett pénzekkel is, amit az alpolgármester eléggé össze  nem férhető mód havi szinten vett ki a kasszából. Ehhez aztán még hozzájárul az éves külön juttatásuk, amit a mostani képviselők kéz-kezet mos alapon szavaznak meg számukra és önmaguk részére. ezek a milliók szinte eltörpülnek azon összegek mentén, amit a fejlesztések elől elvontak a maguk által kigondolt "jó" üzletek kapcsán. Így nem véletlen, hogy Ócsa csak a kormány által meghatározott alapvetően kötelező (minimális) elemeket teljesítette.  A lakosság azonban más településekhez képes semmi pluszt nem kapott.  

Így nem hogy 7000 méter járdával nem tud elszámolni a polgármester, de a beígért útfelújításokkal,a kerékpárúttal, a közvilágítási hiányosságokkal sem.  

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/69926830_436003477022054_4722875506175770624_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_oc=AQmdKL6PNL8Fgf56OoItTqtE5PSnh4Bk38QMJho7C7X10gBlDeDCI4IhwKB4a3knsjU&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=3d013c9c61a362414fd9a427793148d5&oe=5E2FC4B5
Ezt az utcát nem az önkormányzat, hanem a DPMV aszfaltozta le vízközmű elszámolással - itt sem a vízelvezetés, sem járda nem valósult meg

Az igazság az, hogy az iskolák energetikai korszerűsítése alatt nevesített napelemes rendszer intézményekre való telepítése országos szintű Eu-s program volt, amire "kötelező" volt jelentkezni, mivel a kormány előre megmondta, hogy nem kívánja lehívatlanul hagyni a közösségi finanszírozásokat. 

Tehát ez (Bolyai és a Halászy napelemei) nem a polgármester okossága, hanem a miniszterelnökség követelménye volt.  Nem véletlen, hogy a szocialista-vezetésű Örkényen át, a független irányítás alatt álló települések közintézményei is átestek ezen.  Olyan ezzel ékeskedni, mint más dárdájával verni a csalánost.  A gyenge tanuló mások eredményeivel ékeskedik, a gyenge teljesítményt produkáló jelölt pedig mások programját mutogatja. Ócsa erodált polgármestere is hasonlóan cselekszik.  Saját produktum helyett a mások által előírt kötelezvényeket mutogatja. Amit pedig neki kellett volna teljesíteni, azt vagy behazudja, vagy a végtelenül üres jövőbe kiáltva ígéri.

2014-ben is többet ígért, mint amennyit teljesített - azóta csak rosszabb lett
Csakhogy voltunk már ezzel így. Bukodi Károly 2014-s választások előtti programbeszédében megígérte, hogy megoldást talál a csapadékvíz elvezetésre. A vasúti átjárók biztonságos kialakítása is a programja része volt, de máig nem teljesítette ezeket. Bukodi számára az elmúlt öt év is kevés volt erre. Sőt annyira nem is foglalkozott ezzel az üggyel, hogy még tervekkel sem bír. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpvFt4n8so9UmcknlELkJRxQCpIjWGHZRP63WbapzJU6lbMOte42Tqjwg-mIEON2SQx_qfYUuTw7W25UyjPk1ipl_d8NeKJlMgHkabl1Yew2Sg6JjxzhgwWqyKeL5BkTmx5ukMEbRfPyE/s640/Piramisj%25C3%25A1t%25C3%25A9k.png
Tízmilliók vesztek oda  - felelősségre vonás nincs
Bukodi Károly polgármesterként elbukott. Beváltatlan ígéretei, megvalósulatlan bejelentései a szavahihetőségébe kerültek. Ugyanakkor az emberektől elvont javak, a kommunális adóként beszedett milliók mind csak a maguk javát, mintsem a közösség érdekeit szolgálták volna. Ezt az évi több tízmilliónyi többletbevételt nem a városban élők javára forgatták vissza, hanem egyszerűen bedobták abba a feneketlen kútba, ahol a Tsz-Iroda és az Oxy-fa veszteségeit is (több mint 20 milliót a férgekkel etettek fel) elnyelették, mint annyi mást.  

Nem véletlen, hogy Ócsa a kormány konszolidációja ellenére csak hitelből képes fenntartani működőképességét. A képviselők összejátszása, a pénzek elherdálása és a város elsorvasztása mindennek szövevényeként az itt élők megsarcolásában csúcsosodik ki, miközben olyan alapvető gondokkal küszködünk, amivel szinte bármelyik szomszédos község nem. 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtxAvTqAWGkwp0IEgLaTqUh_KYYv-u0u7YxuGwQ-PtABziNoOOfBk1RmBjtvuq9kstgyziArI5XbJOnLsxk9URSPHVSCBNnrONhiQYZgUVHEis4F7lB7Z2TrXwfwaLDYgf-FinRDkoByg/s640/Bukodi+%2526+Moln%25C3%25A1r.png
Molnár Anna nem csak kommunikációs munkatárs és tolmács volt akkoriban
Ócsa polgármestere elsőként vezette be a lakossági adóterhet. Aztán össze a port a régi jegyzővel. Számos közterület-felügyelő (Novotny László, Magyari Tibor, Prekop Gábor, stb) és rendőr hagyta itt a várost a helyi vezetés okán. Az utóbbi években pedig a saját kommunikációjáért felelős Molnár Annát, majd Jarábik Klárit sem tudta megtartani. A volt főépítésszel, Horváth Zoltánnal is kenyértörésre került sor, de a helyi lelkésszel sem találták meg az összhangot. Több önkormányzati képviselőjével került nyomott, vagy elkeserült kapcsolatba az elmúlt időszakban. Sőt még a testvérvárosi kapcsolatok építése során sem sikerült jó kapcsolatokat kiépítenie Colin McPhail és a skót delegáció tagjaival. Angolosan lelépve úgy hagyták faképpen a polgármesterünket, hogy erre is csak mi fizettünk rá. 

Testvérvárosi Szerződés aláírása a skóciai Dalgety Bay vezetése és az ócsai atyafiak a helyi művelődési központban 2015-ben
 
Természetesen az ócsai delegáció helyett csak a focista lányok egy része és a polgármester, valamint szeretett felesége jutott át a csatornán. 

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/12615442_1978281019064703_7982860351395090745_o.jpg?_nc_cat=108&_nc_oc=AQnRZ9fZhdNoAegWn-mpsiHtHN-btnAOiCQWw8mI44uiSMBgWVAP6lq9QfWv6-NXBCg&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=016bed2be306f43fd0e7eb73a0f5e508&oe=5E3471CE
Még a dzsekit is a közpénzből támogatott fociból fedezték - az út is csak róluk szól ( - a skót testvérvárosi kapcsolatnak annyi)

Ígértek fűt-fát, fejlődést és jólétet - hazugság lett belőle
Ciklusa során az önkormányzat nevében eljárva perbe fogta a lakosságot. Hol az úttal kapcsolatosan, hol mással. Ennek a huncutságnak a költségeit is a helyi adófizetők állták.  A hivatali visszaélések miatt pedig a jegyző tett feljelentést, de az is elsikkadt. Aztán az ismert tornatanár a sportbarát-vállalkozó is elesett. Az iskolai tornacsarnokpert azt önkormányzat közpénzből állta. Ahogy az önkormányzati környezetszennyezés feloldását is. Ráadásul még az ócsai turizmusnak is beintett amikor a helyi Tourinform irodát felszámolta. 

Közben Alsópakonnyal is bedőlt a városvezetés. 

Sem a beígért kerékpárút a vasútállomásig, sem a majorban élők víz- és csatornamunkálatai nem valósultak meg az elmúlt polgármesteri évek alatt. Mindez természetesen nem a siker útja. Nem véletlen hát, hogy a mostani időszakra csak a hűbéres kiszolgálók, a lakáj zsoldosok maradtak meg jelöltként a polgármester oldalán. Azok, akik korábban is milliókat öntöttek a szemétbe, vagy tömtek máshova.

Ennek ellenére Ócsán máig nem biztosított a kukás szelektív hulladékgyűjtés. Alsónémediben természetesen ez már működik, ahogy a pályázati forrásból rendezett szennyvízbefogadó is. Ócsán ez utóbbival is problémák vannak, amit máig nem sikerült rendeznie a vezetésnek. Aztán a buszmegállókhoz, ugyanúgy nem vezet kiépített járda, ahogy a vasút sínekhez, vagy azok átvezetéséhez sem. A polgármester öt év alatt megtett 7 ezer lépésébe ez sem fért bele. Sőt még arra sem futotta, hogy legalább a Bajcsy Zsilinszky utca egy oldalán a Városházától az Árpád utcai buszmegállóig járdán, biztonságban lehessen végiglehessen menni. A polgármester végső erőfeszítésében próbálja színesre festeni a feje fölé tornyosuló felhőket és tetszetős képpel ábrázolni önmagát, de a tárgyi valóság sokkalta prózaibb annál az előadásnál, amit a mostani üdvöskéjével mutatnak. A biankó ígéretek a fedezetlen csekk erejével hatnak a polgármester szájából. 

Ócsa felzárkóztatása új városvezetést tesz szükségessé. 

*

1 megjegyzés: