2019. október 28., hétfő

Máris megbomlottak - egységben voltak, de az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusa miatt kiváltak ( - pénz)

Pesterzsébeten máris  megbomlott az ellenzéki összefogás.
A kerületben az ex-MSZP-sből lett „civil”, Szabados Ákos indult és nyert, a Fidesz is támogatta, de a testületben a baloldalnak van többsége.

Ma reggel tették közzé, hogy október 24-én  megalakult az új képviselő-testület  Pesterzsébeten. Megválasztották az alpolgármestereket és döntöttek a képviselői tiszteletdíjakról is. Mondjuk ez nem is meglepő, hiszen ezeket a döntéseket a képviselő-testület alakuló ülésén hozzák meg a mandátumok átvétele és az eskütételt követően.

https://20.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/img-style-442/public/upload/article/7/20.alakulo-ules-20191024.jpg?itok=_39T6j0p
Október 24-én tartotta alakuló ülését a kerület új képviselő-testület. A képviselők átvették mandátumukat, majd Szabados Ákos polgármesterrel egyetemben letették esküjüket.

 Azonban a kampányban remekül működő ellenzéki összefogás most foszlani látszik. A Momentum pesterzsébeti képviselői már az alakuló ülést követően bejelentették, hogy kiszállnak a szövetségből, bár az önkormányzat munkájában továbbra is részt vesznek és nyitottak ügyek és meghatározott célok mentén továbbra is együttműködni képviselőtársaikkal.

"A mai napon átvettük képviselői megbízóleveleinket és megalakult az új testület. Ma lezártunk egy sikeres időszakot is: a Momentum, a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a közös cél érdekében kötött együttműködésének korszakát.

Azt tapasztaltuk, hogy a partneri viszony a választásokat követően megbomlott. Az MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának nem láttuk érdemi lehetőségét, a felkínált bizottsági elnöki tisztségeket nem vállaltuk el.

Az önkormányzat munkájában választóink érdekeit szem előtt tartva részt veszünk és nyitottak vagyunk ügyek és meghatározott célok mentén továbbra is együttműködni képviselőtársainkkal.
https://img1.hvg.hu/image.aspx?id=a947884f-3e8f-4d07-b4c2-dfc0e7f9eefe&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
Somodi Klára

Momentum Mozgalom XX. kerületi képviselői
Somodi Klára
Szőnyi Attila”

A képviselő-testület többsége az alakuló ülésen egyébiránt húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 411 ezer forintra nőtt. 

https://20.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/img-style-457/public/upload/article/7/20.varoshaza_2.jpg?itok=LHomIp3d
„Az első ülés előtt öt perccel nyújtotta be az MSZP egyik politikusa a fizetésemelésről szóló előterjesztést” - a 20 %-s egyeztetés nélküli béremelés kiverte a biztosítékot

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó Fidesz–KDNP-s képviselők elhatárolódtak a döntéstől, és hangsúlyozták, hogy az eredetileg 5, 10, illetve 15 százalékos emelésekről készített javaslatokat módosította a felfelé a baloldali többség.  Az emelést az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselői szavazták meg.  A lap szerint cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott.

*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése