2019. szeptember 28., szombat

Nincs jobb ajánlása a Fidesznek Ócsán - azt is elkönyvelik, amit meg sem valósítottak ( - hazug kampányfogás)

Nem tudott a Fidesz jobb és alkalmasabb emberrel előállni az önkormányzatii választásokra, mint azzal az elkopott régi párttagjával, aki már bebizonyította városvezetési alkalmatlanságát.

Pánczél Károly a térség országgyűlési képviselője Ráckeve és a hozzá nem tartozó Gyál között félúton ajánlotta be Bukodi Károlyt polgármesternek olyan összehordott hamis látszattal, mint amit kampányban sem illik előhozni. Mert ugyebár a lekönyveletlen és megvalósulás nélküli tételek nem az elmúlt öt év történet.

Valójában amivel Pánczél és Bukodi Károly kampányfogásként a népszerűsítésére kíván felhasználni nem igaz.

Hazugságra épített kampányfogás - ahogy 7 km járda, úgy kerékpárút sincs
Nevezett politikusok hirdetményükben ezt állítják: "Ócsán az elmúlt öt évben több mint félmilliárd forint értékben valósultak meg felújítások, építések, korszerűsítések állami támogatással:
- 2017 KEOP pályázat intézmények energetikai korszerűsítésére: 115 millió Ft
- 2017 BM pályázat útfelújításra: 15 millió Ft
- 2018 óvoda felújítása Pest megyei forrásból: 107.5 millió Ft
- 2018 belterületi út fejlesztése Pest megyei keretből: 142.5 millió Ft
- 2018 kerékpárút építése Pest megyei forrásból: 151.9 millió Ft."

Nos, hogy 2017-ben a 15 milliós útfelújítás nem látszik meg Ócsa útjain, azt még értem, de hogy a 2018-ban elköltött 142,5 millió forintnak sincs látható nyoma, az már igencsak gázos.

Arról pedig különösképpen előhozakodni sem kellene, hogy a 151,5 millió forintos kerékpárút építésnek sincs nyoma. Vagyis ez sem valósult meg, tehát nem lehet az elmúlt 5 év sikereként elszámolni. Nem valósult meg Ócsán a kerékpárút építése és a belterületi útjaink is olyan rossz állapotban vannak, amilyenben soha korábban és az elmúlt öt év során sem voltak még ennyire lepukkanva. 

Pánczél és Bukodi Károly a láthatatlan fejlesztések okán olyan álságos hazugsággal álltak elő a választásokra amit csak egy idegen képes elhinni. Az helyi ember azonban jól tudja, hogy a soroltak fele sem igaz. A belterületi utak fejlesztése elmaradt, a kerékpárút pedig szintén nem valósult meg.

A Damjanich utca felújítását évek óta ígérgetik, de még nem valósították meg. A kerékpárúttal is évek óta hitegetik az ócsaiakat, ahogy a vasúti átjárók gyalogosok számára való biztonságossá tételével is. 

Azonban a Damjanich utca, és a környező - buszok által használt utcák - felújítási munkálatai sem valósultak még meg. Járda máig nem vezet a vasúti sínig. Az emberek a keskeny és kátyúkkal csipkézett úttestre vannak kényszerítve, oda ahol az autók sem férnek el egymás mellett, mert nincs két nyomsávnyi ép szélessége az útnak. Ma ez Bukodiék hagyatéka.

Erre ez a két Károly képes pofátlanul a világgá álltani, hogy "az elmúlt öt évben több mint félmilliárd forint értékben valósultak meg  felújítások".  

Hogy nem ég le a bőr a képükről akkor, amikor  lassan élhetetlenné teszik a város az elherdált pályázati lehetőségek és a rosszul elköltött pénzek nyomán. Hogy nem sül le a szőr az álukról, amikor a megvalósulásról múltidőben beszélnek. 

Bukodi Károlynak több mint tíz év hatalomban töltött esztendő, és két polgármesteri ciklus is kevés volt ahhoz, hogy bármit javítson Ócsán.  

Bukodi Károly polgármestersége első évében jobb közállapotokat kapott, mint amit örökségül hagy maga után. A városi kassza soha nem volt olyan lyukas, mint most. A közútjaink soha nem voltak olyan rossz állapotban, mint most, a választások előtt.  A muskátli vásárok sem változtak semmit, mint korábban. És a Városi Vigasságot is az elődjétől örökölte. 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhShT1zhsGpBJHSC1I4nMdvjfhTwZ-2tPx6BE4fCafUm8vJTGGDbgzEMJAfQ7LNVIo6-H-yQuNc0Gl7ZumyArEauzEwGgKYTY5CFjxvHCqFuclLZ6kLA6VOHHC1HpAxp4NOBXYy4Lw6oHc/s1600/T%25C3%25A9rf%25C3%25A1k1.JPG
Innen is eltüntették a fákat - ebből sem lett ügy

De hazudtak már itt "zöld" Ócsáról, miközben a környezetet károsítva adott teret és biztosított lehetőséget a városvezetés az illegális hulladéklerakásra, majd az eltüntető beásásra. Aztán ezzel is bebuktak, aminek nyomán ismét csak a városi közpénzből kellet rehabilitálni a területet. Erről már aztán a polgárőrvezető értesítette a blogunkat. 

Csak ahogy az előzményt elhallgatták, úgy a fakivágásokat is csak amolyan melléktevékenységként csendben végezték el, nehogy a "Zöld Ócsáért" lufija kipukkanjon.  

Bukodi polgármesterségét csak az elfuserált dolgok határozzák meg.  A pajor rágta Oxyfa ültetvénybe vetett több tízmilliónyi veszteség, a TSz-iroda romjaiba lapátolt tizenvalahány milliónyi károkozás, a gyerek és szociális étkeztetés kiárulása, valamint a kommunális adó lakosságra tétele, és a közpénze millióiból magának vetetett saját használatú autó, továbbá a havi törvényi kereten felüli éves kifizetések, illetve pénzfelvételek jellemzik ténykedését. Ezek a megvalósult cselekmények nem Ócsa előrehaladását, az itt élők boldogulást, hanem a polgármester és (alpolgármester) környezete haszonszerzését szolgálják.  

Egy fasort vágtak ki itt, és egy hosszú vizesárkot töltöttek fel a hátrahagyott gyökérzettel nem rég - a városvezetés lapít

 Ezért nem lehet tovább engedni és ismételten a város élén tartani, a hatalomba visszaengedve újraválasztani ezeket az embereket. Hogy legalább ennyi következménye legyen annak a több évnyi lehúzásnak, amit itt és velünk műveltek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése