2014. április 2., szerda

Országgyűlési képviselőválasztás - ahogy mások látják ( - politikai arcképcsarnok)

Pest 07. vk.

Ócsa önző dzsentrije

CSAK MAGÁVAL TÖRŐDIK
Teniszezget, miközben döntései miatt az árvák fáznak és éheznek!

KÖZPÉNZEN, KÍSÉRŐVEL UTAZOTT AZ AZORI-SZIGETEKRE
Ráadásul hónapokig tagadta az ügyet! Miközben az utazást finanszírozó megyéje a végletekig el volt adósodva. 

HAVI 1.6 MILLIÓT KERES
Országgyűlési képviselő és megyei közgyűlési elnök egy személyben. Egy hónap alatt megkeresi egy minimálbéres 16 havi jövedelmét!
Szűcs Lajos álláshalmozóként havonta 1.6 millió forintot keres, ami évente csaknem 20 millió forintot jelent. A tulajdonában lévő ingatlanok értéke több mint 25 millió forintra becsülhető. Van tehát mit a tejbe aprítania. A társadalmi felelősségvállaláshoz mégsem tartozik az erősségei közé. Amikor Pest megyében (ahol a közgyűlés elnökeként havi 556 ezer forint üti a markát) mintegy 20 iskolában kikapcsolták a fűtést és nem kaptak a gyerekek ételt, Szűcs nem tett semmit. A 2.7 miliárdos ócsai lakópark csúfos kudarca sem rázta meg: éli tovább világát, egyik reprezentatív rendezvényről a másikra sétálva, teniszezgetve, borozgatva és luxus életvitelével borzolva az emberek kedélyét.

Nem érdeklik a döntései miatt éhező árvák

Szűcs a Pest megyei önkormányzat elnöke, így feladata, sőt kötelessége a közétkeztetés megszervezése. Ennek ellátását egy cégre bízta. 2011 tavaszára gyakorlatilag leállt a közétkeztetés az egész megyében, mivel az önkormányzat nem fizette ki a cég munkadíját. Nem volt menza az iskolában, nem jutottak élelmiszerhez az állami gondozottak, de még a nevelőszülőknek sem fizetett az önkormányzat. Felőlük akár éhezhettek a befogadott gyermekek!

Miatta fáznak a megyében a gyermekek!

2011 telén lekapcsolták a melegvíz és a gázszolgáltatást a Pest megyei iskolákban, mert az általa vezetett önkormányzat nem fizette a számlákat. A 13 fokos épületben kabátban dideregtek a gyermekek számos településen, köztük Pécelen, Ócsán és Gyömrőn. Mire van pénz, ha gyermekeinkre nincs?

Lajos eközben az Azori-szigeteken nyaral

Nyaralásra közpénzen, arra bezzeg van pénz. Szűcs 2011-ben fideszes társaival az Atlanti-óceán közepén elterülő szigetcsoportra, az Azori-szigetekre utazott a Pest megyei önkormányzat pénzén. Eközben az általa vezetett önkormányzatot csődhelyzet fenyegette. Szűcs ráadásul élő adásban hazudott is: azt állította, hogy nem vitt kísérőt az útra. Valójában azonban Orgoványi Ágnes „külügyi tanácsadó” kísérte el az útra. Nem baj, bizonyára jót nyaralt abból a pénzből, ami az éhező gyermekeket illette volna.
Nézzük hogyan vélekednek róla a helyiek:

„Ha leszállunk az állomáson, majd útbaigazítom, hogy merre lakik. Nézze meg a villáját. Nehogy azt higgye, valamifajta irigységből mondom ezt, hanem azért, mert ide a „lakájába” szinte csak aludni jár haza. Meg, néha dorbézolni… Mi, az ócsaiak magasan le vagyunk sz..va általa.”

„Kár, hogy Ócsán Szűcs Lajos munkássága, a haladásban és a jólétben nem érződik.  Csak szeretnék mindezek után, hogy a „gettó” lakópark hozadékai nem okoznak akkora hátrányt, vagy kárt a városnak, melyek Szűcs Lajos elnöki tündöklése és pártbeli társai, a megyés- valamint helybéli partnerei tevékenységei alatt keletkeztek itt helyben. Ugyanis ötleteiért kisvárosunk nem egy esetben nagy árat fizetett…”

Ócsai bukta

A kormány 2.7 milliárdért húzott fel egy lakóparkot Ócsán a bedőlt devizahitelesek számára. Az eredeti tervek szerint a programra kiszemelt területen 420 lakóházat, 80 üzletet, két óvodát, egy iskolát, sportpályákat, szupermarketet, postát, körzeti orvosi rendelőket, klub-könyvtárat és egy ökomenikus templomot kellett volna építeni. Ebből végül 80, darabonként 37 millió forintos ház épült meg. Ezek fele azóta is üresen áll. A kormány idén januárban végre hajlandó volt beismerni, hogy a projekt megbukott. Újabb sikertörténet újabb milliárdokért.

Csak saját magával törődik

Szűcsöt mindenesetre nem zavarják a személyét érintő kritikai megjegyzések. Sportolgat, luxusban él, fogadásokra jár. Csak magával törődik, nem érdekli, ha a megyei önkormányzati iskolákban nincs fűtés, de az sem, ha az állami gondozottak éheznek. 

Források:

http://www.greenfo.hu/uploads/hirek/329/32964/cikk.jpg




*

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy már nincs köztünk. Ócsa legalább részben megszabadult tőle. Nagy kár, hogy nem költözött el.

    VálaszTörlés