2019. szeptember 26., csütörtök

Ócsa vezetése 4,5 éve nem képes beváltani az igéretét - útfelújítás helyett csak mismásolás ( - van más választás)

Ócsa az ígéret földje, mert itt már annyi beváltatlan és nem teljesült ígéret elhangzott, hogy ha annak a fele is igaz lett volna, akkor itt tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne.

 Bizonyára nem felejtik el azon megvilágosult gondolatokat amit Ócsa polgármesterre az Alsópakonyi lakótelep létesítése kapcsán kifejtett. Fejlődést ígért, iparosodást helyezett kilátásba. munkahelyteremtő lehetőségekről és más egyéb beruházásokról beszélt. 


Aztán az egészből csak egy nagy humbug lett.  Gyakorlatilag kiszolgáltatta a várost, átadta annak irányítását és ezzel lemondott a nép-képviseltről.  Eltávolodását követően sem tért vissza az ócsai választópolgárokhoz. Bukodi Károly polgármesteri tevékenysége nem Ócsa lakosságát szolgálja, hanem a saját és a kiépített klientúra érdekeit érvényesítő hatalmi törekvéseket valóst meg. 

Széchenyi - Damjanich sarok - maszekolás
Jól példázza mindezt az Eu-s pénzeket érintő MÁV parkolóberuházás, aminek elszámolt milliárdjaiból csak sikerült megkárosítani Ócsát egy illegális hulladéklehelyezéssel. Történt mindez az önkormányzati vezetőink összejátszásával.  Ugyanis a meg nem nevezett városvetők az önkormányzat álarca mögé bújva szóbelileg megegyeztek az egyik alvállalkozóval és hozzájárultak ahhoz, hogy lakossági és testületi felhatalmazás nélkül az önkormányzat egyik erdős külterületére az építkezésről (iparvágányok menti rakodóterület felszedett betonalapja) kinyert hulladékot ott elhelyezze. Az egyesség annyira jól sikerült, hogy az illegális lerakásért és a területen történő eltüntetésért senki nem szólt.  A napjában többször 40 tonnával megforduló járművek áthajtását és a lerakást a közterület-felügyelt és a polcőrség sem jelezte. Valószínüleg ők is be lehettek avatva, vagy pedig csak szóltak nekik, hogy a "főnök" engedélyezte és "kussoljatok". Mi másért ne vette volna észre az amúgy minden lében kanál a polgárőr, aki állítólag mindent tud.  

Szóval ez is megtörténhetett Ócsán a Károlyságot kiszolgáló lakájság asszisztálásával. Azonban eset mellékszála egy ugyanolyan átverés átverés lehetett, mint az alsópakonyi kerékpárút vasútállomásig való bevezetése. Mert ahogy az sem valósult, meg úgy az itt beígért Damjanich utcai útfelújítás sem teljesült. 

Olyan déjà vu érzésünk támad ezzel, mintha Ócsán is egy Karácsony Gergely-féle hintás alak állna városvezetőként. Mert Ő az a tipikus politikai figura, aki teszi a nagyot, de mindig csak átverik mások.  Időnként aztán kitör belőle az alanyi őserő és a kamasz-panasz, de végül behúzott farokkal visszaáll a besorolt helyére. Nem is halad egyről a kettőre, és csak tönkre megy az, amibe belekezd.

Ócsán sem lehet ez másként, ha alkalmatlan az ember a városvezetésre, hiszen miként is ígérhettek útfelújítást minden alap nélkül oda, és ott, ahol azt megvalósítani képtelenek. A Damjanich utcai ígérvény márpedig egy ilyen történet. 

Az önkormányzat hivatalos oldalán megjelent hirdetmény 2015-ben ígérte meg annak a szakasznak a rendbetételét. Ennek már több mint 4 és fél éve. 


Ócsai lakos már nem is csodálkozik el ezen, mivel Bukodi Károly soha nem fogta vissza magát a lózungok hangoztatása terén. 

Most a választások előtti utolsó pár hét során azonban eljött az idő. A polgármester ismét bejelentette az ismert út javítását.  Közösségi oldalára azt is felírta, hogy mikor adta át a területet a kivitelezőnek. 

Török Ignác - Székesi kereszteződése - régóta így van
Azóta már több fát kivágtak, de a kátyúk még nem tűntek el a felújításra átadott szakaszról.   

Ilyen tempó mellett nincs is min csodálkozni, hogy a Bukodi-Horváth tandem alkotta vezetés számára miért is jutott kevés idő a fejlődésre. Nekik 9 év is kevés volt Ócsa felzárkóztatására. Számukra semmi nem volt fontosabb, mint a saját jólétük bebiztosítása. Emellett pedig Ócsa és az itt lakók érdekei eltörpültek.  

Ezért nem valósult meg az a fejlődés amit beígértek és ezért nem jöttek létre olyan ipari parkok, úthálózatok és infrastrukturális beruházások, mint más településeken. Ócsa városi rangjához képest méltatlanul teljesített az elmúlt évek során. 

Olyan községi települések, mint Alsónémedi, Bugyi, vagy Inárcs több szempontból is megelőzte Ócsát.  Lássuk be Ócsán a fideszes vezetés nem ért fel egyetlen olyan és itt sorolt független községi vezetéssel, mely többre vitte a pártos kötődések nélkül. 

Nem lehet tovább várni. Nem lehet tovább hitegetni az embereket. Nem lehet már hinni az ígérgetéseknek. Elég volt. Ócsának változásra van szüksége. A régieknek menniük kell. Volt elég idő adva a számukra,  hogy teljesítsenek. ) év elég lett volna arra, hogy bizonyítsanak. Sajnos az ellenkezőjéről és csak az alkalmatlanságukról győztek meg bennünket, holott ellenzéki beleszólás, akadékoskodás nélkül  irányíthatták a város dolgait. Ez lett belőle. Sajnálatos.

Nincs más út, csak a váltás. Ócsának új városvezetésre van szüksége. Ócsának esélyt kell kapni a megújulásra. A félzárkóztatásra. Ehhez pedig pártfüggetlen, befolyásoltság nélküli önkormányzatra van szükség.  Nagy kérdés, hogy a választók képesek lesznek-e ezt megvalósítani.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése